9ФЕГ- 3

• 29 564
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тук има още книги. В падащото меню е изписано "френски" по няколко начина, така че може да отворите и други.
Някъде имах и адаптирани по нива, но не успявам да ги открия. Ще търся.

Eupraxia dArmature, объркала съм се нещо.

# 586
https://storiestoshare.site/bg/bg/xp/storiestoshare/schools
Открих тази инициатива и реших да я споделя с вас. Регистрирах френската и може да гласуваме до 16.11. Ако прецените ,че е удачно.

Страхотно !

# 587
Проверете си пощите. Имам email от Nikra detour с оферта за екскурзията до Франция.

# 588
  • София
Проверете си пощите. Имам email от Nikra detour с оферта за екскурзията до Франция.
Спирам да мрънкам, екскурзията е точно такава каквато исках Simple Smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

https://nicradetour.com/index.php/tour/paris-chateau-de-la-loire/

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 10:09 от Eupraxia dArmature

# 589
  • София
Спирам да мрънкам, екскурзията е точно такава каквато исках Simple Smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ще каже човек, че ти ще пътуваш.
Момичета, някой да знае графика , кога се провежда допълнителният френски?

# 590
  • София
Laughing

Ще каже човек, че ти ще пътуваш.
Момичета, някой да знае графика , кога се провежда допълнителният френски?

Koгато пътува дъщеря ми е все едно аз пътувам - това което изисквам към моите или съвместните ни пътувания, го изисквам и когато тя ще е сама, а особенно при 11 дневна екскурзия извън България. Много съм крива в това отношение Laughing и не само в това Wink

За допълнителният от теб чувам, че ще има Rolling Eyes

# 591
  • София
Нищо лично.
Има.ФУЧ.

# 592
Игривата слива, във вторник от 12:30 ч. е ФУЧ.
Eupraxia dArmature, заявление за ФУЧ се подаваше пo желание при записването. След това са избрали кои деца да участват, тъй като местата са ограничени, вероятно по бал. Този понеделник са минали и съобщили по класове и във вторник имаха за пръв път.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 21:49 от Сиси ♥♥

# 593
Тия часове нещо така и не им хванах спатиите Simple Smile
Досега ходеше на френски, днес се е записала на народни танци...

# 594
  • София
Хепи, не си сама в неразбирането на този лабиринт. Аз се надявах някакъв спорт да има.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 22:41 от bubanka

# 595
Синко донесе информация, че местата за осмокласната екскурзия почти са приключили, казали били госпожите на другите класове. Дава зор да плащаме, ние днес получихме договора.
Нали ви разказвах, че лятото взехме хъски. Покрай него тези дни се запознах с момче 11 клас от нашата гимназия. Срещнах и позната, с която споделих, че е приет във ФЕГ-а и тя каза, че и тя го е завършила. Изобщо напоследък на където и да се обърна, все възпитаници на гимназията и други франкофони. Случайност ли е, късмет ли, чак започвам да се чудя.

# 596
Косите на Вероника, и при мен така постоянно изскачат познати с деца, учещи или учили във ФЕГ, но честно казано с всякакви отзиви и смесени чувства. Разбира се, всичко е много индивидуално, децата са различни и някои са попаднали там случайно, така че и това има значение. А тъкмо вчера приятелка, с която ходим на йога ми каза, че инструкторката ни и тя е завършила ФЕГ и то с испански и работи в момента, изцяло ползвайки френския (йогата й е хоби и извън работно време). Като се видим скоро ще си я разпитам, но ми стана много приятно, защото е прекрасно момиче.

Имаме най-после нанесена 4 по физическо в Школо, очаквах, че статистиката на дъщеря ми ще се влоши рязко, но с изненада установих, че дори е станала по-добра! Laughing От 1/16/25, стана 1/14/19.  Значи масово картинката по физическо е подобна, ако приемем, че са нанесени и на другите деца. Разбира се, възможно е междувременно да са нанасяни и други оценки, но ми стана забавно. Все пак общата статистика никак не ме успокоява, защото чувствително й се отрази 4-ката на успеха, падна от 5, 67 на 5, 43, но.. каквото такова. Имало и 5-ци и май две 6-ци в класа й, така че съм обнадеждена, че може да се промени картинката с времето. В другата тема се коментираше, че трябва да има и оценки по теория, както имат по музика напр., май никак не е лоша идеята и за физическото. Simple Smile

Екскурзията уж е резервирана и платена (мъжът ми се занимава, но не е в България в момента и комуникацията ни е малко слаба, затова "уж", но се надявам, че всичко е наред)..

# 597
  • София
Имало и 5-ци и май две 6-ци в класа й, така че съм обнадеждена, че може да се промени картинката с времето. В другата тема се коментираше, че трябва да има и оценки по теория, както имат по музика напр., май никак не е лоша идеята и за физическото. Simple Smile
Екскурзията уж е резервирана и платена (мъжът ми се занимава, но не е в България в момента и комуникацията ни е малко слаба, затова "уж", но се надявам, че всичко е наред)..
Дарлинг, ще си позволя да искажа мнение в нещо доста лично - Физическата активност (не ми гледай снимката, за друго е) е нещо много важно за бъдещето на децата, тук си трябва тичане, скачане и добра координация. Знам, че повечето искат да я карат лекичко и по тангентата, но и вие лекичко ги натиснете, за тяхно добро е. Сега израстват и е много важно да изваят тела и да станат красиви дами, а още по-важното е да бъдат здрави.
Аз на теория съм десетобойка и Кобрата ще го размажа ако го хвана - това за другата тема с теориите Wink
Уби ме с тази статистика 5.67 и 5.43 Simple Smile

# 598
Дарлинг, ще си позволя да искажа мнение в нещо доста лично - Физическата активност (не ми гледай снимката, за друго е) е нещо много важно за бъдещето на децата, тук си трябва тичане, скачане и добра координация. Знам, че повечето искат да я карат лекичко и по тангентата, но и вие лекичко ги натиснете, за тяхно добро е. Сега израстват и е много важно да изваят тела и да станат красиви дами, а още по-важното е да бъдат здрави.
Съветите ти са доста обидни и назидателни, иЗказваш се без да познаваш детето ми. Позволих си да коментирам защото имам още доста отзиви по темата и то също от изключително активни деца. Запознала съм се подробно и с безумните нови нормативи. Точно заради това, масово оценките по физическо, не само във ФЕГ, са 4 и 5, а 6-ците са по-скоро изключение. Отделен е въпросът как се покриват тези нормативи - без достатъчно предварително оттрениране на техники за най-добро представяне и т.н. Да, 4 е заслужила при тези условия и правила и ще си носи последствията. Но автоматичните ти предположения каква е и какво трябва да направим са меко казано неадекватни и излишни и нямат нищо общо със същината на темата!

# 599
Еупраксия, дарлинг, а Вашето дете какво тренира, бихте ли споделили? И колко има по ФВС на нормативи? Ето, аз споделям, моето също има 4, тренира лека атлетика, както може, но с желание. Тангентата ли да нахраня сега, чудя се и аз.

Общи условия

Активация на акаунт