За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 850
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 2 391
Deborana, често ги правя, когато забравя хляб да купя, спасяват положението. Не ми се е получавало рядко тесто, то е известно, че брашната са различни, едни по-влажни, други по-сухи, но чак 300-400 гр брашно да се добави, даже не знам защо така се е получило. Не си намирам по-новите снимки, радикал.ру не знам къде ми ги губи. Тези открих, но са от миналата година.
Виж рецептата на Peych, на Илиянка: по същата тази рецепта на венс и габровските, пеп-4о има в блога също рецепта за пърленки. Или дай още един шанс на тези на венс, може би с друго брашно.
Благодаря Лабрекс,

Тези на Пейч сметнах и там съотношението (сухи:течни вещества) е нормално.

Няма как да опитвам втори път при това съотношение ( Венс), а с това, което се наложи да сложа, вкусът е друг.

# 121
  • Мнения: 2 871
Предложете ми изпитана рецепта за октопод. Приготвяла съм го с лук във фолио, но във фурна не ни хареса, на барбекю е перфектен. Правила съм го и като яхния, но търся и някакъв друг начин на приготвяне, например на скара или по друг начин.

# 122
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Avalon, аз на грил тиган съм правила така:
https://albisrecipebook.blogspot.com/2015/06/blog-post_17.html

# 123
  • Мнения: 9 451
На скара http://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_11.html?m=0

Благодаря Лабрекс,
Тези на Пейч сметнах и там съотношението (сухи:течни вещества) е нормално.

Няма как да опитвам втори път при това съотношение ( Венс), а с това, което се наложи да сложа, вкусът е друг.

Някъде нещо си объркала. 400г кисело мляко е на 500г брашно. Течна съставка е, но не вода, или айрян. Виждала съм ги ототчетени по форумите от над стотина хора и досега никой не се е оплаква, че се е провалил с тях

# 124
  • Мнения: 2 871

Благодаря! Колко вино се слага в завивката, тъй като не е указано, а пише, че се добавя към зехтина и оцета?


Благодаря!

ММ хареса идеята да го направим на скара. Горе-долу двете рецепти са подобни. Много ми хареса и видеото от рецептата на Пепчо, но там не видях да слагат вино при варенето на октопода.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 11:57 от ✿ 𝐀𝐯𝐚𝐥𝐨𝐧 ✿

# 125
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Авалон, в заливката няма вино, оправих го...а при варенето е по желание, варила съм и без.

# 126
  • Мнения: 2 391
На скара http://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_11.html?m=0

Благодаря Лабрекс,
Тези на Пейч сметнах и там съотношението (сухи:течни вещества) е нормално.

Няма как да опитвам втори път при това съотношение ( Венс), а с това, което се наложи да сложа, вкусът е друг.

Някъде нещо си объркала. 400г кисело мляко е на 500г брашно. Течна съставка е, но не вода, или айрян. Виждала съм ги ототчетени по форумите от над стотина хора и досега никой не се е оплаква, че се е провалил с тях
Пепчо,

При цялото ми уважение и благодарност за твоите рецепти, подчертавам, че не ми е еясно как 400 гр. кислео мляко  + 1 яйце ( минимум 60 грама) = около 460 грама + 500 грама брашно биха дали като резултат консистенция като тесто, годно за разточване, разтегляне и пр.
Става консистенция като за кейк.
Абсурд е са се разточи на пърленка.
А ако ще си добавям още 300 гр. брашно, то става нещо съвсем друго.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 17:51 от Deborana

# 127
  • Мнения: 2 855
Здравейте! Моля, дайте рецепта за сос за свинско месо /може би тип барбекю или нещо с домати/.

Благодаря предварително

# 128
  • русе
  • Мнения: 1 361
Артерията на пилешките сърца , не трябва ли да се почиства?

# 129
  • Мнения: 2 815
Аз не я чистя ...

Мъжлето ми е накупил разни сладкарски неща, ей това нещо не мога да разгадая за какво е?
Скрит текст:
[spoiler/]
Дано не съм объркала тага на спойлера 🙄

# 130
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Прилича ми на шпатула за заглаждане на крем на торта.

# 131
  • Мнения: X
Варя зайче със зеленчуци за малкото и се чудя червена или бяла застройка му върви или да го оставя бистър?

# 132
  • София
  • Мнения: 12 217
Аз не я чистя ...

Мъжлето ми е накупил разни сладкарски неща, ей това нещо не мога да разгадая за какво е?
............
Дано не съм объркала тага на спойлера 🙄
Не, не си го объркала, вижда се, но изобщо не зная това за какво е, не пише ли нещо...хм..

# 133
  • Мнения: 9 451

Аз я чистя артерията  на сърцата, но тези дни приятно се изненадах в заведение, където също бе изчистена.

........Тези на Пейч сметнах и там съотношението (сухи:течни вещества) е нормално.
.........подчертавам, че не ми е еясно как 400 гр. кислео мляко  + 1 яйце ( минимум 60 грама) = около 460 грама + 500 грама брашно биха дали като резултат консистенция като тесто, годно за разточване, разтегляне и пр.
Пак се връщам, Деборанка Simple Smile Съжалявам, че нямах брашно у нас днес да  запиша  клипче (машината щеше да меси).  Тестото не става чак за точене, но не е лепкаво, а аз ги оформям с намазнени ръце. Течностите в двете рецепти са почти еднакви. На Пейч е 270 мл, но е вода + 2 с.л. рядка течност още -оцет, олио. +2-те лъжици заквасена сметана. Киселото мляко си е доста по-плътна течност от водата, затова с 400г кисело мляко спокойно се замесва (правила съм го Simple Smile, заради разликата в яйца и вида кисело мляко е поемало най-много още 3-4 лъжици брашно ) Когато сменям прясно мляко с  кисело за някоя рецепта, долу горе съотношението ми е 1 част прясно мляко към 2/3 кисело. Естествено зависи и от киселото мляко, може някоя марка да е като айран вътре.  А освен това сега име кофички кисело мляко, които са принципно 400г, но слагат още 50, или 100 бонус. Предполагам, че нещо такова се е получило при теб.  
А сега отворих рецептата на Венс във форума, там и тя е писала "Забележка : Киселото мляко може да се замени наполовина с вода"

# 134
  • Мнения: 2 815
Прилича ми на шпатула за заглаждане на крем на торта.
А, тази дупка там за какво ще да е?
И нещото като ножче?
Уф, като ги докопам нещата в ръце, ще направя по читави снимки и пак ще питам....на опаковката е нямало нищо 🙄

Общи условия

Активация на акаунт