9ФЕГ- 3

• 29 554
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И аз днес разбрах за род. среща. Ще си разменя смяната, но ще присъствам. Иначе моят няма проблеми. Френският къде върви, къде не върви. Не се оплаква.За класа нищо не споделя. Тоест, нормални са нещата. Общуват, учат и толкоз. Той все още си  се вижда със стари свои приятели през почивните дни. Ходят си на кино и си споделят някакви неща.

# 646
  • София
При нас няма мрънкане или лекичко, но само когато има да речем 4 по френски Grinning и то не срещу учител, а по-скоро заради езика и граматиката. Следващата седмица май на 11 е концерта, а на 12 или бъркам е родителската, но за тестове по френски щели да говорят, което не ме интересува. Навсякъде има делене малко или много, но моята идея си нямам в коя част е, а и не ме интересува. Много пъти сме обсъждали с нея това и за нея е важно да има приятели, а не към кои точно спада, защото популярността не носи кой знае какви ползи, освен фукане с някой готин батко. Важното е ученето да върви, за другото има предостатъчно време. Сега и олимпиади се задавали по български и математика, та да видим на какво ниво са.

# 647
  • София
Приятно се е размърдала темата, здравейте!

Аз знам за концерт на 11, за родителска нищо не знам. Ако има- после ще успеем ли да се видим?

Мартеа, пак все едно моята дъщеря описваш.

Тя почна да посвиква като че ли и да приема децата. Но много не разпитвам вече. Като иска споделя. А като опря ножът до кокала, че мога да я преместя в друга паралелка и взе, че осъзна, че не иска. Защото учебници, учители - наново.
А аз си представях рестарт на началото на учебната година.
Хубав празник и да сте здрави!
И ще се радвам да се видим!

# 648
Закарах я на олимпиада, после репетиция с хора.. Голям интерес за този концерт, нямало вече билети (дори не знае дали ще й дадат 3-те бр. за нас).. Разочарована е, защото не успяла да купи за желаещите от нейния клас, върнали й парите. Смята, че е несправедливо от други класове да има по 20 и повече души, а от нейния нито 1.. Можело е наистина да ги разпределя, но сигурно са карали наред.. Или пък да позволят на всички желаещи да присъстват - правостоящи, ако залата го позволява.. Иначе много й харесва да ходи на хор, макар да няма самочувствието, че може да пее и никога преди това не е..

А с успеха, всичко е в рамките на нормалното.. Едва смогва с времето, но успява да се организира, понякога пише и вечер, сутрин се буди много рано.. По математиката след силното начало има една 4, но се надява, че ще я оправи. Учителката не обяснявала добре, понякога дори нищо не обяснявала, тя после сама вкъщи си доизяснява. Яд ме е, че не се е записала на олимпиада, но късно разбрах, за да я агитирам. По философия вчера получи първата си оценка, леко се притеснява за ИТ и ИИ, разбира се и ФВС (макар че след първата 4 изкара и 6, но там никога не се знае..). Каза, че не й пукало за стипендията, обаче аз си мисля, че само така си говори и се надявам, че все пак ще се напъне да даде всичко от себе си.. Но определено усещам и умора вече, а от там и леко неглижиране на останалите предмети!
По френски продължава да учи с голямо желание, класната си я харесваше и от самото начало, но сега сякаш все повече! Впечатлена е и от богатата й обща култура, редовно им разказвала някакви странични неща, дори се "отнасяла", но на моето момиче й е интересно, обикна си я. Доволна е и от класа, в който попадна, казва, че не може да си представи да е в друг (от трите с испански)! Опитва да е приятелка с всички, не иска да я идентифицират само с конкретни деца или групички, но не знам дали успява на практика.. Направиха й много хубава изненада за рождения ден и така ще са с всички рожденици. Ще си разменят и подаръци за Коледа. Продължава да е близка и с много други деца от целия випуск! Харесва си училището и за миг не е съжалила, че е там! Негативите ги приема като нещо естествено и смята, че навсякъде ги има.

За сбирка след родителската среща на 12-ти съм ЗА!

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 09:22 от Сиси ♥♥

# 649
Здравейте и от мен!
Моята девойка също се чувства отлично. Харесва си много класа и буквално обожава класната си. По френски  последните и оценки са отлични,  първите бяха шарени, вече имат по 10 оценки по езика. За математиката и тя казва, че госпожата не обяснява много добре и там са разнообразни оценките, входното беше отлично, после комбинаториката нещо я обърка и е с 3, на векторите нещата бяха за 5, ще ходи на олимпида и по БЕЛ и по математика. По БЕЛ си харесва учителя, но силно недоволства, че последния месец им преподава стажантка, която според нея не се справя добре и даже помоли нейната приятелка, която учи в старото им училище да и изпрати  записките  на предишната и учителка по БЕЛ, която моето момиче боготвори. Ще имат размяна на подаръци, гласят подарък и за класната, трудно стигат до консенсус децата какъв да е той, защото май никое от предложенията не им се вижда достатъчно добро за нея.
Сиси, има малка вероятност нашите два билета да останат, защото на мен ми подариха билети за театър за този ден и се получава трудна ситуация, ще ти пиша допълнително на лични ако имате интерес да ти ги дам и ако Мила вече не ги е обещала Smirk
За среща съм ЗА.

# 650
Здравейте, пишете ме за афтър-срещата на 12-ти  Simple Smile

# 651
Rady, благодаря, но ми прати вече снимка на билетите, явно все пак семейните са били предвидени, имаме си, ще се ходи! Ти и да пропуснеш, едва ли ще се разсърди М., защото много си я гледала, слушала! В СУ университет е отказала да участва, не разбрах защо, но според мен трябваше да отиде, колкото повече изяви, по-добре, че да не е толкова притеснителна..
Учителят по БЕЛ предполагам е същият и моето момиче го харесва, но много се дразни от това, че дисциплината нещо куца в часовете му! Иначе за стажантка не е споделяла, обаче аз точно така стажувах  - именно във ФЕГ, но при завършващите и беше голямо предизвикателство! Реално бях почти колкото тях и много провокативно се държаха,  дори бих казала, че ме изпитваха и се готвех много сериозно.. Това беше мнооого отдавна, в началото на века. Simple Smile

# 652
  • София
На афтърсрещата и аз ще дойда.

# 653
А, така!! Blue Heart Ако има и други желаещи от темата, заповядайте след родителската среща!

# 654
ще се радвам да се видим на 12 Hug

# 655
Най -вероятно ММ ще ходи на родителската, та ако е така ще пропусна и афтъра. Ще решаваме в движение май. Ако не дойда ще разказвате. Wink

# 656
  • София
За учениците в 10-ти клас:

https://www.feg.bg/category/saobshteniya/

# 657
  • София
Здравейте, афтърсрещата е на същото място, 20 часа.
Помолиха до 20 и 15 да сме там, защото сезонът бил такъв, че повече от 20 минути няма да ни пазят масата.
Искаха капаро да им носим, но аз споменах топлата ми връзка в другите Халби и кандисаха без капаро.

Ако се забавят родителските ще трябва да се измъкнем (друг или аз) и да ходим да пазим.

Сиси, това с концерта не го разбрах. Как никой от нейния клас нямало да ходи, моята дава някакви осем лева, мисля, че ще ходи..

Бубанке, теб отдавна не съм те виждала, да си на линия в четвъртък.

И всички са уелкъм - и тези дето не са идвали досега.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 14:33 от Сънчо

# 658
Сънчо, благодаря за резервацията!! Супер си!
За концерта - свършили са билетите, ще връщат парите на децата от нашия клас.

# 659
  • София
Нещо се обърках. В писмото на МОН се казва, че резултатите от матурите в 7 и 10 клас не могат да служат за класиране за профилите, а преди време някой писа, че са им разяснили как точно резултатите от НВО ще са един от факторите при класирането.

Общи условия

Активация на акаунт