Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 32

• 56 377
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Насипна

# 616
  • София
А може ли да се нанася с четка?

# 617
Само с четка се нанася.

# 618
  • The Evergreen State
Привет и от мен в темата Flowers Hibiscus Доста късно я откривам но досега карах дълго време с един и същ фон дьо тен и едва последните дни го смених и съм много доволна. Това ме накара да се разтърся за подобна тема и така ви открих.
С почването на нова работа преди време бях решила да инвестирам в по-качествена марка фон дьо тен. Този който избрах тогава беше Armani Luminous Silk Foundation. Не бях правила никакво предварително проучване за марки, видове, консистенции. Просто влязох в Сефора един ден в който имах много свободно време да пробвам и цвета на Армани ми пасна идеално. Като го ползвах известно време обаче збелязах че консистенцията му стои тежка и лепкава на лицето.
Предишните ми фон дьо тени бяха от дрогериен тип - Ревлон но не се усещаха лепкави. Ревютата на Армани бяха много добри, цвета беше просто перфектен и аз си го ползвах с удоволствие въпреки че не ми допадаше консистенцията как седи особено, някак приех че тези от по-високия клас може би са по-качествени и така стоят. Случайно стана дума обаче за фон дьо тени в един разговор и някой сподели че избягва еди-коя-марка понеже стояла като боя и лепкава на лицето. Тогава ми хрумна че не е зле да провам и нещо друго ей така.
Покрай намаленията около Деня на Благодарността се реших  и поръчах Lancome Teint Idole Ultra. Много съм доволна че се реших да го направя, цвета пасва идеално но и консистенцията е без това лепкаво усещане.
Малко дълго стана но реших да споделя, може да помогне на някой.

Колкото до SPF фактор знам че е добре да има но честно да си призная почти никога не проверявам за това. Преди много години си спомням че специално проверявах да има. Сега съм обратното, често се озовавам с такъв така или иначе, я крема ми ще има, я фон дьо тена (този има SFP 15 което е добре за градски условия) . Аз рядко съм на открито продължително време дори и лятото освен ако не съм на ваканция. Ваканциите обаче за съжаление са кратки и на плажа слагам фактор отделен така или иначе та си мисля че е ок.

P.S. Редактирам само за да добавя Armani Luminous Silk Foundation е много популярен продукт тук и много хора го обичат и им е настолния фон дьо тен. Той е и с по-висока цена от Lancôme Teint Idole Ultra. Не отричам възможността да си е до кожа а не до продукт. При мен така се чувства. Имам още половина от Арманито понеже много бавно изразходвам, една идея е по-тъмен цвета от Ланкома, може да си го ползвам през лятото когато леко потъмнявам от слънцето.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 16:05 от Athena

# 619
Факторът във фон дьо тена не е достатъчен, понеже не се слага достатъчно върху лицето. Тряба да се ползва слънцезащита отдолу.

# 620
И аз покрай Ниа се сдобих с този Lancome Teint Idole Ultra и ми е мноооого любим. Като се замисля отговаря изцяло на изискванията ми за един фон дьо тен. Да не говорим, че пак покрай Ниа се сдобих и с други неща на марката. Доволна съм и от спиралите.
Крема ми за лице обаче свърши и ми се иска да пробвам нещо ново. Досега ползвах shisedo -clear mega-hydrating,  Waso в комбинация с баазата на Bobbi Brawn която също много харесвам. Даите предложения за нещо хидратиращо за много суха кожа

# 621
Айде пак да те подхлъзна-колко много суха ти е кожата? Имаш ли лющене? Склонна ли е към акне? Пробвала ли си dr Jart ciccapair (не color correcting) или ако ти се дават парите за коледни подаръци за себе си- Lancôme Absolue серията?- не пробвай серумът-бях писала, това е чиста водка с портокалов сок.

# 622
Никога не бих дала толкова пари за един прост хидратиращ крем. Мое мнение. В аптеките има хубави хидратанти от "медицинската" козметика на сносни цени. Например Юсерин имат и за много суха кожа.

# 623
Съгласна съм на теория. Но нощната им маска е страхотна. Много харесвам Юсерин за тяло, но освен суха, кожата ми е много акнеична и не мога да използвам Юсерин, Биодерма, Клиник, Адерма. Изключение прави един крем на Авен, но за зимата, за много суха кожа, просто не е достатъчен.

# 624
Мерси Ниа. Лющене  в Т зоната и ако внимавам какво слагам по лицето си нямам проблем с акне.
Замисли ме с този серум на Ланком. Бях се загледала по това сетче на Macy's, но ако не си заслужават останалите продукти от серията май няма много смисъл
https://www.macys.com/shop/product/lancome-4-pc.-absolue-revital … 271~xcm_pos~zPos2
По темата с парите, аз живея в щатите и просто стандарта е по-различен.

# 625
Аз също се кълна в Lancome Absolue. Имам същата кожа като Ния, сух епидермис, а отдолу бълва себум и я прави склонна към образуване на дебели подкожни пъпки. Естествено, после ми оставят петна, с които да се боря. Реагирам на много продукти. Но този крем на Ланком си заслужава всяка стотинка, лицето ми буквално се преобрази.
А по темата влизам с въпрос- сега са намалени някои фдт на Клиник и се чудя между Even better glow и новия Even better refresh. Чета описания и не мога да схвана разликата.

# 626
Ох, защото си като мен, моля те пробвай ги първо. Изобщо не ми стоят добре и двата, а и се изривам чудесно от единия.
Ани, не мога да отворя линка на Macy’s, но пак повтарям- серумът е = водка с портокалов сок.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 15:15 от Анонимен

# 627
А по темата влизам с въпрос- сега са намалени някои фдт на Клиник и се чудя между Even better glow и новия Even better refresh. Чета описания и не мога да схвана разликата.
Even better refresh го имам в момента.Доволна съм от това, че не изсушава, не оксидира и не се губи след няколко часа върху лицето./Със суха кожа съм/Взех го по съвет на консултантка на ЕЛ и не съжалявам.

# 628
  • София

Може ли мнение за този фдт?

# 629
Аз също се кълна в Lancome Absolue. Имам същата кожа като Ния, сух епидермис, а отдолу бълва себум и я прави склонна към образуване на дебели подкожни пъпки. Естествено, после ми оставят петна, с които да се боря. Реагирам на много продукти. Но този крем на Ланком си заслужава всяка стотинка, лицето ми буквално се преобрази.
А дали е подходящ за комбинирана към мазна кожа? Estee Lauder day wear Matte ми запушва порите и силно ми влошава кожата.

Общи условия

Активация на акаунт