Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 32

• 57 465
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Тази беше изключение. Съвсем сериозно това.

# 361
Да, "прословутата" е точната дума за базата на Голден Роуз. Бих си взела червило или спирала на марката, но от друго ще се въздъжа. От едно нанасяне на базата, кожата ми стана ужас. С чувствителна и мазна кожа съм.

Значи, база и тониран крем са две  различни неща. Няма как, един крем да е "супер" за всички, просто защото сме различни /различни кожи/. Затова е хубаво да се упомене, върху каква кожа продукта се държи добре или зле. Така може да се прецени конкретния продукт дали е подходящ евентуално.

# 362
Да, правилно. Упоменала съм с каква кожа съм. Правя разлика между база и тониран крем, благодаря.

# 363
Здравейте момичета!
Може ли да ми препоръчате фон дьо тен за суха кожа?

# 364
Здравейте момичета!
Може ли да ми препоръчате фон дьо тен за суха кожа?
В момента ползвам Dior Forever Skin Glow. Много ми харесва, а и съм впечатлена от дълготрайността му в сравнение с предишния ми - MAC Mineralize Moisture.

# 365
Започнах да пиша препоръки и буквално изредих 20. За какъв бюджет, какъв финиш и покривност търсиш?

# 366
Аз съм със суха и чувствителна кожа. За ФДТ от бюджетните марки до момента като цвят и текстура най-ми е допаднал на Rimmel Match Perfection. Не е от най-трайните, ползвам го само за вечерни събития.

# 367
Започнах да пиша препоръки и буквално изредих 20. За какъв бюджет, какъв финиш и покривност търсиш?

Бих искала да е от високия клас,матов финиш и много добра покривност

# 368

Бих искала да е от високия клас,матов финиш и много добра покривност

Моите предложения. Не са степенувани по харесване. Макар че последния на ХР го подновявам за 3-ти път.
1. https://www.parfumdreams.de/DIOR/Gesicht/Grundierung/Forever-Mat … JWRhoCO8IQAvD_BwE
2. https://www.parfumdreams.de/DIOR/Gesicht/Grundierung/Diorskin-Fo … JWRhoCO8IQAvD_BwE
3. https://www.douglas.de/Make-up-Stories-Contouring-Tutorial-Est%C … d_1011518275.html
4. https://www.parfumdreams.de/Helena-Rubinstein/Make-up/Foundation … /index_11728.aspx

# 369
Аз съм с много суха кожа, матовите ми любимци напоследък са:
- Make Up forever velvet powder foundation- компактен ФДТ, нанася се с гъба, която идва с него или с четка, изравнява неравности, има добра, надградима покривност и дава много естествен финиш без да подчертава суха кожа и бръчки.
- сегашният ми фаворит- Lancôme Ultra Wear нещо си- покривен, надгражда се, нанася се  лесно, изсъхва в естествен мат и не се събира никъде. Много ми харесва. Най-добре стои нанесен с гъба.
- Dior Forever, който препоръчва и Evana е един от малкото матове, които мога да нося. Нанасям и с четка, и с гъба, и с пръсти.
- Любимец, който миналата година употребих до капка и много ми хареса- YSL all hours. Жестоко покритие, естествен, нанесен с пръсти ми даваше най-добро покритие и финиш.

Всички са доста покривни, дълготрайни и с изключение на Dior, почти без трансфер.

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 12:16 от Анонимен

# 370
Интересно мнение за Dior Forever от човек със суха кожа. Аз съм с комбинирана, естествено- мазна в Т- зоната и този ФДТ ми е от любимите, и като трайност, и като търсена до средна покривност.
Ния,  какво имаш предвид под "трансфер"?

# 371
Имам предвид, че не изсъхва тотално, а ако си пипна лицето, говоря по телефон или си избърша носа ФДТнът се трансферира от лицето ми върху това, с което съм го пипнала. Абсолютно ‘любимо’ ми е да си облека Бяла тениска за репетиция и като я облека да видя, че е покрита с линии ФДТ. За някои хора е важно, така че затова го отбелязах. На мен определено не ми е от любимите ФДТни като цяло за суха кожа, но за мат е супер.

# 372
Простете невежеството ми, момичета, но защо държите да ползвате Матов ФДТ на суха кожа? Нали тя и без друго страда от липса на онова жизнено леко лъщене на нормалната и смесената кожа?
Аз все гледам да си избирам сатенени, озаряващи и т. н. По-лесно ми е с тях. Матови имам 2, купувани и аз не знам защо, които не ползвам, защото с тях си виждам всяка малка бръчица.
NiaV, при теб компактните ФДТ не подчертават бръчките, защото си във възраст, в която още ги няма. На 43 няма продукт, с който да не ги виждам, камо ли пък матов ФДТ Sweat Smile

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 16:54 от Light Beam

# 373
Аз влизам да похваля няколко продукта, които ползвам последните месеци. Кожата ми е комбинирана към мазна, но и доста изсъхва на участъци според дните на месечния цикъл.Lumene CC Cream - леко покритие, но същевременно изразявнява тена и дава цвят, не ми мазнее прекалено, някак попива и ми е перфектен когато бързам и не ми се занимава с четки - разнясям с пръсти.
Armani Luminous Silk - ами мноооого ми хареса. Плътно покритие с малко продукт, но не седи и тежко, ако наслоя повече. Не е матиращ, но не ми и лъсва прекалена, ако не сложа пудра (на челото и бузите).
Jeffree Star Magic Star Setting Powder - върши си работата общо взето, седи леко без да пресушава. Взела съм безцветната и не белее. Нямам много опит, че да сравня с други пудри от по-високия клас, но по-добра е от Catrice и Rimmel, които ползвам обикновено. Като свърши и ми се дават пак пари за това, може пак да я взема. Опаковката е готина и мирише на захар, не че е от толкова значение, но ме радва. 😁

Не ползвам праймъри под продуктите.

# 374
Light Beam, хич не държа да нося матов ФДТ, просто давам идеи за такива, които съм пробвала, тъй като това търсеше дамата. Като няколко от тези предложения са за по-сатенен финиш.
За огромно мое съжаление, заради сериозна загуба на обем в лицето, хронично недоспиване и не достатъчна грижа на младини, съм заформила чудни бръчки. Които се подчертават чудесно от 99% от прахообразните продукти, които съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт