Сватба, булките на 2019, тема 7

• 25 606
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Да си направим и ние затворена фейсбук група 🙂

# 136
Момичета, вие подарихте ли нещо на майките си или на свекървите? Моята майка много ни помогна в организацията (макар че от време на време трябваше да й обяснявам, че някои неща не са каквото са били Wink) и исках да й се отблагодаря. Написах й картичка и съм взела един чарм от Пандора за гривната й с надпис family, но ми се щеше да има още нещо. Знам че подаръците са индивидуално нещо, но може да ми дойде някоя идея от вас. Сещам се само за надписаните кърпички, те са ми много драматични лично на мен. Тя най-вероято щеше да се зарадва, ако бяхме научили някое хоро, ама не остана време Grinning

# 137
Момичета, вие подарихте ли нещо на майките си или на свекървите? Моята майка много ни помогна в организацията (макар че от време на време трябваше да й обяснявам, че някои неща не са каквото са били Wink) и исках да й се отблагодаря. Написах й картичка и съм взела един чарм от Пандора за гривната й с надпис family, но ми се щеше да има още нещо. Знам че подаръците са индивидуално нещо, но може да ми дойде някоя идея от вас. Сещам се само за надписаните кърпички, те са ми много драматични лично на мен. Тя най-вероято щеше да се зарадва, ако бяхме научили някое хоро, ама не остана време Grinning
Има едни малки книжки с твърди корици....нещо такова като на снимката.

# 138
От самото начало на организацията покрай сватбата ми се искаше да подаря по нещо за спомен на двете ми майки (както ги наричам - това са си моята майка и свекървата). Е, гледах идеи в Пинтерест (къде другаде?!? Joy) и попаднах на варианта с гривна Пандора, който много ми допадна. Майките много се зарадваха, защото не очакваха, а и аз бях измислила едни прочувствени слова, които определено засилиха момента с подаръка. Дадох им гривничките когато бяхме насаме, защото исках този момент да си е между нас.

# 139
  • Майнатаун
Момичета, организацията на първия рожден ден и кръщенето на сина ни минаха и вече с пълна сила и пара действам по сватбата. Поръчахме халките, чашите пристигнаха, менюто е  почти избрано, сега алкохола уточняваме, масите почти ги наредихме (има само 2 които ме притесняват, защото бройката надвишава указаните от ресторанта брой места на масата). Украсата е изборна като цветове още преди 6м., но сега вече говорим в детайли с агенцията. Роклята е избрана, на проба съм на 28.08., когато трябва и да е готова вече. 😊 Остана ми музиката да избера, много искам да имаме и някаква лека хореография, но ще видим.Аз съм тренирала 11 г. спортни танци, но мъжа ми е истинско дърво...лошото е и че няма и огромно желение да се понаучи, а просто си се поклаща.😂😂😂
Не на последно място честито на всички булки, бъдете живи и здрави и все по-влюбени! ❤❤❤

# 140
Рали, от къде ти беше тортата? Много ми хареса и не се сещам да си писала от къде е.

# 141
  • Варна
Тортата ми е от My sweet creations by Maya. Мая Стойчева ми я прави! По-вкусни торти не сте яли никога! Всички толкова я харесаха, че сега съм поръчала втора, докато сме събрани цялата рода да я опитаме пак! Невероятна!
Тя ми прави и сладките за изнесения ритуал.

За сега това са снимките, които имам.

# 142
   Рали,не знам с какво се занимаваш професионално,но имаш потенциал за организиране на събития.Страхотно е всичко,което показваш,адмирации!
  Аз съм майка на булка,нищо не ми подариха.Удоволствието,с което правих всичко,доверието,което ми гласуваха децата и това,че ме допуснаха до тази страхотна емоция е най-големият дар за мен.Приятелките на дъщеря ми ме включиха във всички групи,които имаха относно партита,подаръци,изненади и прочие.Споделяхме,смяхме се,коментирахме,клюкарихме-това е нещо,което ще остане завинаги в моите спомени за този ден.
    Това,което сте намислили да подарите на майките е страхотно-сигурна съм,че ще им стане много много мило и ще засили страхотните емоции,които така или иначе им подарявате с вашите сватби.
    Пак да си кажа,че това е щастие,от което не бива да лишавате родителите си.

# 143
От сутрина до сега се занимавахме с изследванията. Вече ги имаме и сме по-бедни със 100 лв.Grinning 

# 144
За подаръците и аз съм решила, за бащите ще бъде
http://moetokrashtene.bg/bg/semeina-kniga-spomenik-zavetnik.html
Първоначално мислех да дам на художник да направи по едно хубаво родословно дърво, но кой по-добре си знае рода от тях? Мислих, мислих и май вече и време нямам за нещо по-различно.
На моето майче започнах да и шия гоблен за подарък, но не предположих, че е  тоооооолкова бавно. До сватбата ще е готов половината, но пак ще се зарадва като и кажа/покажа, а за коледа сигурно ще и го подаря рамкиран готов. Тя много обича гоблени.
За свеки мислех гривна от пандора, има едни сребърни с висулка дърво и хубаво послание към нея.
Скрит текст:
На новата жена на свекър ми не знам дали е удачно да подарявам. Много е готина, много се разбираме, даже с нея ходих за роклята.. но нямам идея нито дали е ок да и подаря, пък май не е им ного ок да подаря по нещо на всички, а на нея- не. Шах. Нямам идея!

Моят ден е точно след 1 месец и май вече започвам да усещам вълнението и да осъзнавам, че организирам МОЯТА сватба, а не просто.. сватба.. До сега ми беше едно такова, като в унес.

# 145
  • Sofia
Всички минали булки сте страхотни, възхищавам се на организаторските ви умения!

Момичета, не пия уиски и не знам кое е хубаво и не чупи касичката. Някакви идеи?  Същото е и за бирата - трябва да си внесем.

Имате ли оригинални идеи за ръченицата за кума и кумата? Смятах да купя плюшено пиле и торта, за които да се надиграват. Доста странен ми се вижда обичая с украсеното пиле...

Ще съм благодарна и за всякакви идеи за подарък за кума и кумата! Почивка заедно не става, защото и ние, и те вече изхабихме отпуската за годината.

Няма да имаме вземане на булката, смятах най-близките и кумовете просто да се съберем вкъщи, да пийнем по едно и да тръгнем заедно към ритуалната зала където ще сме 10-тина човека. Останалите гости ще присъстват на изнесения ритуал в ресторанта. Имате ли идеи как да разчупя посрещането вкъщи без да имаме всички тези ритуали с пълнене на обувки, тъпани и т.н?

# 146
Булки, честито! Прекрасни сте били! Ако ви е скучно след сватбата може да се включите в организацията на другите сватби 😆 Ние сме октомври и вече нямам търпение. Уж има време, а всъщност няма. Аз ще се радвам да споделите за игри по време на сватбата. И ако случайно някой е правил пиене на шотове вместо хвърляне на жартиер - да сподели как точно е станало всичко.

# 147
   При нас купонът беше толкова на макс,че изобщо нямаше време и нужда от игри.Единствено тази с оБувките и верните отговори,но по желание на кумовете.Те бяха подготвили въпросите, а отговорите ги знаехме всички близки до младоженците/ние родителите на булката,техните приятели/,защото си имаме истории с тях,преживявания,и стана голям смях.Единствените две категорични съвпадения бяха,че булката спи до по-късно и че зет ми готви по-вкусно.Имаше и закачка с обувката на тъщата.Много весело стана.
   Относно вземане на булката от вкъщи-и аз не исках дандания,музика,и прочие,но добре,че не ме послушаха.Всичко си беше супер.Ние сме купонджийска фамилия, булката е голямата слабост на чичо си и вуйчо си,единственото момиче в рода.Не я дадоха лесно,поизпотиха го зетя,но на него не му е за пръв път.Те го тестваха вече многократно.Имаше въпроси,чийто отговори за да знае,е трябвало да гледа и слуша внимателно на фамилните ни сбирки-любимо питие на тъщата и чичото,любима песен на вуйчото,първа среща с единия и другия  и т.н.Абе не си дадоха лесно момата.
   Като не искаш традиционно вземане, измисли някакви въпросчета, задачки за решаване.Приятелките на дъщеря ми,които чакаха младоженецът на стъпалата за етажа ,където е нейната стая,му бяха подготвили въпроси.При верен отговор 3 стъпала нагоре,при грешен-едно назад.

# 148
Момичета, бях на първата си проба най сетне. Роклята е страхотна, но съм и разочарована. В ханша ме стяга, то е ясно , че няма да е супер удобна, сигурно защото е с цип. Мога да сваля толкова 1-2 кг. НО в бюста ми е голяма, казах им, както се и вижда. А те ми отговориха да си потърся подплънки. Защо давам толкова пари, нали да ми е по мярка?!Не знам какво да правя сега, стои грозно и празно, все едно с номер-два отгоре...Как да процедирам? Ще ми оправят само дължината сега. Остава бюста и съответно презрамките, но те съвсем ще ми се впият в ръката...
Дайте съвети, идеи какво да правя и какво да им кажа за следващата проба!? Едва ли ще може да се намали чашката...

# 149
Да ти пришият подплънки те, защо ти да си търсиш?
Покажи модела, да го мъдрим

Общи условия

Активация на акаунт