На море в Турция - тема 62

• 64 914
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря. Не съм видяла, че е обсъждано.

# 136
Някой знае ли, защо през trivago вече не ми излизат оферти на travel republic? На вас излизат ли ви?

# 137
Накратко, първо рекламирането в такива сайтове-търсачки не е безплатно и е въпрос на договорни отношения между сайта и агенциите, и второ, офертите, които са предлагат и са насочени към определени пазари по принцип e нормално да се появяват само в съответните регионални версии.

С други думи, офертите от TravelRepublic.co.uk са в Trivago.co.uk, а тези от TravelRepublic.ie в Trivago.ie   

# 138
Здравейте, искам да попитам някой от вас дали е посещавал плажа в Текирдаг/ Родосто. Въпросът ми е има ли чадъри или всеки си носи и заплаща ли се нещо, ако да то къде и колко? 😊   

# 139
Моите лични причини поради, които не използвам български чартъри са:
- съобразяване с нечии график на полетите. (абсурд, а и резервирам хотели за година напред)
- риск за промяна на графика и дори отмяна на полети при не запълване.
- съобразяване с нечии идеи колко трябва да продължава една почивка. (още по-голям абсурд, за 7 дни дори не бих тръгнал за Анталия, обикновено ходим за 13-16 дни)
- българските компании предлагащи чартъри са малки компании с по няколко 20-30 годишни самолети (имат си полетна история, знае се кой, колко пъти и къде ги е препродавал).
Държа да подчертая, че тези самолети в никакъв случай не са опасни, защото в Европа специално си има съответните изисквания за сигурност, което се потвърждава и от липсата на сериозни инциденти в последните години. Обаче това не са особено добре подържани самолети като интериор, където се правят и най-големите икономии, което оказва влияние и на комфорта на пътуване.
- стандартната цена на чартърен полет София-Анталия-София не отговаря на качеството на получената услуга в този много динамичен по отношение на цени сектор в наши дни.

Както съм казвал и друг път винаги летим София-Истанбул-Анталия с Turkish Airlines заради гъвкавото и удобно разписание, новите самолети и качественото обслужване. Харесвам и новото летище, което допълнително допринася за приятното прекарване и нямаме никакъв проблем при пътуването с малки деца, още повече, че самолети напоследък са пълни с тях. Всъщност ние обичаме да летим, така че това си ни е голяма част от цялата емоция и почти винаги е съпроводено с много усмивки.

Това, което за Вас е абсурдно, за повечето хора е съвсем нормално или за предпочитане.
Като например: 13 - 16 нощувки ? Чудесно, но къде дават толкова дълги отпуски, че и да можеш да ги прогнозираш чак за следващата година ? Вие по-скоро сте изключение. Отделно, вече много ТО пускат няколко пъти седмично полети и комбинациите от нощувки са безброй. Трето, директният полет си е директен - лети се час и половина до Анталия и после забравяте, че изобщо сте тръгнали, докато Вие още се влачите по летищата с общо полетно време - минимум 4 часа - ако полетът от София закъснее по някаква причина, ще Ви премаршрутират на друг полет от Истанбул, което допълнително ще удължи пътуването Ви и може да обърка плановете Ви за трансфера. Много хора тръгват с малки деца и тези неудобства за тях са неприемливи. Не знам какъв транспорт си осигурявате до хотела, но едва ли е на цената на груповия трансфер с чартърите. Колкото до сигурността на самолетите - това е повече Божа работа, от колкото логика. По принцип, всеки си знае как му е най-добре Wink

# 140
В крайна сметка, всеки сам избира кой е най-удачния транспорт спрямо неговите условия и възможности. Няма как да се обобщава за всички.
За мен е абсурдно да пътувам с автобус, но има хора, които го предпочитат години наред.
Аз съм склонна да пътувам с кола, но за някой друг е немислимо да предприеме толкова дълъг път самостоятелно.
Аз предпочитам чартър, защото ми е най-бързо, удобно и евтино.
Сравнявах цените за миналото лято и с кола до Истанбул, и с полет през Тюркиш, ами не беше по-евтино от чартъра. Отделно, че си удължаваш пътя и се ангажираш със смяна на транспорт, гонене на часове, транфери и т.н.

# 141
А пък мен ме мързи да следя, планирам, проверявам и да мисля всякакви варианти Simple Smile  Харесва ми всичко да е уредено от ТА, макар и да ми излиза по-скъпо. Дали ще избера автобус, кола или самолет зависи от местоположението на курорта, финансите и като цяло офертата.

# 142
Здравейте,за пръв път ми се иска да отидем на почивка в Турция,дори не знам къде точно,но никъде почти не виждам цена за 2в.+2 деца едното е на 4,другото на 9.Искам да пътуваме със самолет,ще съм благодарна за всякакви съвети.

# 143
  • Пловдив
И тук да питам. Трябва ли предварително да купя билети за ферибота Айвалък - Митилини? Ще сме там 2 дни преди планираното пътуване, а дата на връщане твърда няма. Четох, че може и отворен билет за връщане, но никъде не открих такава оферта. Как се плаща - лири, евро, с карта?  Съвети?

# 144
  • Варна
Ееее, всички ви мързи да следите, пък искате на готово, пък от днес за вчера, ама и по-ниска цена. Ами няма как, местата за принцеси свършиха. И не убеждавайте, че е ок да платиш 7 нощувки, пък реално да са 6, и не задавайте въпроси тук, а в агенциите, които са длъжни да ви отговорят. Лека вечер.

# 145
Ееее, всички ви мързи да следите, пък искате на готово, пък от днес за вчера, ама и по-ниска цена. Ами няма как, местата за принцеси свършиха. И не убеждавайте, че е ок да платиш 7 нощувки, пък реално да са 6, и не задавайте въпроси тук, а в агенциите, които са длъжни да ви отговорят. Лека вечер.
Не знам дали към мен е насочен коментара,но не,не ме мързи да чета,и тъй като не знам къде мога да отида с  2деца,а в един хотел изрично пишеше,че не приемат деца,затова писах тук...

# 146
Сори, но е много грозно така да се обобщава.

Аз не съм убеждавала някого колко нощувки е ок да плаща, не ме мързи да търся и не се смятам за принцеса. Резервирам почивката си през януари за юни или септември, което не е от днес за вчера. Всеки изказва своята гледна точна и предпочитан начин на пътуване, няма правилно или грешно.

А темата е точно за задаване въпроси и всеки потребител е свободен да го прави, стига да не нарушава правилата на форума.
Така, че на този назидателен тон не му е тук мястото.

# 147
Това, което за Вас е абсурдно, за повечето хора е съвсем нормално или за предпочитане.
Като например: 13 - 16 нощувки ? Чудесно, но къде дават толкова дълги отпуски, че и да можеш да ги прогнозираш чак за следващата година ? Вие по-скоро сте изключение. Отделно, вече много ТО пускат няколко пъти седмично полети и комбинациите от нощувки са безброй. Трето, директният полет си е директен - лети се час и половина до Анталия и после забравяте, че изобщо сте тръгнали, докато Вие още се влачите по летищата с общо полетно време - минимум 4 часа - ако полетът от София закъснее по някаква причина, ще Ви премаршрутират на друг полет от Истанбул, което допълнително ще удължи пътуването Ви и може да обърка плановете Ви за трансфера. Много хора тръгват с малки деца и тези неудобства за тях са неприемливи. Не знам какъв транспорт си осигурявате до хотела, но едва ли е на цената на груповия трансфер с чартърите. Колкото до сигурността на самолетите - това е повече Божа работа, от колкото логика. По принцип, всеки си знае как му е най-добре Wink
Аз за разлика от теб не съм правил обобщения какво предпочитат повечето хора и не говоря от тяхно име, но предполагам, че някоя агенция може да има интерес да формира едно или друго мнение и да внушава на хората, че нямат избор. Аз съм изразил единствено моето мнение, така както са направили много други хора.

Също така не е нужно да се спекулира с евентуални закъснения на полети с цел да се плашат хората, има си подробна полетна история и тези закъснения като цяло не са толкова чести, за последния месец например няма нито едно сериозно закъснение. Още повече дори и да се случи, ще бъде предложена алтернатива и пътуването ще се удължи най-много 1.30 ч. Само за пример, ако чартърния самолет се повреди, няма да могат да осигурят друг достатъчно бързо, защото нямат достатъчно самолети и хората ще прекарат доста време на някое летище. България Ер например всяко лято, включително и в момента прави огромни закъснения до 8 часа и отменя полети, за което за пореден път уж ги проверяват. Целта ми въобще не е да плаша някой с нещо, но ако си говорим какво може да се случи, то могат да се случат много неща по принцип и няма нужда да плашим хората излишно с тях

Важно е също да се отбележи, че безопасността на самолетите не е "божа работа", а на регулатори, които стриктно следят за спазването на множество процедури и инструкции за безопасност, в Европа това е EASA, поради което, както вече съм казал, авиационната сигурност в Европа е на високо ниво и няма причини за притеснение дори и за 30 годишни самолети.   

От там на натък, кой какво работи, каква отпуска има, какво може да си позволи и кое му е най удобно са неща, които аз бих оставил всеки сам да си прецени, така както аз съм преценил за себе си, но е добре все пак хората да знаят, че имат избор и че не са зависими от агенциите и операторите.

# 148
  • Варна
Назидателен тон ще има, защото всеки, който отделя от времето си, за да обясни и съветва помолилия го за помощ и след това същия каже, че няма нерви и предпочита да плати скъпо за почивката си, ами все едно си губя времето, защото няколко поста по-горе Кити го доказа. Аз лично, от тук нататък ще си помисля дали да пиша, в случая помагам, каквото и да било. Поне по 10 000 пъти се пише едно и също, защото повечето ги мързи да четат и е по-лесно да питат. Ценете труда и времето на хората.

# 149
Ами все пак писането тук е по желание, никой не е задължен на сила да отговаря на всяко питане, прави се на добра воля.
Ако смяташ, че нечие питане е несериозно и ще ти загуби времето да му отговаряш, то тогава го подмини.
А пък ако отговориш, дори и да не си полезен на питащия, може някой друг да прочете отговора и да се възползва от изказаното мнение.

Аз също, когато обмислях различни варианти за транспорт и хотели съм питала тук, отговаряли са ми и спрямо отговорите съм си преценила дали даден хотел или транспорт ме устройва.

Дори помня как миналата година много се колебаех за Риксосите в Кемер, доста разпитвах и ти беше един от хората, които тогава ми писаха. Бях на крачка да резервирам, дори пуснах зявка към агенция, но нямаха места в чартърите, в последствие променихме изискванията и се насочихме към Лара.
За там също имах големи колебания и чуденки кой да е хотела, но в крайна сметка /за съжаление/ трябва да изберем само един.
Не смятам, че съм загубила времето на някой, който ми е отговорил заради това, че после не съм се спряла на хотела, за който съм питала.
Нали затова е форумът - питаме, отговаряме, споделяме впечатления, коментираме и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт