Отговори
# 90
Само да спомена във връзка горния ми пост, че фирма Контико Оод е свалила въпросните обяви и то още онзи ден, така че нямам никаква критика към тях. Нелоялността си остава за самите собственици на апартаментите, които искат да ги продадат с нагло фалшифициране.

# 91
Към всички с намерение да си вземат строител или майстор от Добрич. Моля, не го правете. Ако някой се интересува, моля да ми пише на лични съобщения. Разполагам с факти и богат снимков материал.Бъдете внимателни. Не вземайте човек без препоръка. Както се казва, вярвайте на един препатил човек, не на лъжите на наглите и некадърни мошеници.

# 92
Фирма Доормекс Еоод собственик Росен Йорданов. Пълен измамник и мошеник не спазва никакви срокове. Мародерства клиентите си през цялото време за глупости които му носат ползи. Говоре постояно че имал връзки в народното събрание, в същото време върти мръсни номера на клиентите си. Бягайте далеч построи сграда кристал в малинова долина сега строи в драгалевци/бояна.

# 93
Здравейте искам да предупредя за не коректна фирма мулти строй 94 еоод пълни измамници взимат пари на пред не идват на работа идват през 2 дни не вършат никаква работа само ме лъжеха прекараме 12 хил и не ми свършиха никаква работа не им се доверявйте

# 94
Наехме препоръчаният от белият списък  за сглобяване на нови мебели- 0888639911 – Петър .Изчакахме го седмица,че щеше да пътува.Дойде сглоби част от спалнята поиска парите за това,което е изработил и обеща да дойде на другия ден да довърши останалата по -голяма част.
В обещаното време не дойде почнахме да му звъним и се оказа,че е блокирал номера на мъжът ми,а на мен не ми вдига.Сега стоим с натрупаните кашони с мебели и се ядосваме на тъпата си довечивост и наивност.

# 95
Ето и от мен:
фирма Цялостни Ремонти ЕООД с уебсайт:
https://cyalostniremonti.com/
Тотално ни измамиха. Управител е Тони Мюмюнов и взе 5 хил лева, с които избяга! Фирмата е от град София, но е готов да пътува за да ви измами.
Телефон 0879171124

# 96
Знаем че много е вече изписано за тези хора, които се представят за инвеститори и стоители и взимат парите а не довършват сградите. Но като поредните измамени искаме да предупредим и евентуално да избавим бъдещите жертви да нямат нашата съдба. Преди години си купихме апартамент на зелено от Чавдар Адамски, Красимира Адамска и дъщеря им сега се казва Аделина Бериевски. Условието обаче беше да дадем колкото се може повече пари, даже ако може всичките в най-раният момент. После се оказа, че на всички така са искали. Разбрахме го като се събрахме с другите собственици. А се събрахме защото около акт14 строежните дейности по сградата изведнъж приключиха. Лъгаха ни че започват от другата седмица и до няколко месеца всичко ще е готово. От тогава минаха години. Всички уж се разболяваха от ковид по 5 пъти. После войната им пречила да намерят материали. Дойде шефът им Шараф да ни мотае че ще ходи в чужбина да купува по-хубави материали. После други уж строители идваха да ни обеждават че ще строят. А те си караха скъпите bmwта и ходиха в топлите страни със сещате се с на кой парите... Красимира ни обеждаваше че няма как да не довърши сградата защото дъщеря й е управител на фирмата и нямало да я постави в такава ситуация. Но точно това стана, само дето като почнахме с призовките и махна дъщеря си да не е управител на фирмата. Години минаха откакто трябваше да има акт16 а част от сградата е още на тухла.
Много пари им дадохме но все някога ще свършат. Тогава пак нови фирми без капитал и нови сгради. Пазете се!!

Ние също сме потърпевши от въпросните двама представящи се за инвеститори и строители , но които ни взеха парите и оставиха сградата ни недовършена.
Ние имаме вина защото ни казваха, че са измамници, но не можехме да повярваме, че някой ще използва собственото си дете - Аделина бериевска за да върши подобни неща.
Сградата ни се руши от години а на някои хора даже не им прехвърлиха иморите, а с врътки ги препродадоха на свързани свои хора.
МИслехме да не се занимаваме с тях. Приехме че няма да има справедливост за нас. Но няма как да пишем след като разбрахме че преди няколко дни са регистирали нова фирма за строителство и няма как да не помислим за следващите хора, които могат да попаднат на Аделина бериевски, Иван бериевски, Чавдар адамски или Красимира адамкса така както ние попаднахме и изгубихме парите си.
Поредната им фирма за "строителство" се казва ТИБРАН ООД с ПИК 207979012
Не пожелавам на никой нашата съдба!

# 97
ЕТ Иванина и ЕТ Иванина-Б - Стилиян Славчев, намират се в РУМ Младост 2. Правят мебели по поръчка. Не правете тази грешка в никакъв случай, абсолютни мошеници.
Измамиха ни с тройни цени на някои материали, за което в последствие разбрахме. Отделно цената на монтажа беше тройна. При запитване за по-детайлна разбивка на материалите, започнаха със заплахи.
Препоръчани от Пирински Бор, така че слагам и тях в черния списък.

# 98
Фирма Ди Ес Кловър, гр. Бургас, кв.Банево, с представител Детелина Ганева или Стойчо Иванов. Неизпълнение на поръчка и не връщане на пари

# 99
Измама на "парнаджия" родом от Нови Искър . Много внимавайте , когато имате нужда от нещо свързано с парното  не се захващайте с Дидо -  0894465864 .
Бях наел фирма , която ми направи 2 бани , но от фирмата ми казаха ,че не разбират от парно и имат човек , който работи с тях - Дидо . Свързаха се с него , дойде взе пари от мен за материали - над 600 лева и спря да вдига телефон и да се крие .  Грешката си е изцяло моя ,че се доверих и т.н , но внимавайте . Не мога да повярвам ,че има такива измамници , при положение ,че жена му е детска учителка в града.

# 100
Ето едни "проектанти -строители" Sweet Home от Добрич: https://gospodari.com/reportazhi/2021/04/19/semeystvo-chaka-nad- … -kashta-reportazh

Вече са осъдени на първа инстанция.

# 101
Кирил Костадинов Костадинов  ,строителни му фирми са много. Господин лачен с филиповски произход. Седалище Люлин бл.760,партер. Има  доста сгради вече в Люлин,Надежда.
Некачествено строителство отвсякъде.   Недовършен блок ,а се обажда на "новодомците" да дава ключове. Мазето и гаражите плуват във вода и все още има .Безплатен басейн.
Мазето пълно с рухнали мазилки от водата,асансьорът пълен все още от вода(от етаж минус 1) от липсата на добра или никаква отводнителна система.Гаражна врата зее,влизат котки-вътре цялото мазе лай*а ,косми и смрад.Външна врата  към входа остави да се заключва с катинарче като на село през  1960г. Вътрешна на входа не се заключва.
По цялата външна част има недовършени неща-липсваща изолация на места, счупени плочки по сълбите. Отвън павета редени наторе-надолу.Никакво изравняване.Входните врати по ап. са буквално от картон. Не се затварят на повечето апартаменти.
Използва най-евтините материали,дограми,мазилки и евтина работна ръка
Обича да взима пари кеш в офиса,укрива  сигурно половината си данъци.Пари кеш не за 5,10хиляди,а почти колкото струват апартаментите му. Целият "лукс" за 1200-1400е на квадрат.
КИРИЛ КОСТАДИНОВ КОСТАДИНОВ . Ще бъдас качени и във всички групи във Фб снимките.  Други негови стари фирми са "Стил строй". Ако междувременно оправи всички 20 проблема към блока може и да си редактирам коментара с положителен.**Съмнявам се! **

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 08:39 от Eli2212

# 102
Добавям Fine Design (ФАЙН ДИЗАЙН И ПАРТНЬОРИ ООД, ЕИК 203242085) и тяхна бригада за некачествен и оставен ремонт и тарикатлъци

Биеха се в гърдите, че спазвали високи стандарти в строителството, но се оказа, не само че с елементарни неща не могат да се справят, ами и постоянно се опитват да ме лъжат.

Финален резултат (всичко е платено на много надпазарни цени):

Лоша шпакловка на стени, нешкурени вобще тавани и ниши за скрито осветление (- после ще го оправим)
Тапет залепен на грубо замазана стена (- ааа, това не е стената, това е лепилото, щото хартията на тапета не е хубава)
Изрязани криво луни в гипсокартонен таван, както и допълнителни изрезки (- значи, профилчето тук не е набутано добре и затова така ти изглежда)
Част от гипсокартона провиснала при шпакловането заради липсващи профили
Конзоли гипсирани в стената под ъгъл 25+ градуса (- то като се нанесеш няма да те дразни)
Крив таван
Неизпълнени неща по окабеляването
Непреместени по проект изводи за интернет/тв, контакти. (- е за какво ти е, то нали всичко сега е wifi)
Вързали контакт с кабелите за ключа на бойлера (- окабеляването на строителя не ти работи)
Неравномерни фуги на плочките (- това е само визуално 1-2mm, като се сложи фугина и няма да личи)
Голяма технологична фуга на паркета в 1 от стаите, която не може да се скрие с перваз
Сгрешени размери на кухнята и липсваща плоскост
Монтажен дефект на горен ред шкафове и ударена плоскост, разкривявания
Наснадена ламперия (- ама то не може ламперията да е цяла, щото плоскостта не се продава в такъв размер)
Сгрешен размер шкаф над структура (по-плитък и за изхвърляне), който дори затиска ревизията за водомерите.
Липсващи механизми на някои мебели и липсващи рафтове, дръжки и т.н.
Мебелистът изчезна без да регулира механизмите. Залепил плота разкривен и мивката без да е разпробита.
* Не знам дали можете да си представите колко трудно се намира мебелист, който да се съгласи да оправя бакии на друг мебелист.
На тях не им е проблем да стоварят нещо, колкото да претендират да си съберат цялата сума по договора, което е безкрайно некоректно. Имаш мебели, плащай. Имам, ама какви.
Да бяха избягали с парите без да работят - по-добре щеше да е. 5 месеца откакто избягаха, не мога да приведа във вид за живеене.
Наложи се да демонтирам частично гардероб, за да стигна до тръбата за климатика. Сложих панел за баня в кухнята, за да запазя дизайна заради сгрешения размер.

Малко от процеса:

В банята исках изводи за колонни филтри след водомера - не направиха и затвориха гипсокартона. Казаха, че не ми трябвало. Въпреки, че 100 пъти им обясних и имаха чертежи.

Исках втори сифон, за да чистя банята по-лесно. Направиха го, но наклонът води водата към душ зоната в другия край на банята. Обясниха, че така се правело, втория сифон не бил за да ми е функционален, ами да го имало за всеки случай.

Опитваха се постоянно да ме лъжат за дейностите, които извършват и материалите, които ползват.
Например бяха сложили фибран за 100лв под паркета, който таксуваха като саморазливна замазка за 2500лв. До последно поддържаха версия, че са сложили и замазка и специално от великодушие към мен - и топлоизолация. (Само за теб го правим!) Като им показах, че няма замазка, взеха да ми обясняват как било невъзможно да сложат. Коригираха след скандал.
Май така и не сложиха хидроизолация на пода в банята, въпреки, че и за това се карахме.
Не монтираха сифон, който купих за мокрото помещение, а оставиха на строителя като го бяха оставили незалепен.
Казваха, че ще сложат перваз от плочка по-късно и имат нарязани плочки. Като избягаха разбрах, че плочките са свършили.
Мебелистът се опита да сложи гръб на кухнята от 10 пъти по-евтин материал от платения. Собствената му некадърност го саботира, защото беше объркал размерите с 6cm и си пролича.
Приемах по подразбиране, че каквато дейност могат да си спестят, ще си я спестят, но парите ще ми ги търсят.
Не се съгласиха да си прекратим договорите по взаимно съгласие.

В последствие видях, че са ми таксували изключително странна сума за материали за боя и шпакловка.
Отказаха да ми дадат информация какви материали и в какво количество са предвидили, за да излезе такава сума. (не ми разбирали въпросите)
Съдейки по материалите, които намерих на обекта и цената им в магазина, са ми надписали като за 4 апартамента, разчитайки да не забележа.
Ако не се налагаше да извършвам дейностите наново, нямаше да забележа как ме лъжат и с това.
Мотаха ме 12 месеца при срок 4-5: Ей сега, до края на месеца е готово. Един ден работа имаме.
В периода Април-Октомври не работят и са постоянно по почивки.
Изключително нагли и манипулативни. Някак си успяха да мe излъжат да подпиша приемо-предавателните протоколи, че щели да оправят после.
Като ми докараха дефектните мебели отидоха пак на почивка, разболяха се и изчезнаха.
От офиса спряха да си вдигат телефоните.

Върнаха ми пари за някои неизвършени дейности. Но ужасно извършените дейности, са си за мен.

Фирмата се представя за сериозна и с опит, което може да заблуди хората. В действителност на всяко ниво се опитват да намамят клиента по всевъзможни долнопробни начини. Подчертавам ДОЛНОПРОБНИ, защото такава им е цялата работа. Уговорката беше да ми направят ремонта до ключ, а то стана до нов ремонт и десетки хиляди фира.

Ако мога с едно изречение да опиша, то е следното: Продават ми 6 лампи; монтират 4; таксуват 12 монтажа; демонтирам, за да шпакловам тавана.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 00:34 от wildunicorn

# 103

Цветомир Владимиров Друндин и жена му Иванина Йосифова Друндина. Имам телефона само на жена му 0882560145 Цветомир прави ремонти на покриви а жена му договаря с клиентите. Подписахме  договор, преведохме пари за материали и ремонта взе да се отлага. След 3 месеца се оказа, че не се знае дали въобще ще се състои. Поискаме си парите, но до момента не сме ги видели. Ще се наложи да ги съдим. Жената скоро ще влиза в затвора за други измами а мъжът  няма нищо на негово име и не е осигуряван. Какъв е шанса да ги осъдят? Някой водил ли е подобни дела?

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 20:18 от sisi73

# 104
Цветомир Владимиров Друндин и жена му Иванина Йосифова Друндина са измамници. Телефона от който звъняха е 0882560145, но вече може и да е друг.
Не сключвайте договор за строителство и ремонт с тези хора! Преведох им аванс и всечко приключи.. започнаха с лъжи за днес, за утре, за други ден и така и не се появиха.

Общи условия

Активация на акаунт