За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 864
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
https://lbbulgaricum.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0% … 1%8f%d0%ba%d0%be/

с какво ще се транспортира колетът? не знам да ти кажа. един приятел си носи в люкс и май си захвана...но може да е ползвал хладилна чантичка със себе си в самолета.

# 151
  • под тепетата
А от гръцко или турско мляко няма ли да се закваси? Не съм пробвала, но предполагам, че имате такива магазини там.

# 152
Колетът ще се прати по пощата, предполагам в не много голяма кутия, понеже ще има и други неща. Обикновено пратките пристигат за 4-5 дни. Видях какво пише в сайта, наистина съхранението трябва да е на студено. Ами...май ще чакаме тогава да дойде зимата! Simple Smile
Миналата седмица пробвахме да заквасим с гръцко кисело мляко. То самото беше страхотно на вкус и мъжът ми ентусиазирано реши да пробва да си заквасим от него. Пълен провал. Дори не тръгна леко да се заквасва, остана си както си беше. След този случай се сетихме, че в Бг се продава суха закваска и вече говорихме да ни пратят. Обаче сега съм на път да се откажа заради жегите, ще изчакаме да застуди.
Благодаря много за съветите!

# 153
Нищо няма да ви пречи да купите и пробвате. А ако не захване- на есен.

# 154
Кекс с козе прясно мляко дали ще се получи? Защо пък да не... И по каква рецепта да го направя? Има ли особености като се ползва козе мляко?

# 155
  • Sofia
Правили ли сте баница с тиквички ,сирене и яйца?Вкусна ли е?
Аз правя сладка с тиквички,но искам и солена да пробвам.

# 156
  • София

По този начин правя баница с тиквички и става страхотна: Гръцка баница с тиквички - Колокитопита.

# 157
  • Sofia
Мерси,но нямам праз и пресен лук...а и моркови не ми се слагат Blush
Ще направя малко,за проба,само с яйца и сирене,все ще става за ядене.

# 158
  • Русе
Скрит текст:
Мерси,но нямам праз и пресен лук...а и моркови не ми се слагат Blush
Ще направя малко,за проба,само с яйца и сирене,все ще става за ядене.

Ако имаш подръка сварен картоф, настържи го при тиквичките.

# 159
[/quote

Пай с тиквички, сирене и кашкавал
https://vicktory.wordpress.com/2009/05/21/%D0%BF%D0%B0%D0%B9-%D1 … 0%B2%D0%B0%D0%BB/

Пай с гриловани тиквички и извара
https://hranatazadushata.blogspot.com/2014/08/blog-post.html

Гръцки пай с тиквички
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … -pay-s-tikvichki-

# 160
Колетът ще се прати по пощата, предполагам в не много голяма кутия, понеже ще има и други неща. Обикновено пратките пристигат за 4-5 дни. Видях какво пише в сайта, наистина съхранението трябва да е на студено. Ами...май ще чакаме тогава да дойде зимата! Simple Smile
Миналата седмица пробвахме да заквасим с гръцко кисело мляко. То самото беше страхотно на вкус и мъжът ми ентусиазирано реши да пробва да си заквасим от него. Пълен провал. Дори не тръгна леко да се заквасва, остана си както си беше. След този случай се сетихме, че в Бг се продава суха закваска и вече говорихме да ни пратят. Обаче сега съм на път да се откажа заради жегите, ще изчакаме да застуди.
Благодаря много за съветите!

Такова нещо нямате ли там където живееш?
Скрит текст:

Само с такова квася и грешки нямам. Имам достъп до бг кисело мляко от магазина - един път стане, 20 пъти не стане. Иначе на вкус е хубаво както казваш, но не всеки път ми се хваща. За да няма грешки даже термометър съм си купила да знам точна температура. Ами не става всеки път с бг мляко. С тоя кефир ни термометър ни нищо. На око правя всичко и нямам дори и 1 не сполучлив опит. Огледай се за кефир.

# 161
  • Sofia
Мерси за идеите,но все пак я направих с наличните продукти,стана вкусна.
Направих солена  и сладка.
Да питам за сладката/тези отгоре/защо така се напукват корите?
Вчера правих също и ги мазах с олио-напукаха се,днес не ги намазах и пак същото...

# 162
vici75, успя да ме изненадаш! Simple Smile Никога нямаше да предположа, че с кефир може да стане кисело мляко! Да, при нас има такова. Ами, любопитството ми е голямо, и мисля, че ще пробваме! Благодаря ти за предложението! Blue Heart

# 163
Пробавай и ако ти хареса няма какво да ги занимаваш близките с тия квасове да ти пращат. Сега разбирам че бг най-хубаво, ама пък я стане я не стане, бактериите дали ще оцелеят. Аз на  4 литра мляко грубо (1 галон), слагам една чаша водна кефир (примерно 220мл). И ми става като сирене киселото мляко гъсто. С тоя кефир и крема сирене си правя. Сега вече имаме разногласия в нас по повод колко да е кисело - от опит установихме, че като ми е по-горещо млякото, после киселото не е толкова кисело; като е по-хладко - става супер кисело, което мойте търсят. Трябва да експириментираш с температурата. АКо имаш термометър най-добре 50градуса по целзий да гледаш, пък ако нямаш правиш както си знаеш.

# 164
vici75, успя да ме изненадаш! Simple Smile Никога нямаше да предположа, че с кефир може да стане кисело мляко! Да, при нас има такова. Ами, любопитството ми е голямо, и мисля, че ще пробваме! Благодаря ти за предложението! Blue Heart

да, и аз не съм чувала Wink но имай предвид, че бактериите са съвсем други в кефира. не че е проблем, просто е различно.

Общи условия

Активация на акаунт