На море в Турция - тема 62

• 65 140
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
galli4ka83, Повечето хотели в Анталия са ориентирани към семейства с деца и имат хубави детски клубове, водни атракции за мъници и детска анимация. Въпросът е до колко дете на 3 години ще прояви интерес към тях. Когато моите деца бяха на 3 години, не участваха в организираните заниманията в мини клубовете, защото там повечето игри са за по-големи деца. Има хотели, които имат концепция за по-малки 1-3- годишни, но повечето са от 4 нагоре. Разбира се ако клубът е голям и разнообразен, ще си намерите интересно занимание. Минидиското почти винаги се радва на голям интерес дори и от мънички дечица. Когато децата ми бяха малки избирах само хотели с лунапаркове, защото винаги се забавляват много на такъв тип атракциони. Водните забавления за деца винаги са в плюс, така че е по-добре да ги има.

От двата хотела, които сте харесали, според мен IC Green Palace е по-добър за малки деца. Има много повече водни атракции, има малък лунапарк (не знам дали се заплаща допълнително или е включен в цената), има мини клуб за деца под 4 години. Само като плаж отстъпва на този пред Камелия.

# 271
  • Варна
Здравейте, след голямо търсене се сорях на два хотела IC GREEN PALACE и KAMELYA K CLUB, наистина не мога да преценя кой от двата е по добър за дете на 3год и половина от към забавления и детски кътове? Дайте мнения, или ако сте почивали в някой друг хотел тип kids conception споделете! 👶😊

Е,то няма място за сравнение, Грийна естествено. 😁

# 272
  • Някъде в Европа...
Здравейте, след голямо търсене се сорях на два хотела IC GREEN PALACE и KAMELYA K CLUB, наистина не мога да преценя кой от двата е по добър за дете на 3год и половина от към забавления и детски кътове? Дайте мнения, или ако сте почивали в някой друг хотел тип kids conception споделете! 👶😊

Е,то няма място за сравнение, Грийна естествено. 😁
Абдолютно съгласна! Тази година видях плажът на Грийна - никак не е лош, пак е широк, но морето не е така плитко (не съм влизала, вижда се) и е по- едър пясък...

# 273
Ако се тръгва вечерта след работа, то в Афион се пристига около 6 часа с почивките, ако няма някакви непредвидени забавяния. Което е идеално за сутрешно кафе на старбъкса по пътя, но е рано за каквото и да е друго, то реално по това време от целия мол работи само старбъкса. Мисълта ми е, че ако не се държи на престой във Афион, може спокойно да се продължи до Сиде и да стигнете по обед, че и преди това. Което спестява един ден пътуване и добавя един ден море.

На теория е точно така. Явно Вие сте в в младежката възрастова група. След работа дори и да се работи като администратор, а не тежък физически труд пътят до Истанбул ще мине много лесно, но след това задължително трябва да са двама шофьори. Най-тежък е участъка от Афион до Сиде, защото умората си оказва влияние и слънцето започва да напича. Така че всеки да си направи извод как ще пътува.

# 274
  • София...........
Ха хах  Simple Smile
След толкова размисли и страсти и мнения взех да се чудя дали да не тръгнем още един ден по-рано и да се измъчим с 1300 км. пробег до Гьореме и всъщност там да си направим междинни 2 нощувки и да разгледаме?
Мислите ли, че прехода е мн. тежък София- Гьореме и от там до Сиде как ви звучи? Relaxed

# 275
  • Варна
Аз мисля, че може наведнъж с нощно тръгване към 22.00-22.30 и сте към 10.00 сутринта най-късно в хотела.

# 276
  • Варна
12 часа е доста екстремно. За 12 часа стигаме най - много до Айвалък Simple Smile

# 277
  • Sofia, Bulgaria
Аз мисля, че може наведнъж с нощно тръгване към 22.00-22.30 и сте към 10.00 сутринта най-късно в хотела.

хах вие със самолет или вертолет пътувате Simple Smile)))))

# 278
  • София...........
Миналата година тръгнахме от София 23ч. и бяхме в Кушадасъ към 14ч. - 13 часа.
Не знам как София-Сиде, което е + 300 км. и повече ще минем за 12ч. , а дори и да не го гледаме като часове си е доста км. Макар и широко (с джип сме) всички пътуващи имат нужда от време на време да се разпънат, да направят някоя крачка... Определено след толкова дълъг път без междинна поне 5-6часа си неадекватен, което е прецакване на първия ден от почивката. И е Грехота да се минават толкова много километри без спиране за разгледаждане. Тогава по-добре самолета и за няколко часа си цоп на плажа Wink
Определено държа на междинна нощувка, а и все повече се навивам макар и повече км. да съвместим с разходка до Кападокия Wink

# 279
  • Варна
Скрит текст:
Ако се тръгва вечерта след работа, то в Афион се пристига около 6 часа с почивките, ако няма някакви непредвидени забавяния. Което е идеално за сутрешно кафе на старбъкса по пътя, но е рано за каквото и да е друго, то реално по това време от целия мол работи само старбъкса. Мисълта ми е, че ако не се държи на престой във Афион, може спокойно да се продължи до Сиде и да стигнете по обед, че и преди това. Което спестява един ден пътуване и добавя един ден море.
На теория е точно така. Явно Вие сте в в младежката възрастова група. След работа дори и да се работи като администратор, а не тежък физически труд пътят до Истанбул ще мине много лесно, но след това задължително трябва да са двама шофьори. Най-тежък е участъка от Афион до Сиде, защото умората си оказва влияние и слънцето започва да напича. Така че всеки да си направи извод как ще пътува.
И на практика е така, казвам го от собствен опит. За съжаление отдавна не сме в младежките си години, прехвърлихме в 40-те ... А за пътя, когато човек отива на почивка не е толкова тежък, единствения проблем е да излезеш по светло от БГ-то, заради отвратителните пътища у нас и дупките които трудно се виждат по тъмно. Дънен стабилитет, кво да праиш. После в Турция си е нормален път, не те натоварва, не гледаш за дупки, не тресе постоянно от неравностите, просто караш. Като ти се доспи спираш за кафе, има къде. Аз също съм шофьор, но досега не се е налагало да помагам на ММ с карането, просто не се налага и затова не се меся. Ако обаче трябваше да ги минаваме тези километри в БГ-то, не мисля че можеше да стане, пак от опит казвам, Варна-Столицата-Варна сме го пътували сутрин отиваме и вечер се връщаме като пребити, а е само около 1000км. общо.

# 280
Здравейте, някой успя ли да мине по новата магистрала Истанбул - Измир открита преди 2 дни?
Обмислям го като алтернатива на Варна-Чанаккале-Кушадасъ. Гмапс още не я е заснел и не мога да си направя точно сметката дали няма да е по-бързо.

Istanbul - Bursa - Izmir - 256 tl - една посока, новата магистрала
след като се свърже от Çorlu ще е близо 400 тл

вклу4ва 2, моста и няколко тунела и прав доста солен път..  Simple Smile

за сравнение
Istanbul - Ankara - 450 km - 25 tl    - държавна магистрала
Istanbul - Izmır  - пак там някъде - 256 tl  - и тази държавна ама Ердоанска Simple Smile

# 281
  • Варна

хах вие със самолет или вертолет пътувате Simple Smile)))))

С кола, не стана ли ясно?
И точно за Сиде говоря, защото с кола съм ходила само в Сиде и Бодрум.

# 282
Под 12 часа, със сравнително спазване на ограниченията София-Сиде е абсурд. Пътят малко след Истанбул става много досаден и си е сравнително тежко сравнено със София-Виена или София-Милано, които не са ми били никакъв проблем, за разлика от пътя до Сиде.

# 283
  • София
Здравейте,
в последният момент решихме с ММ да ходим на почивка в Кушадасъ. Не сме ходили до сега...а имаме и ограничен бюджет. Харесахме един хотел le bleu hotel & resort и пуснах запитване през Ориент99. Цената в сайта им излизаше 1540лв. + пътя (с автобус) от София 7 нощувки ОИ с тръгване от 30 август.
Дали някой има отзиви за хотела? Гледах в темата имаше само един... и то не добър, което малко ме притесни. Ние не сме с претенции, но все пак. Ще се радвам ако се включи някой.

# 284
  • Варна
Под 12 часа, със сравнително спазване на ограниченията София-Сиде е абсурд. Пътят малко след Истанбул става много досаден и си е сравнително тежко сравнено със София-Виена или София-Милано, които не са ми били никакъв проблем, за разлика от пътя до Сиде.
До Сиде за по-малко от 12 часа си е невъзможно, реалното е по-скоро около 14 часа. До Афион за ориентир си е едни кръгли 10 часа пътя, след което има около 4 часа още. Най-тежък е пътя в БГ-то, особено ако не тръгваш от столицата, а от Варна като нас, послед в турско е добре, като там по-тежко е наистина след като излезеш от Истанбул и преди Измит, защото е по-натоварено и има малко повече завои, но пак е в пъти по-леко от БГ-то. След Сакария е пак широко и не е натоварено, спокойно е.

Общи условия

Активация на акаунт