Априлки 2020

• 49 991
  • 794
  •   1
Отговори
# 630
При кой ходихте в 25 ДКЦ? Аз в петък ще се запиша на ЖК при д-р Цанка Илиева, предишните 2 бременности ми следи тя по ЗК. Пуска всички изследвания. Малко е остра,но си следи хората

"д-р" Атанас Чернев беше, 215 кабинет.

Серенити, следила съм се при Папукчиев в 25 ДКЦ и лекарят е мн мил и отзивчив. ако бях пак с едно бебе, щях да се запиша при него.

той прави всички изследвания и те гледа с УЗ всеки път. препоръчвам ти го, но наистина по ЗК се записва след 12 седмица с направление от ЛЛ.
успех и дано намериш своя лекар.

# 631
Малко по-различен въпрос, някоя бъдеща мама ползвала ли е болничен по бременност до сега? Намерих този график в сайта на НОИ, въпроса ми е дали някоя от вас е получавала обещетение на 3то число за предходен месец? Благодаря предварително!

# 632
Малко по-различен въпрос, някоя бъдеща мама ползвала ли е болничен по бременност до сега? Намерих този график в сайта на НОИ, въпроса ми е дали някоя от вас е получавала обещетение на 3то число за предходен месец? Благодаря предварително!

Здравей,бях болничен почти целият септемви ( на 24ти се върнах на работа) вчера получих превод от НОИ за Септември.

# 633
В болничен съм от юли,но за септември все още не съм получила парички.

# 634
Аз съм в болничен със,,заплашващ аборт’’ от 17.09,но все още не съм получила пари.Мисля че трябва до 5 работни дни от началото на октомври.Но не съм мн сиг. Има една тема ,,Майчинството счетоводно’’ и там има доста инфо.

# 635
Здравейте, какво мога да използвам за отпушване на носа ? И гърлото ме дразни...ужас. Тъкмо се оправя и на следващата седмица наново.

# 636
За носа ползвам сребърна вода, за гърлото си правя гаргара със сода, пия чай с лимон и мед. Също съм доволна от Прополки. Сребърната вода я ползвам и за бебето и мъжът ми я ползва и сам се убеди в ефективността Simple Smile Бързо оздравяване!

# 637
За запушен нос завираш вода и дишаш над нея Simple Smile Действа безотказно.А за всякакви настинки аз си правя следното лекарство: Настърган джинджифил + сок от един лимон + мед. Колкото пъти на ден се присетя-изяждам по една голяма лъжица и всичко е шест 😉 Доста е лютичко,но действа.

# 638
Миналата седмица бях така. Гърлото със Стрепсилс и чайове с мед го оправих. После ми се запуши носа, но само по една ноздра (редуваха се). По принцип нищо не предприех, а и почти отмина. По принцип не обичам капки и моят лек е: на клечка за уши капвам клеева тинктура и си минавам ноздрите. Ефектът е отпушване и изкарване на секрета. Simple Smile

# 639
За носа по принцип вкъщи правим промивки с морска сол - кипваш морската сол във вода. Трябва само да внимаваш да не пресолиш водата, защото може да те поизгори. По два пъти на ден е достатъчно. За гърлото - мед и лимон, отделно чайове. Пробвах и с джинджил, но направо ми разказа играта на стомаха и червата. Така че ако си с чувствителен стомах, не препоръчвам.
Питай личната и АГ-то за нещо профилактично. Личната ми даде инфлуцид. То е хомеопатично и няма драма с него. Може да направиш един едномесечен курс. АГ-то ми каза да си взема Биозин мама (направено е специално за подсилване на имунната система на бъдещи мами) и с него да направя курс за 1 месец и тя ми препоръча инфлуцида да го взимам когато ме хване настинка или първо едното после другото. Каза, че няма проблем и двете на куп, но че няма смисъл, защото сезонът така или иначе е дълъг и е по-добре първо едното, а после другото (може и с почивка между тях).

# 640
За когото обмисля д-р Ташков за ЖК: часовете не се спазват, пишем си имената на хвърчащо листче. Казаха ми в 11,той щял да дойде "следобед".....

# 641
Но лекарят е мега печен!

# 642
Аз с първата бременност страдах от хронично запушен нос два месеца и нещо. Помагаше ми ( силно казано) или облекчаваше по-скоро. Промивки с физ. Разтвор, капки за нос за бременни фитоназал и мажене с низита унгвент гелче. А през ноща си позволявах едно пръскане с нормални капки. По принцип не са препоръчителни защото ускоряват пулса. Инхалации с лайка или нещо подобно също помагат.

# 643
Момичета,имам въпрос. Спрях да ходя на работа миналият месец,инженер съм, средата не е много здравословна. И от тогава предимно лежа, имах и две зацапвания, вече съм 13 г.с. , видяхме бебка на ФМ,добре е,но не мога да си обесня тези силни болки в кръста и корема,като при М, всеки път щом походя,движа се или правя нещо повече от час. Доктора каза,че е нормално, но боли и не знам това значи ли,постоянно да лежа,да пия ношпа и никъде да не ходя почти. Вие как се справяте, имате ли подобни болки?

# 644
Благодаря ви за съветите. Носа ми не е толкова зле, но не можах да спя от болки в гърлото. Правих гаргара, ядох мед с лимон и т.н., но никакво облекчение. На сутринта отидох направо на УНГ. Изписа ми разни билкови хапчета и ако не се почувствам по-добре да си взема антибиотик. Аз съм си виновна, защото преди 10 дни пак ме болеше гърло, лекувах се 5 дни и спрях всичко. Явно не съм се излекувала. Пия вече повече от половин месец Биозин мама.

Сега имам друг въпрос. Имате ли представа къде могат да ми разчетат резултатите от БХС? Те ще са готови във вторник, но чак следващата събота ще имам разговор с генетик. Имам повод за притеснение и не знам как ще издържа до тогава?

Общи условия

Активация на акаунт