Априлки 2020

• 49 998
  • 794
  •   1
Отговори
# 645
Момичета,имам въпрос. Спрях да ходя на работа миналият месец,инженер съм, средата не е много здравословна. И от тогава предимно лежа, имах и две зацапвания, вече съм 13 г.с. , видяхме бебка на ФМ,добре е,но не мога да си обесня тези силни болки в кръста и корема,като при М, всеки път щом походя,движа се или правя нещо повече от час. Доктора каза,че е нормално, но боли и не знам това значи ли,постоянно да лежа,да пия ношпа и никъде да не ходя почти. Вие как се справяте, имате ли подобни болки?

Като човек, който заради повръщане лежах като умряла 41 дена ти казвам ако имаш сили да се разхождаш. Сядай, почивай си, не се призорвай, но пък и само да лежиш не е работа. Освен ако доктора изрично не ти е забранил да се движиш ( примерно кървене и с цел да задържиш плода е по-добре да лежиш), то обратното пак не е добре... правех по 2 крачки и получавах сърцебиене, задух, виело ми се е свят.

# 646
Момичета,може ли някоя,която вече е правила ранната ФМ да ми каже как протича този преглед и какво да очаквам на него ?

# 647
Момичета,имам въпрос. Спрях да ходя на работа миналият месец,инженер съм, средата не е много здравословна. И от тогава предимно лежа, имах и две зацапвания, вече съм 13 г.с. , видяхме бебка на ФМ,добре е,но не мога да си обесня тези силни болки в кръста и корема,като при М, всеки път щом походя,движа се или правя нещо повече от час. Доктора каза,че е нормално, но боли и не знам това значи ли,постоянно да лежа,да пия ношпа и никъде да не ходя почти. Вие как се справяте, имате ли подобни болки?
По принцип от позната бременна съм чувала, че е нормално, но както ми каза тя-"ако почнат постоянни болки, настоявяй да ти погледнат шийката". При нея се е появил проблема доколкото разбрах към 4 месец и от тогава постоянно лежане,заради скъсяване но май било много късно за зашиване заради скъсената шийка. Мисля, че на другия преглед можеш да обърнеш внимание на Аг-то си да погледне, че доста по-късно почват да следят за скъсена шийка. Да не кажем, че в началото има толкова други неща за гледане, че често пропускат

# 648
Момичета,може ли някоя,която вече е правила ранната ФМ да ми каже как протича този преглед и какво да очаквам на него ?

Днвс бях на ранната. Видяхме дветe бебчета. Мн бяха енергични,  мн шаваха,  правеха салта,  махаха  ни с ръчички. Според лекарката са момиче и момче. Плацентитв и на дветв са отзад, ковро е добре - няма да ми разбият вътрешностите. И са отпрес и скоро щв започна да усещам ритничета.
Мн съм по-спокойна.пулсът и пъпната веъв също са супер. Доки лаза,  че са идеални.
Не вземаха кръв,  защото няма смисъл в моя случай но пеи едноплодна бременност правят и кръвна проба за синдромите. Това е като цяло от морфологията

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 17:02 от bgzvezdi4ka

# 649
  • Sofia
Момичета, вчера мина моята ранна фетална. Док каза, че с прасенцето всичко е наред. Някъде 30 Мин оглежда всичките му органи обстойно. Видях ръчички и краченца. Дори ми се стори, че видях и мъжки атрибути, но док не даде никакви предположения, защото позицията на била добра, а и било рано. С предишната бременност точно по това време ми каза категорично, че е мъж и позна. Важното е да сме здрави. 🙂 С, оказа се, че плацентата ми била доста по-ниско от обичайното за тези седмици. Това ми го каза и моята АГ. Нямало какво да направя... Дано всичко е наред. Стана работа.

Дриймър, за болките, и с предишната бременност, и сега си ги имам аз. Пия си Магнерот всеки ден и ако се преуморя и ме боли повече, добавям и нош-па. По-лекичко трябва да го караме. При мен със сигурност умората и гизическото натоварване са фактор.

Поздрави и успех на всички! Стискам палци на притеснените момичета и вярвам, че всичко ще е наред!

# 650
Здравейте. Имам малко странен въпрос. В 14г.с., т.е. началото на 4-ти месец. Нося дънки и напоследък са ми леко тесни. Трябва ли да спирам да ги нося или може още малко? Може ли да притисна някак си бебето? И нещо да стане!

# 651
Здравейте. Имам малко странен въпрос. В 14г.с., т.е. началото на 4-ти месец. Нося дънки и напоследък са ми леко тесни. Трябва ли да спирам да ги нося или може още малко? Може ли да притисна някак си бебето? И нещо да стане!
Не е хубаво да се притиска бебенцето. Има два варианта да не си останеш с любимите дънки/панталони
Първия е една платка. Виждала съм преди да продават, но като гледам всеки може да си я направи. Нищо сложно. Ластик с отвори продават във всяка кинкалерия , копчета и парче плат.

Втори начин: Ластичен колан, който хем хваща панталона, дънките хем поддържа коремчето

# 652
Здравейте!Имам едно малко по-различно питане.Тъй като съм В- кръвна група,необходимо ли е да се правят някакви допълнителни изследвания?Таткото не си знае кръвната група,а и доктора каза,че не е необходимо. След като претърпях кюртаж ноември миналата година,помня,че ми сложиха някаква инжекция за антитела след това. Та чета тук там,че ако бащата е с положителна група,а майката с отрицателна,трябва да се правят изследвания за антитела и ако бебето е с положителна не било добре. Confused Някоя от вас наясно ли е?

# 653
Здравейте момичета. Някоя от вас ще прави ли пренатален тест за хромозомни аномалии? Ако да ще помоля да сподели кой вариант е избрала. При мен излезе завишен риск на БХС и въпреки мнението на АГ, че всичко е наред ехографски съм решила да направя.За сега съм се ориентирала към Пренатест.

# 654
Здравейте момичета. Някоя от вас ще прави ли пренатален тест за хромозомни аномалии? Ако да ще помоля да сподели кой вариант е избрала. При мен излезе завишен риск на БХС и въпреки мнението на АГ, че всичко е наред ехографски съм решила да направя.За сега съм се ориентирала към Пренатест.
Здрсвей,
Аз ги проучвах обстойно,но заложих на по-сигурния вариант и направих хорионбиопсия,иначе според проф.Марков има смисъл от пренатест щом няма маркери,ако направиш големия пакет. Ние бяхме харесали Вижън-голям пакет,т.к.в него има триплодия,както и един американски,но не помня името-в Сан Диего е лабораторията.
За твое спокойствие можеш да си пуснеш пренатест,но в никакъв случай не е гаранция за др аномалии и малоформации,недай боже.

# 655
Девилче стискам палци всичко да е наред при теб. При мен рискът е висок само заради хормоните. Но съм бясна как може две различни лаборатории да дават крайно противоречиви резултати. И затова ще направя тест.

# 656
Аз нямам проблем, но за да ми е по-спокойно ще пусна и с тази бременност пренатален тест вижън + мисля че се води. Пък и дава 100% пола в ранни седмици.

# 657
Аз ходя при нея от поне 10 години, може и повече. Тази ми е трета бременност. Доволна съм. Всяка консултация трае над 40 мин. Пуска ми всякакви изследвания,плюс допълнителни при нужда. Болнични нямам никакъв проблем. Следи документите изрядно. В общи линии съм доволна.
При кой ходихте в 25 ДКЦ? Аз в петък ще се запиша на ЖК при д-р Цанка Илиева, предишните 2 бременности ми следи тя по ЗК. Пуска всички изследвания. Малко е остра,но си следи хората

"д-р" Атанас Чернев беше, 215 кабинет.
Здравейте.
Д-р Цанка Илиева ме е следила през първата бременност и въобще не бях доволна. Не видя бременност в 6г.с. , а ми каза че е просто цикъл. Бях получила кръвоизлив. Добре , че отидох в Шейново, където видяха, че имам отлепване и чуха дори пулс.може би техниката и е доста стара.
Надявам се нещата да са се променили.

Аз пиша по често във фейсбук групата, но да се очета и тук- минахме първата фетална морфология и всичко е наред и в норма. Няма риск от прееклампсия. Излязоха ми резултатите от БХС, които за мен са добри, но все пак чакам и д-ра да ми потвърди.
 Ще си имаме момиченце, аз така го чувствах и явно чувството не ме е подвело.

# 658
Здравейте бъдещи мами 😊 Моят термин също е за началото на април 2020 , първа бременност ми е и много се вълнувам. На 25 години съм и от скоро живея в София.Нямам много познати и приятелки тук , но имам желание да посещавам часове по йога или други групови занимания за бременни , също разходки и обмяна на информация с други бъдещи майки, ще се радвам ако има желаещи да пишат. Лека и безпроблемна бременност на всички 🍀

# 659
Момичета да ви попитам след вземане на направление за гинеколог за установяване на бременност от ЛЛ, мога ли отново да взема но за ЖК, защото преди месец ходих само за установяване, но не са ме записвали, а днес моят АГ при когото ходех на частно ми каза да си взема за АГ за записване и сега се чудя дали ще ми издадат..?

Общи условия

Активация на акаунт