За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 607
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 3 096
В едно гръцко заведение си хапваме редовно миди с ориз. Сега искам да ги приготвя вкъщи, но не успявам да намеря рецепта. Като продукти мисля, че може и да ги нацеля, но понеже никога не съм готвила миди, се чудех каква би била технологията и последователността за приготвяне на крайното ястие.

Продуктите, които предполагам, че са използвани са:
  - миди
  - ориз
  - домати
  - лук
  - вино (предполагам бяло)
  - има и някаква подправка, без да е натрапчива, предполагам, че е девисил
  - не съм сигурна това червеното дали са червени чушки или домати

Някой готвил ли е подобно нещо? Ще прикача и снимка след минутка

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 15:21 от Dark_Chocolate

# 181
# 182
  • Мнения: 3 096
Пепчо, много ти благодаря, ще се похваля в другата тема като ги приготвя. Само ще добавя и консерва домати Simple Smile

# 183
  • Под звездите
  • Мнения: 1 298
Здравейте,имам машина за сушене на плодове и зеленчуци.Можели да ми кажете трябва ли предварителна подготовка на зеленчуците освен нарязване.Благодаря.

# 184
  • София
  • Мнения: 3 026
Здравейте,имам машина за сушене на плодове и зеленчуци.Можели да ми кажете трябва ли предварителна подготовка на зеленчуците освен нарязване.Благодаря.
Аз ги измивам и подсушавам на кърпа.

# 185
  • русе
  • Мнения: 1 317
Как се правят панирани калмари по морето имаха и пикантен сос отгоре?

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 21:21 от искренчето78

# 186
  • Мнения: 9 109
на морето все случвам на панирани в  патафри паста и не са ми хрупкави/съответно не ми харесват толкова. Предпочитам моите хрупкави http://pep-4o.blogspot.com/2013/12/blog-post_27.html Обаче сосът няма как да знаем какъв е, аз харесвам със сос Айоли, или със сладко кисел http://pep-4o.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html

Dark_Chocolate  виж тези, с повече домати са приготвяни.  Но не прекалявай с яла консерва Simple Smile
 Зависи и от грамажа и де. https://www.facebook.com/214814798610173/photos/a.16547290779520 … ype=3&theater

зеленчуците ги и нарязвам - кои на кръгчета, кои на ленти за сушенето. Черитата на четвъртинки.

# 187
  • Под звездите
  • Мнения: 1 298
Момичета,имах предвид дали трябва някаква термична обработка,за моркови,целина и др.

# 188
# 189
  • Мнения: 11 985
Моля, за изпитана рецепта за имамбаялдъ. В нета рецепти много, но все пак...да е изпитана. Поне сега е сезона на пресните зеленчуци, а и ние си ги произвеждаме...

# 190
  • София
  • Мнения: 11 711
Моля, за изпитана рецепта за имамбаялдъ. В нета рецепти много, но все пак...да е изпитана. Поне сега е сезона на пресните зеленчуци, а и ние си ги произвеждаме...
https://recepti.gotvach.bg/r-126798-Имамбаялдъ

# 191
  • Мнения: 17
Моля за кулинарна помощ Grinning

Често правя десерт "негърче", защото става бързо и вкусно, вчера реших да заменя захарта с меласа на кристали и част от брашното с пълнозърнесто и десертът стана тънък като вестник....всичко останало си е по рецепта.
Не мога да си обясня защо така се слепи, някой има ли предположение ?

# 192
  • София-Младост
  • Мнения: 23 356
Ако брашното е било безглутеново е възможно това да  е причината.

# 193
  • Мнения: 183
Моля за кулинарна помощ Grinning

Често правя десерт "негърче", защото става бързо и вкусно, вчера реших да заменя захарта с меласа на кристали и част от брашното с пълнозърнесто и десертът стана тънък като вестник....всичко останало си е по рецепта.
Не мога да си обясня защо така се слепи, някой има ли предположение ?

Бихте ли споделили за рецепта за негърче 😊

# 194
  • Мнения: 17
Моля за кулинарна помощ Grinning

Често правя десерт "негърче", защото става бързо и вкусно, вчера реших да заменя захарта с меласа на кристали и част от брашното с пълнозърнесто и десертът стана тънък като вестник....всичко останало си е по рецепта.
Не мога да си обясня защо така се слепи, някой има ли предположение ?

Бихте ли споделили за рецепта за негърче 😊

Да, разбира се Hug
1 кофичка кисело мляко
1 чаша захар
чаша и половина брашно
7 с.л. какао
1 ч.л. сода за хляб

За заливката :
125гр. масло
3 с.л. прясно мляко
разтопен шоколад на око

Пече се на 170-180 гр. за около 30 - 40 мин., когато се извади се надупчва с вилица и се слага заливката

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 14:53 от KristinaK

Общи условия

Активация на акаунт