За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 867
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 626
Цитат
Но имай предвид, че бактериите са съвсем други в кефира. не че е проблем, просто е различно.

И аз го предположих това. Hands Thumbsup  И затова се чудя това заквасване с кефир, на кефир ли ще до докара по вкус и консистенция, или на кисело мляко. Но пък съм любопитна и бих пробвала, ей така за идеята. Може пък да ми допадне, знам ли. Simple Smile Майка ми навремето си гледаше кефирена гъба у дома, тя много си харесваше кефира, на мен ми беше странен и определно не ми харесваше.

# 166
  • Мнения: 10 694
Да, бактериите са друго. При мен става доста гъсто. Не е рядко в никакъв случай. На вкус не правим разлика, но вкусове различни. Пред това да занимавам хора да ми носят закваска го предпочитам. Или пък да поддържам мляко за закваска. Абсурд. Но пробваш и преценяш дали те устройва. Ако ли ме в амазона съм виждала също да се продава тая закваска за мляко с нашите бактерии, но и с тях не ми се занимава да ги чакам, а и скъпо идваше нещо.

# 167
  • Мнения: 332
Morning Star ✩, сега погледнах в Амазон има закваски. И не е толкова скъпо. Съжалявам, но не знам в коя държава си това също е вариант. Пък като си захванеш веднъж не е необходимо всеки път да слагаш суха.

# 168
  • Мнения: 24 567
Колетът ще се прати по пощата, предполагам в не много голяма кутия, понеже ще има и други неща. Обикновено пратките пристигат за 4-5 дни. Видях какво пише в сайта, наистина съхранението трябва да е на студено. Ами...май ще чакаме тогава да дойде зимата! Simple Smile
Скрит текст:
Миналата седмица пробвахме да заквасим с гръцко кисело мляко. То самото беше страхотно на вкус и мъжът ми ентусиазирано реши да пробва да си заквасим от него. Пълен провал. Дори не тръгна леко да се заквасва, остана си както си беше. След този случай се сетихме, че в Бг се продава суха закваска и вече говорихме да ни пратят. Обаче сега съм на път да се откажа заради жегите, ще изчакаме да застуди.
Благодаря много за съветите!
Имаше някакви пробиотични капсули на Мермерски, мярках хубави отзиви за тях като закваска. Лично аз не съм пробвала и не мога да дам личен отзив, но е още една идея. Не си спомням дали изискват да са на студено, може да проверите и с тях как стоят нещата.

# 169
  • София
  • Мнения: 3 358
Мога ли да замразя повторно пресен кадаиф? Заминаваме на почивка и няма да го оползотворя всичкия.

# 170
  • Мнения: 2 855
Мога ли да замразя повторно пресен кадаиф? Заминаваме на почивка и няма да го оползотворя всичкия.

Да, може. Ето в тази рецепта Люси пише, че го е замразила. А от къде взехте този кадаиф?

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D0%B0% … D0%B0%D0%B8%D1%84

# 171
  • София
  • Мнения: 10 825
За да не се "разлигави" бамята в манджата (искам да я направя на яхния с гъби) какво трябва да направя?

# 172
  • Мнения: 43 405
Сложи бамята в края на готвенето и я наблюдавай. Съветвам те и да я вариш без да я режеш.

# 173
  • Sofia
  • Мнения: 29 077
Мисля,че се киснеше предварително в подсолена вода с оцет,като е изрязана отгоре.

# 174
  • Мнения: 10 652
Мисля,че се киснеше предварително в подсолена вода с оцет,като е изрязана отгоре.

да. кисне се с оцет. аз сол не слагам. не става лигава. но аз обожавам бамя и мога и лигава да я ям. най-вкусна ми е на фурна.

# 175
  • София
  • Мнения: 3 358
ЕваНиколова от Турция ми донесоха.

# 176
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодяря ви. Бланширах я във вода с оцет. Сякаш добре се получи яхнията

# 177
  • София
  • Мнения: 12 217
Мога ли да замразя повторно пресен кадаиф? Заминаваме на почивка и няма да го оползотворя всичкия.
Изобщо не го мисли, винаги имам по килограм във фризера, откъсвам , а другото оставям отново във фризера и така с месеци, на него нищо му няма, то ѝ какво да му има.

# 178
  • София
  • Мнения: 3 358
Да, нищо му няма.Но аз не вложих мисъл в действия и  размразих целия пакет 0,5 кг.И сега се почесвам по различни места и се чудя какво да го правя.

# 179
  • София
  • Мнения: 12 217
Да, нищо му няма.Но аз не вложих мисъл в действия и  размразих целия пакет 0,5 кг.И сега се почесвам по различни места и се чудя какво да го правя.
Връщаш го обратно, нищо му няма, защото в него какво има, тесто, вода и ... нищо.

Общи условия

Активация на акаунт