За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 860
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Май открих за какво е
https://drebolii.com/komplekt-ot-3-broya-spadkarski-shpatuli

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 22:52 от Doli

# 136
Златна си 😘, мерси много

# 137

Аз я чистя артерията  на сърцата, но тези дни приятно се изненадах в заведение, където също бе изчистена.

........Тези на Пейч сметнах и там съотношението (сухи:течни вещества) е нормално.
.........подчертавам, че не ми е еясно как 400 гр. кислео мляко  + 1 яйце ( минимум 60 грама) = около 460 грама + 500 грама брашно биха дали като резултат консистенция като тесто, годно за разточване, разтегляне и пр.
Пак се връщам, Деборанка Simple Smile Съжалявам, че нямах брашно у нас днес да  запиша  клипче (машината щеше да меси).  Тестото не става чак за точене, но не е лепкаво, а аз ги оформям с намазнени ръце. Течностите в двете рецепти са почти еднакви. На Пейч е 270 мл, но е вода + 2 с.л. рядка течност още -оцет, олио. +2-те лъжици заквасена сметана. Киселото мляко си е доста по-плътна течност от водата, затова с 400г кисело мляко спокойно се замесва (правила съм го Simple Smile, заради разликата в яйца и вида кисело мляко е поемало най-много още 3-4 лъжици брашно ) Когато сменям прясно мляко с  кисело за някоя рецепта, долу горе съотношението ми е 1 част прясно мляко към 2/3 кисело. Естествено зависи и от киселото мляко, може някоя марка да е като айран вътре.  А освен това сега име кофички кисело мляко, които са принципно 400г, но слагат още 50, или 100 бонус. Предполагам, че нещо такова се е получило при теб.  
А сега отворих рецептата на Венс във форума, там и тя е писала "Забележка : Киселото мляко може да се замени наполовина с вода"
Пепчо,
 Всеки с глава на раменете може да направи елементарните сметки за съотношението на веществата в двете рецепти и то очевидно е доста различно. Зя никакви замени не съм писала.От девет кладенеца вода и разсъждения, които нямат общо с изходните данни, ми прикачваш към поста.  Законите на химията, физиката и математиката не престават да действат Simple Smile само защото някой нещо написал.   Съжалявам, че споделих.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 01:23 от Deborana

# 138
Може ли рецепта за сполучливи блатове за торта? Искам да направя торта с маскарпоне и плодове, но има толкова много рецепти...

# 139
  • София
Може ли рецепта за сполучливи блатове за торта? Искам да направя торта с маскарпоне и плодове, но има толкова много рецепти...

Погледни тук.

# 140
А сметаната заквасена или течна е?

# 141
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_11.html

# 142
  • София
Срязваш го през средата и имаш блатове за торта, това е класически пандишпан и винаги става, но си прочети рецептата.

https://recepti.gotvach.bg/r-123657-Класически_пандишпан

# 143
  • София
А сметаната заквасена или течна е?

Заквасена.

# 144
Благодаря много!

# 145
Пропуснала съм един въпрос и отговор. Щях да питам Vanja77 сметаната.

# 146
  • под тепетата
Виждали ли сте някъде съдове от йена глас с капак, по-големи от 7л?

# 147
Здравейте! Знаете ли къде в София се продава суха закваска за кисело мляко? Не сме в България и искаме да си подквасим кисело мляко с хубава българска закваска. Знам, че са някакви малки пакетчета, но къде може да ги намери човек?

# 148
В магазините на ЕлБИ. но се съхраняват на студено по принцип.

# 149
В магазините на ЕлБИ. но се съхраняват на студено по принцип.

Благодаря много! Но това със студеното малко ме притесни, че ще ми го пращат по колет. Освен да чакаме зимата? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт