На море в Турция - тема 62

• 64 804
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
  • Burgas, Bulgaria
Момичета не съм  писала, че са отказали плащане , историята е следната :
 8 сутринта звъннах на спешния номер от там ми казаха, че ще се свържат с мен от международния отдел .След час ми позвъниха пишеше от Австрия и ми казаха , че ще търсят екип .След още два часа ми позвъниха, че няма да дойде лекар , а ние трябва да отидем, но аз име на  болница не чух , нито адрес , дамата говореше на английски  , вероятно аз не съм я разбрала .През това време въпреки лекарствата , сина ми беше отново с висока Т .Позвъних в Бг на спешния номер и ги помолих за съдействие, отвърнаха , че ще позвънят в международния отдел и ще ми върнат обаждане с адрес на болницата .
Два часа  по- късно , Т на сина ми беше 40, 5 градуса отново позвъних и обясних , че трудно си комуникираме , а на мен ми трябва лекар , защото аналгина не действа , той говори глупости и аз започвам да се паникьосвам.
Жената ми се извини и каза да Отивам при доктора в хотела , а те ще ми възстановят разходите .Там наистина ме шокираха с цени , още повече само кешово плащане приемаха .Аз имах 300евро и 2000лири .Преглед и кр.картина струваха 240евро , а лечението , което предлагаха , почти 1000евро .
Отказах и поисках рецепта , много трудно , но ми дадоха, купих Аугменгин и още няколко лекарства и се борим , Т стигна 40,8 снощи , днес е до 39,8 . Говорих с личната , каза ако и днес държи 40гродуса утре да звъня и да отиваме в някоя болница от застраховката.  Успокоително в случая е , че той като общо е добре , нищо освен тази Т няма , защото казаха , че е с бактериална инфекция и нашата лекарка ме кара да го проверявам за разни симптоми .
На туроператора не съм звъняла,

# 706
  • Пловдив
Здравейте, спряхме се за почивка в Бодрум и сега се чудим между два хотела, може ли да препоръчате на кой да се спрем?
Costa bitezhan beach или ARMONIA HOLIDAY VILLAGE & SPA

# 707
Мадам Тиква, тия заслужават да ги осъдиш.
Как не ги е срам, така да се подиграват с хората.

# 708
Знае ли някой дали таксата за новия мост в Истанбул се плаща чрез стикер HGS  или е отделна такса?

# 709
Знае ли някой дали таксата за новия мост в Истанбул се плаща чрез стикер HGS  или е отделна такса?
Чрез ХГС- то става стига да има налични средства, ако не - има и гише за заплащане. На нас мостът ни струваше 93 лири, и после новата магистрала до Измир - 103 лири на слизане за Маниса.

# 710
Чрез ХГС- то става стига да има налични средства, ако не - има и гише за заплащане. На нас мостът ни струваше 93 лири, и после новата магистрала до Измир - 103 лири на слизане за Маниса.

Ние в момента сме в Кушадасъ и мислим да тръгнем по новата магистрала Измир Истанбул, после през моста и М. Търново. Благодаря ти Flowers Bouquet

# 711
Здравейте. Мислите ли че времето в Анталия ще е подходящо за плаж в периода 12,10-20,10? или вече ще е по-хладничко?

# 712
Здравейте, моля да ме посъветвате, аз също съм потърпевша от затворения хотел на Рокситата, от агенцията казаха, че ще ни пренасочат към друг хотел от веригата, но те не са в по-добро състояние. Как да постъпя? Какво мога да поискам от агенцията? Ще съм благодарна!

# 713
  • София
Здравейте, моля да ме посъветвате, аз също съм потърпевша от затворения хотел на Рокситата, от агенцията казаха, че ще ни пренасочат към друг хотел от веригата, но те не са в по-добро състояние. Как да постъпя? Какво мога да поискам от агенцията? Ще съм благодарна!

Недейте в същата верига. На късмет ще е. Искайте който и да е друг хотел в Дидим...Веноса, Палм Уингс...малко дори да се наложи да доплатите е за предпочитане. В Кушадасъ има още по-голям избор.

# 714
  • Някъде в Европа...
,rusalka1, не Риксос, а Рокси...поправям не за друго, ами защото Риксос са хубава и скъпа верига, да няма заблудили се 😉

# 715
  • В.Търново
,rusalka1, не Риксос, а Рокси...поправям не за друго, ами защото Риксос са хубава и скъпа верига, да няма заблудили се 😉
Благодаря за поправката, вече ги няма коментарите, тъй като са изтрити във фейсгрупата за Почивка в Турция и пиша по спомен.
Сега , аз си мислех за почивка в Турция началото на юни.Обаче по новата програма децата в 4 клас ще учат до 15 юни.Матурите им са в края на май.Дали ще е проблем, ако почиваме точно от последните дни на учебната година?
Другото ми притеснение е, че морето в Кушадасъ в първите дни на юни ще е студено,може би 23-24 градуса, може и да е и по-малко.Ако се насоча за първо море към Сиде или Алания е по-далеко и не искам да се натъквам на хотели като този горния от веригата Рокси. Sad Другото, което си мислех е, че след минаването на ферибота към Кушадасъ пътя е бил с много завои, а това определено ще е доста сериозен проблем за мен.Аз едвам изтърпявам една Шипка, камо ли този маршрут.Това са моите драми...... Sad

# 716
  • Някъде в Европа...
Благодаря за поправката, вече ги няма коментарите, тъй като са изтрити във фейсгрупата за Почивка в Турция и пиша по спомен.
Сега , аз си мислех за почивка в Турция началото на юни.Обаче по новата програма децата в 4 клас ще учат до 15 юни.Матурите им са в края на май.Дали ще е проблем, ако почиваме точно от последните дни на учебната година?
Въобще няма какво да се притеснявате...По закон мин.уч.година децата можеше да са освободени по семейни причини сумарно до 8 дни( от класен и директор); последните две години така освобождавам синковеца първата или втората седмица на юни (в пети клас; а тази година го освободих средата на май, да може с родителите ми да отиде в Алания, а нашето море в Анталия бе началото на юли, когато вече бе свършил шести клас 😀). Тази година е седмокласник, предстоят матури, но пак съм замислила така да го освободя, след втората матура и преди да излязат резултатите (между 13 и 25 юни). Още на априлската родителска среща предупреждавам класна и учители, че ще отсъства тогава, да го оформят 😀....като наближи, пиша молба до директор и готово..и така приключва уч. година в началото на юни 😀, след морето просто се връща в училище да разказва, да си върне учебниците и да си вземе бележника 😀 (тази година ще са електронни вече 😀). Тска че, действайте смело - схемата е проиграна 😀

# 717
  • София
И аз да успокоя русалката, AIR го е казал/а точно...2 г.ходиме само, че с мед.бележка, 4 дни губят децата от занятия. Винаги първите дни обаче....сещай се какво учене е на 15-16-17 септември. Сега пак ще е така, тоя път от 20-ти. Иначе действително температурите в началото на юни може и да не стигнат 22 градуса, мързи ме в 2.44 през нощта да ровя за предни години.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 13:52 от valerko

# 718
Кой от алакартите в Аквасис Ризорт Дидим ще ми препоръчате?

# 719
  • Варна
Рета били сме в Алания от 11 октомври , по обяд/следобяд на плажа температурата достигаше 35 градуса , в морето 20 - 22 - 23 градуса.
Алакартите понякога са голямо разочарование , по меню си избираш нещо , а то е просто индивидуално сервирано нещо от шведската маса , ама там можеш да пробваш 100 неща.Русалка не си правете труда да си съставяте мнение по чужди коментарии , често действителноста е различна.В много ниско оценявания по сайтовете хотел Лира в Кизилагач без да е върха на сладоледа , се оказа   най - доброто съотношение цена/качество което сме ползвали в Турция.Примерно баклавите , белите сирена , кифличките и кроасаните бяха гарантирано всеки път над 10 вида Simple Smile Пици на пещ , барбекю на дървени въглища ,  кафето на пясък и на въглени , всякакви коктейли дори и по моя рецепта , хубавия плаж и море , многото възможности за шопинг.

Общи условия

Активация на акаунт