На море в Турция - тема 62

• 64 749
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Искам да попитам Роже и всички посетили The Land of Legends Theme Park в активния сезон - чака ли се много за пързалките или бързо минава опашката? Гостите на хотелите Rixos или на самия The Land of Legends имат ли някакво преимущество в парка, освен безплатния вход? Има ли карти с допълнително заплащане, които дават право за ползване на атракционите без чакане?
Опитвам се да си изясня заслужава ли си да резервирам на висока цена в Легендите или още по-висока в Риксос Белек като основната цел е тематичния парк или някой от близките и далеч по-евтини хотели е по-добра алтернатива.

П.П.
Отговорих си на някои от въпросите Simple Smile
Видях, че има Fast Track за част от пързалките, вероятно за по-желаните. Прочетох, че тук-там има някакви намаления за гостите на Легендите, че на някои места има зони с шезлонги за тях и разни такива, но като цяло, за да се наслади човек в пълнота на парка, трябва да плаща допълнително независимо, че е гост на хотела.

# 181
Марги,миналата година като почивахме в Риксос Текирова, имахме право на едно безплатно посещение,след предварителна резервация. Вътре ти слагат гривна и ти я зареждаш веднъж или многократно със пари и така плащаш. За пързалките не сме плащали допълнително. Не се и чакаше супер много,поносимо и в рамките на нормалното. Имаше един басейн инфинити,който се плащаше. Всичко свързано с делфините се заплаща допълнително. Ние си платихме за среща с тях в плиткия басейн и беше страхотно. Също така си заслужаваше ходене по дъното на един 5 метров басейн с риби,хранихме ги,плуват около теб скатове,уникално. Има и още един басейн, на който дъното е направено много интересно със съкровища и др.неща,който също се заплаща допълнително. Общо взето,май всичко интересно се доплаща. Има шезлонги върху бял ситен пясък. Ние бяхме на този при басейна с изкуствените вълни. На нас много ни хареса,но не сме имали отстъпки,като гости на хотел от веригата.

# 182
  • София
Искам да попитам Роже и всички посетили The Land of Legends Theme Park в активния сезон - чака ли се много за пързалките или бързо минава опашката? Гостите на хотелите Rixos или на самия The Land of Legends имат ли някакво преимущество в парка, освен безплатния вход? Има ли карти с допълнително заплащане, които дават право за ползване на атракционите без чакане?
Опитвам се да си изясня заслужава ли си да резервирам на висока цена в Легендите или още по-висока в Риксос Белек като основната цел е тематичния парк или някой от близките и далеч по-евтини хотели е по-добра алтернатива.

П.П.
Отговорих си на някои от въпросите Simple Smile
Видях, че има Fast Track за част от пързалките, вероятно за по-желаните. Прочетох, че тук-там има някакви намаления за гостите на Легендите, че на някои места има зони с шезлонги за тях и разни такива, но като цяло, за да се наслади човек в пълнота на парка, трябва да плаща допълнително независимо, че е гост на хотела.

Марги, хубаво е, че си видяла част от отговорите, както са написани в сайта на Легендите.
Тъй като сме били в някои от най-големите увеселителни паркове в света като Порт Авентура в Испания, Сиам парк на Тенерифе, Adventure Cove Waterpark в Сингапур, Wild Wadi до Бурж Ал Араб и Aquaventure на Палмата в Дубай, Yas Waterworld в Абу Даби смея да кажа, че имам горе долу поглед върху тях.
И смело мога да кажа, че като атракции и организация на слайдовете и влакчетата Легендите са на последно място сред тях Cry
Гостите на хотела имат едно основно предимство, което на практика се оказва, че хич не е малко. Имат две отделни бази около басейните със запазени само за тях шезлонги.
Защото в активния сезон в парка е невероятна лудница. И дори да си намериш един шезлонг около басейните е истинско приключение.
Минус за мен са безумно студените басейни. Два три дни преди това в Суено температурата на водата бе 27-28градуса, а там си беше не повече от 23. Особено инфинити басейна беше просто леден. Явно за да не се трупат много деца в него, тъй като е с малки размери
Пързалките в аква парка са далеч от екстремността. Дори и най-екстремната от тях не може да се сравнява примерно с третата по екстремност пързалка в Сиам парк. Да не говорим за хидромагнитните  слайдове и металните рингове, с които се спускаш по тях в Сингапур.
Иначе от увеселителния парк има две влакчета, които много си заслужават Simple Smile
Хубаво е и 5Д киното. Срещата с малките пингвинчета е много добра, можете да ги храните. Хубаво е и представлението с делфини.
Разочарованието е в пързалките.
По-мързелива от тяхната река не бях виждал, мисля, че дори в някои от хотелите мързеливите реки са по бързи Simple Smile
Колкото до Fast Track си е направо задължително. Опашките по пързалките са по 2-3 часа. Под 120 минути надпис за чакане не видяхме поне до ранния следобед.
Абе въобще от 10 до към 16 следобед е невероятна лудница. Автобуси пристигат отвсякъде и изсипват хиляди в парка. След 16 автобусите си тръгват и ние тогава всъщност ходехме по пързалките. Иначе да чакаш два три часа си е ужас...
За мен не си заслужава да резервираш Риксос или Легендите и парка да е основната Ви цел. По-добрия вариант според мен един от двата хотела до парка. Тъй като за мен цената на Легендите е невероятно завишена и освен шезлонгите и хавлиите около басейните друго предимство нямаш.
Но пък няма да изкараш почивка, а някакво лудо безумие всеки ден да се бориш с хиляди около теб извън оградената с въжета територия на шезлонгите за хотела.
Двата хотела до парка- Инвиста и Сарп са само на десетина минутки пеша, плащаш си 65долара вход на ден и си влизаш. Вечер представленията са безплатни, така че си вечеряте спокойно в хотелите и си отивате отново за 10 минутки пеша до парка.Като ти хареса първия ден отивате и следващите. Но не препоръчвам цялата почивка там. Три четири дни максимум. Още повече за пръв път виждам увеселителен парк с един единствен вид билети. Само за един ден. До миналата година билета за втория ден е можела да си купиш в парка на цена 15 долара, но тази година колкото и дни да ходиш ще плащаш по 65 долара на ден.
Всъщност ако нямате база за сравнения с други подобни паркове може и да Ви хареса...
Ако сте в Риксосите не зная дали вечер имат транспорт до парка или само през деня. И вечер ще трябва да отивате с такси на отиване и връщане. Цената на такситата от Белек е фиксирана до там- 10€.
Като ти хареса първия ден отивате и следващите...

# 183
Привет на всички!
И въпрос към Роже:
Ще почиваме в Голфа.
Заинтересувах се за вечерното шоу в Легендите (след твоя разказ)
През Гугъл мапс, проверих какво е разстоянието до Легендите, но моля за съвет, голямо ли е разстоянието между двата хотела и само с кола ли можем да отидем вечерта от Суено голф до Легендите?
Ако някой друг има мнение, благодаря да го чуя!

# 184
  • София
Пътуваща, разстоянието между Суено Белек и Легендите е около 6км.
Сама можеш да прецениш дали 6км. в едната посока ще са много или малко за Вас.
След това в самите легенди ще навъртите поне още 4-5.
Лошото е, че няма тротоари на по-голямата част от пътя и си е опасно да не те закачи някоя кола.
До Легендите можете да хванете таксита пред хотела на фиксирана цена от 10 евро в посока.
Можете да ползвате и автобус, билетчета от шофьора. Той тръгва от спирката пред Суено и Калиста, минава покрай хотелите по крайбрежието и е до Кадрие. Слизате на първата спирка в Кадрие, като минете през градските порти с надпис Кадрие център/може да ги видиш на Стрийт вюто в Гугъл Мапс/. Всъщност ето ти ги за по-лесно ориентиране.
Скрит текст:
На снимката вдясно от портите е хотел Maya World.
А вляво на около километър през полето ще видите Легендите.
За препоръчване е да се върнете обратно през портите, да излезете на главния път, да завиете надясно и да отидете до парка. Така става около 1,5-2км. Ако минете директно през полето без да се връщате до главния път ще е около 1км. Рускините така си цепят през нивите с децата Joy

# 185

Роже, много ти благодаря!
Изключително полезни са твоите обяснения и напътствия!

# 186
  • Враца
Здравейте.
Някой знае ли дали в Турция има предплатени карти за интернет? Планирам 10-ина дни на почивка там и ми се иска да имам мобилни данни. Вероятно ще търся да си купя от Одрин, но трябва да съм подготвена какво има, защото не зная езика и ще е по-лесно ако търся конкретни фирми и оферти.
Ако някой ме насочи ще съм много благодарна.

# 187
По въпроса с интернета в Турция, ще се самоцитирам, защото това съм го писал и преди...

Цитат
Нашите A1 и Vivacom предлагат допълнителни пакети за Интернет и разговори в Турция, Telenor нямат нищо подобно.
https://www.a1.bg/travel
https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslu … oaming-daily-pass

Местните Turkcell и Vodafone предлагат предплатени туристическите пакети за Интернет и разговори, в магазините има и много други варианти.
https://www.turkcell.com.tr/en/aboutus/traveling-turkey/local-si … for-your-vacation
http://www.vodafone.com.tr/en/Holiday-Line.php

Освен това може да използвате и джобни рутери, доставчици на тази услуга ще намерите като напишете "rent wifi Turkey" в Google. Едни от популярните е Аlldaywifi, доставят ви го в хотела или на летището и след това го връщате на рецепцията на хотела или на хоста.
https://alldaywifi.com/

# 188
Здравейте!Предполагам доста пъти е обсъждан този хотел,но темите са много и нищо конкретно не можах да открия....
Резервирали сме Vogue hotel Bodrum за края на септември.Запазили сме Garden room (без балкон), тъй като бюджета ни беше ограничен, и тук излязоха някой мои притеснения.След изчетени ревюта в tripadvisor разбрах,че всъщност тези стаи не се намират в главната сграда на хотела,а в малки къщички около него, до които се стигало с shuttle?Може ли някой който е бил настанен в такава стая или подобна в този хотел да сподели мнение?Удобни ли са,не е ли странно,че са извън хотела,далече ли са от всички атракции?

Благодаря! Simple Smile

# 189
  • Варна
Напиши името на хотела в ю туб, ще ти излязат клипчета безброй, но ти гледай тези, които са снимани от туристи, не замазаните, лъскави такива. Така ще видиш всичко, което те интересува.  😉

# 190
Kъщички са на хълмче в радуис от 250м около хотела.

Градинските стаи без балкон са номер 24 на тази карта.
http://us.zooverresources.com/images/E437447L1B2243228D0W900H675/Vogue-Bodrum.jpg

Басейн 3 зад хотела на картата
https://www.youtube.com/watch?v=BwXRo3or7F8

# 191
Здравейте!
Някой от вас почивал ли е в новия хотел Infinity by Yelken в Кушадасъ? Не намирам отзиви, затова реших да попитам. 😃

# 192
Аз да попитам от Лара до стария град в Анталия, с какво може да се стигне? Предполагам някаква маршрутка? И колко време се пътува горе-долу?

# 193
  • Някъде в Европа...
Аз да попитам от Лара до стария град в Анталия, с какво може да се стигне? Предполагам някаква маршрутка? И колко време се пътува горе-долу?
Чела съм в руските сайтове, че с грсдски автобус, даже ако не се лъжа 007 му е номера...

# 194
AIR,благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт