Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 32

• 57 313
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Има много качествена козметика, в това число ФДТ, ББ и всякакъв базов макиаж за акне и реактивна кожа. Качвала съм и снимки на преди и след при мен, винаги съм ползвала ФДТ- и със, и без акне. Но пъпките започнаха да ми минават, независимо от това, че ползвам ФДТ. Козметиката преди и най-вече след (почистване) е далеч по-важна. Тъй като често пробвам нови ФДТни, се случва отново да пъпчасам, но не е често срещано явление. Аз препоръчвам Дермабленд от по-ниския клас. А някой да препоръча бб крем на Гарние за реактивна, акнеична кожа е несериозно.

# 181
В крайна сметка сметка под бб крема не се слага нищо, за разлика от фон дьо тена?
 С акнеична кожа кое да ползвам? 🤔

# 182
Аз ползвам грижа под всичко. Има си подходящи ФДТни за акне, както и подходящи ББ кремове. Зависи от кожата ти и продукта. Въпрос на личен избор на кое ще се спреш.

# 183
  • София
Лятото слагах сс крем на Буржоа над крем понякога и не се получаваше, ставаше твърде мазно и лъщящо и чак ми лютеше на очите, а двата продукта поотделно не ми дразнеха очите. Така че бб и cc крем е по-добре самостоятелно.

# 184
В крайна сметка сметка под бб крема не се слага нищо, за разлика от фон дьо тена?

Тц, не е точно така. Съгласна с Ния!

Зависи си и от тонираният продукт, и от състоянието на кожата и от останалата грижа, която се ползва и от търсения ефект. Ако ББ кремът не е особено хидратиращ, а кожата се е попресушила, разбира се, че ще сложиш екстра хидратиращ продукт отдолу - какъв точно зависи от лични предпочитания и наличности. Аз, лично съм имала не един ББ крем, който ми е идвал "твърде богат" за лятото, когато Т-зоната ми е много мазна - разбира се, че слагам матираща база под него (но само по Т-зоната). Та така, няма "твърди правила" в козметиката - има комбинации които работят или не точно за вас в конкретния момент.

PS Благодаря за отговорите ви по моя въпрос!

PS Ния, намерих ти пигменти за да си играеш с ФДТ-тата си! Руски и корейски Grinning
https://krygina.com/cosmetics/concrete/
(мадамата е много популярна на руския пазар, дори я следвам във ИС)
https://www.beautygranny.net/single-post/2019/01/19/Krygina-Cosm … D0%B7%D1%8B%D0%B2

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 19:51 от Agent Provocateur

# 185
Йес мама! Благодаря ти!!! Ауууу има и зелен!❤❤😘
Моята лудост продължава да набира сили. Днес получих Dior Airflash- не е моят цвят, веднага го дадох на колежка, но не преди да си опръскам бялата блуза, за да го пробвам. Него ще купя на живо.
Покрусена от мъка, със сетни сили се завлякох в Сефора, където се утеших с един Clinique even better. От сега зная, че не ме кефи като финиш, но има цвят за зелении като мен и утре ще го смеся с нещо, за да видя ще стане ли моето.
Пробвах и новият ФДТ на KvD, от който няма мой цвят, чудех се на born this way за моята кожа, въпреки, че съм го пробвала и разкарала. Стоеше вълшебно на консултантката със суха кожа. Търсенето на светия Граал за суха кожа ще продължи, междувременно понатрупах материал за зимни тестове, само да избелея малко.
Суочнах на ръка и финишинг пудрата на MUFE- ако някой я има, моля да сподели дали ще ми прикрие порите без да ме изсуши прекалено? Иначе ще подновя Hourglass в следващата си командировка.

# 186
Здравейте! Моля да ме извините, ако питането ми вече фигурира някъде, но в търсачката не откривам. Напоследък навсякъде се споменават фондьотени, bb кремове тип "cushion". Горе-долу разбирам каква е идеята им, но с какво са по-добри от стандартните течни и кремообразни формули? Цените им са с 30-50 % по-високи и въпросът ми е какви са Вашите наблюдения? Струва ли си закупуване на такъв продукт?

# 187
За мен, не си струва.

# 188
Горе-долу разбирам каква е идеята им, но с какво са по-добри от стандартните течни и кремообразни формули?

С нищо.

# 189
Момичета, препоръчайте ми фдт, до сега използвах на буржоа 53, но много пъпчасвам от него напоследък. Задължително слагам крем отдолу, защото въпреки че имам комбинирана кожа, на носа стои като на люспички като сложа фдт-на, абе змийче 😝 пробвах и ББ кремове, но не стоят добре. Нещо със средна покривност е добре

# 190
Ако търсиш нещо от дрогерийни я клас виж Loreal Fresh wear и Lumene Blur. Различни са и са ми бюджетни любимци. Лореал-ът е дълготраен, но и дава баш fresh вид на кожата. Блър е хем прикриващ и матов, хем хидратиращ.

Отзив за новият ми ФДТ- Clinique even better не ми хареса. Хидратиращ е, но ми се пързаля по лицето през деня, дори запечатан с пудра.

# 191
Ако търсиш нещо от дрогерийни я клас виж Loreal Fresh wear и Lumene Blur. Различни са и са ми бюджетни любимци. Лореал-ът е дълготраен, но и дава баш fresh вид на кожата. Блър е хем прикриващ и матов, хем хидратиращ.

Отзив за новият ми ФДТ- Clinique even better не ми хареса. Хидратиращ е, но ми се пързаля по лицето през деня, дори запечатан с пудра.
Аз почти привършвам този Клиник. На първо четене и на мен не ми хареса. На инат го ползвах и в един момент започна да ми харесва. Истината е, че 3-4 години ползвах само матиращи фдт и не можех да се възприема с друго. Като покривност ме устройва, не изчезва и не става на петна през деня. Аз го носих върху матираща слънцезащита и често носът ми беше пресушен, на люспички.

# 192
Аз от Клиник съм доволна, ползвам различни ФДТ от тази марка вече доста години и съм нямала проблеми.

# 193
И на мен ми излизат пъпчици честико, само че моята кожа е суха. Grinning Трудно ми е поякога да съчетая хем продукт, от който да не пъпчасвам, хем да не стои като брашно.

Осве това съм забелязала едно нещо, може и да си въобразявам. Сутрин си слагам серум и крем, след това фдт или бб крем, които са за суха/хормална кожа, не слагам пудра. Отивам на работа, работя на климатик и до обяд съм като стафида, особено около челюстта и носа. Не ползвам агресивни и изсушаващи продукти. Grinning Та, според мен и мястото, където работиш е фактор. Била съм сервитьорка лятото, там пък с всякакъв грим ми се запушваха порите .. и така. Майка ми от друга страна, каквото и да сложи е прекрасно на кожата й. Кремове, серуми, фдт-ни - направо и завиждам за чудесната й кожа и се надявам един ден и аз така да изглеждам.

Някой от вас пробвала ли е новите фдт-ни на Bourjois Always Fabulous и на Revlon Candid? Имате ли мнение? Simple Smile

# 194
  • София
Аз пробвах на Ревлон и не ми хареса. При мен седеше някак сухо и като цяло крайният резултат беше незадоволителен. Не го считам за подходящ при суха кожа.

Общи условия

Активация на акаунт