На море в Турция - тема 62

• 65 117
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Нашето автокаско не важи за Турция. Тези, които пътуват с кола там, дозастраховате ли колата и при кого, при какви условия?

# 286
  • Варна
Нашето автокаско не важи за Турция. Тези, които пътуват с кола там, дозастраховате ли колата и при кого, при какви условия?
По принцип не. Задължително трябва да има зелена карта за Турция, проверява се при влизане на границата. От там нататък всичко е по желание. Тази година пробвахме авто-асистънс застраховка, ако нещо се повреди по колата и останете на пътя ви придвижват до сервиз, евтино около 20лв/седмица, не ни се наложи да го ползваме. За каско не знам как седи въпроса за Турция и дали си струва. Ако стане катастрофа, то това ще е най-малкия прблем, а ако е нещо леко можете да премълчите и да декларирате все едно е станало в БГ като се върнете. А ако е повреда, така или иначе не е щета, но за щастие в Турция има много сервизи по главните пътища. Само мисля.

# 287
Знаете ли дали картата за отстъпка за горива в Shell България важи и в Shell Турция ?

# 288
На бензиностанция в Одрин бяхме питали - не важи.

# 289
По принцип не. Задължително трябва да има зелена карта за Турция, проверява се при влизане на границата. От там нататък всичко е по желание. Тази година пробвахме авто-асистънс застраховка, ако нещо се повреди по колата и останете на пътя ви придвижват до сервиз, евтино около 20лв/седмица, не ни се наложи да го ползваме. За каско не знам как седи въпроса за Турция и дали си струва. Ако стане катастрофа, то това ще е най-малкия прблем, а ако е нещо леко можете да премълчите и да декларирате все едно е станало в БГ като се върнете. А ако е повреда, така или иначе не е щета, но за щастие в Турция има много сервизи по главните пътища. Само мисля.
Някои повреди се покриват от автокаското. Примерно на нашата кола машинката за чистачките дала на късо през нощта и колата се подпалила, добре че комшията я видял през терасата, че гори и викнал пожарната. Застрахователите покриха всичко. А каквито сме къръци без застраховка не тръгвам никъде. Тази година бяхме тръгнали към Гърция и ни блъснаха на Благоевград, на следващия ден синът ми почна да повръща и почивката пропадна. Платих над 500 лв. за анулации и пак извадих късмет, че хотела не поиска цялата сума на настаняването.
Сега направих застраховка отмяна на пътуване, която в агенцията ми я предлагаха за 125 лв. за сума на почивката около 2100 лв. В SDI я направиха за 46 лв. Здравни застраховки също правим всеки път като пътуваме, за колата ще пратя съпругът ми да се оправя, знам само че нашата застраховка не важи за Турция.

# 290
Привет,дали в Кушадасъ има атракциони-пиратски кораби за разходки, бяхме в Бодрум и на децата много им хареса 4часова разходка с такъв кораб-дискотека,сапунено парти и т.н.,сега ни предстои и Кушадасъ и се чудех дали има и къде да търся това забавление.

# 291
Axenia, аз се двоумих между Le Bleu и Palm wings Ephesus. Половинката ми реши дилемата, избирайки втория, защото в агенцията му казали, че е с по малък плаж Le Bleu. Но съм чела доста отзиви за Le Bleu в TripAdvisor, които можеш да видиш и ти. Оценката му от гости е 4,5 от 5 на базата на близо 2300 туристи, почивали там. Последните мнения са все хубави. За мен е добър изборът ви, но наистина - вижте в TripAdvisor. Там има и много снимки на туристи Simple Smile

# 292
Здравейте,
в последният момент решихме с ММ да ходим на почивка в Кушадасъ. Не сме ходили до сега...а имаме и ограничен бюджет. Харесахме един хотел le bleu hotel & resort и пуснах запитване през Ориент99. Цената в сайта им излизаше 1540лв. + пътя (с автобус) от София 7 нощувки ОИ с тръгване от 30 август.
Дали някой има отзиви за хотела? Гледах в темата имаше само един... и то не добър, което малко ме притесни. Ние не сме с претенции, но все пак. Ще се радвам ако се включи някой.
Тази година началото на юни като се прибирахме от Кушадасъ минахме през този хотел и взехме туристи който споделиха че за 5* не си заслужава!!
П.С. сравняваха го с Амара,ние бяхме в ГрандБлуСкай,те са един до друг и честно казано ми се видя доста малък хотела!

Привет,дали в Кушадасъ има атракциони-пиратски кораби за разходки, бяхме в Бодрум и на децата много им хареса 4часова разходка с такъв кораб-дискотека,сапунено парти и т.н.,сега ни предстои и Кушадасъ и се чудех дали има и къде да търся това забавление.
Има много долу на птичия остров на центъра стоят!!!,около 15-20 евро е разходката с обяд за цял ден на човек.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 07:57 от mitko_dvd

# 293
  • София
Цитат
П.С. сравняваха го с Амара,ние бяхме в ГрандБлуСкай,те са един до друг и честно казано ми се видя доста малък хотела!

С Амара който и да сравняват все ще бледнее.

# 294
  • София
blackisback, mitko_dvd Много благодаря.
Те все още не са ми потвърдили и от агенцията. То нямаме и много избор де, така е в последния момент. Четох коментарите в TripAdvisor, както за всички има и добри и лоши. Малък е хотела, но и предпочитам по малък, да няма много калабалък Simple Smile

# 295
Бихте ли ми препоръчали хубав 5* хотел в Мармарис / по-нов, защото гледам в "Eмералд", че доста са стари/ за двама възрастни?

# 296
  • Пловдив
SENTIDO-ORKA-LOTUS-BEACH-5*-Мармарис
Построен е 2015 г.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 18:48 от slavei4e

# 297
  • Пловдив
Бихте ли ми препоръчали хубав 5* хотел в Мармарис / по-нов, защото гледам в "Eмералд", че доста са стари/ за двама възрастни?
Били сме в Идеал Прайма и останахме доволни .
Всичко беше на ниво ,ядене ,анимация ,чистота всичко .
Единствено голям минус е морето за нас беше тинесто .
Мисля ,че на първа страница може все още да има мой коментар оставен преди 2 години .
Само не знам колко е нов .

# 298
Здравейте! Hug
Подозирам, че не тук трябва да питам, но не намирам друга конкретна тема. Моля за извинение, но все пак - искаме да почиваме в Турция, но не на база "ол инклузив", в тези огромни хотели, а и става дума за 5-6дни..ако случайно някой от темата има инфо, би ли споделил? Praynig
Искаме да сме на Егейско море-гледах о.Инеада, или някъде в околността..

# 299
  • София
Здравейте! Hug
Подозирам, че не тук трябва да питам, но не намирам друга конкретна тема. Моля за извинение, но все пак - искаме да почиваме в Турция, но не на база "ол инклузив", в тези огромни хотели, а и става дума за 5-6дни..ако случайно някой от темата има инфо, би ли споделил? Praynig
Искаме да сме на Егейско море-гледах о.Инеада, или някъде в околността..

Здравейте,

В темата по- напред съм писала за Инеада, но то е на Черно море, не на Егейско. Ако ви интересува нещо, питайте.

Общи условия

Активация на акаунт