9ФЕГ- 3

• 29 563
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз доколкото разбрах тази година нормативите са намалени. Но от миналата свикнах,че 5 е отлична оценка за тази гимназия. Аз все си мисля,че вместо да изпълняват нормативи е по-добре да играят я баскетбол, футбол или волейбол.

# 601
  • София
Момичета, игнорирайте провокативни постове. Зная, че е трудно да си сдържиш клавиатурата, когато коментират детето ти с назидателен тон.

За нечии деца така и не разбрахме нищо по-конкретно. Дори какъв е вторият език за паралелката е тайна.
Не че е задължително да бъдем информирани, но някак прави впечатление. И буди някои съмнения.

# 602
  • София
Ха, моето пък има 5.
Спортува само балет от 4-годишна.
Как стават тия неща, не знам.

Мартеа, вие при коя госпожа сте?

# 603
За съжаление липсата на нормален салон, двор и съблекални водят до някои кофти моменти по физическо и до негативизъм и изнервяне. Госпожите имат и +и -.

# 604
Сънчо, да ти кажа, не помня име. Не знам дали госпожата има вина, по-скоро нормативите нещо са сбъркани, коментирахме и с наборите наскоро. Важното е да са здрави, а кой колкото и както може да тича и да хвърля медицинска топка. Мястото на оценките по физическо, рисуване и музика е в някой риалити формат за таланти, това е моето мнение.

# 605
И на мен постът ми не беше против госпожата, та даже и против нормативите не беше съвсем, защото е трябвало да реагираме когато са ги приели. Просто споделях, нямам оплаквания от учителката, нито пък дъщеря ми. Справила се е за 4, това е! Дори сподели, че самата  учителка е протестирала за някои нормативи, даже е дала на момичетата 2 кг. медицинска топка, а не 3.

# 606
  • София
Сиси ♥♥
Не съм си и помисляла да те обидя камо ли детето ти. Просто писах като майка, чиято дъщеря преди година едвам се качваше по стълбитр до 3 етаж. Задъхваше се зверски. Двигателната култура на 90% от децата е никаква. Здравословните проблеми са доста. Една година си скъсах нервите, но с триста зора успях да я раздвижа, да я накарам да разбере до къде се беше докарала и как я бях изпуснала. Двете ревахме заедно миналата седмица за онова момиче от Димитровград, защото това можеше да се случи и с моето дете. За това ти писах, не за да обиждам или иронично да се подигравам. Съжалявам и още веднъж се извинявам ако съм те засегнала. Дъщеря ми има 5, но за мен оценките са просто цифри. За мен е важно какво знае, а не какво е решил някой да и пише. Условията не са идеални, но и по-зле има. за себе си както не еднократно писах, казвам толкова, колкото преценя, както и за детето ми.

# 607
Имаме съученици национални състезатели, които не покриваха някои нормативи миналата година. Сега уж са по-леки...държали ги на дъжда, ония дни като беше доста студено. Ми...не е ок.
Пак казвам, има и +,и - при учителките по физическо.
Ако всички учители във фег бяха толкова стриктни, нямаше да е никак лошо.

# 608
  • София
Добрютро, абсолютно съм съгласна с Eupraxia dArmature, положението с физическата активност на децата по моему е много зле. Както и със затлъстяването. За което, уви, основната вина е на родителите. Имам една приятелка - като беше нейното колкото мойто във възраст, в която трябваше да дава 1 бурканче пюре, тя му даваше две, щото обичала дебели бебета. Както каза мъжо ми - добре, че не обича слаби бебета. Е, сега разликата между двете момичета е около 15 килограма, ако не и повече.

Но нормативите не ги разбирам - по-добре да играят на нещо, да търчат, да се гонят, или там каквото и да е забавно, а не толкова да метнат 2 килограмова топка на 10 метра...примерно.
Все си мисля, че някаква щафетна игра или пък бягане с чували ще е далеч по-весело.

Кажете сега за тази екскурзия има ли отговорник в училище? Имате ли представа как решават кой с кой е в стая (примерно) и съответно какви стаи ще им запазват...?
Може да ви е смешен въпросът, но моята на лагера я сложиха с някакво дете нещо не се стиковаха и половината драма беше от там (а първоначално трябваше да е с друго).

# 609
На екскурзията си решават сами в коя стая с кого. Стаите са много, бюджетни са, демек евтини хотели.

# 610
Аз също, разбира се, съм съгласна с казаното от Eupraxia dArmature, но фокусът беше изместен. Съгласна съм и искам часовете по физическо да са максимално ефективни, но не ми харесва оценяването, това е.

# 611
Сънчо, да ти кажа, бягането назад и бягането с чували хич не ми се вижда весело, след като дъщеря ми си счупи ръката така в час по физическо в пети клас. На тема спорт и затлъстяване фермани мога да изпиша, но нека започна с продаваното в училищните лавки и тоталната липса на държавна политика в областта на спорта. Много се извинявам, но за работещи родители да водят децата си на тренировки е просто ад. Говоря за София. Три пъти седмично с малката се връщаме в 9 вечерта, пътуваме през най-големите задръствания най-вече на отиване, защото спортът, който й подхожда, и който тя желае, се практикува точно  на 3 места в двумилионна София. Добре, че вече голямата ми дъщеря  ходи на спорт сама, иначе не знам как щяхме да успеем. Опропастени спортни бази, презастроена градска среда, вместо игрища за масов спорт. Никакъв допълнителен спорт в училищните бази. И все пак не се оплаквам, защото знам, че има хора, за които пък  спортът за децата им е лукс, защото често две такси за спорт (примерно за семейство с две деца) се равняват на половин минимална работна заплата. Колко ли таланти не са се развили по тази причина. Навремето всичко, което съм тренирала, беше безплатно. Това е въпрос на държавна политика и, извинявам се, покриването на малоумни нормативи не може да бъде част от адекватна такава.

# 612
  • София
Здравейте, за самолетната екскурзия, знаете ли дали може да се запише и родител?

# 613
  • София
Не виждам пречка, Линдория. Най-много родителят да е от помощ. Но най-добре ги питай.

Аз си говорих с тях, за да ми върнат капарото за самолетната - много интересно - казаха ми, че имали и те автобусна екскурзия за Френската.
Или жената се е объркала....?
Защото аз знам само за офертата на Никра-та. Обеща да провери и да ми звънне.

Мартеа, абсолютно си права. А и за чувалите сигурно е така, май хард идва.
Но и аз съм против нормативите.

# 614
  • София
Чудесно си го написала, Мартеа.
Според мен ФВС изобщо не трябва да съществува в този му вид. Ще ми се в училищата да има клубове по няколко вида спорт и всяко дете да избира къде да се включи.

Общи условия

Активация на акаунт