За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 842
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 2 391
Най-известната рецепта - пърленките на Венс...тук в тази тема има линк, не успявам да пусна директен https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … hid=1564578316924

Течни и търди съставки са почти 50 на 50 %, да няма печатна грешка.

Направих, но много рядко стана и сложих още доста брашно. Втасва. Ще докладвам.

# 106
  • Мнения: 8 403
Здравейте! Колко месеца имат годност компоти от джанки (с костилките)? И те ли като компотите от вишни имат трайност 12 месеца?
 Благодаря!

# 107
  • Мнения: 9 451
Да, като за всеки костилков плод, макар мамини да си ядат 2 години.

# 108
  • Мнения: 22 867
Да, като за всеки костилков плод, макар мамини да си ядат 2 години.

Преди години, технолог от "Сторко" Плевен /не знам има ли го още това предприятие/ ми каза, че две години може да ползвам компоти от плодове с костилки, но по-дълго не. Та и аз така знам - 2 години срок.

# 109
  • Мнения: 10 650
a каква е причината?

# 110
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
В костилката има някакво Съединение, което е отровно.
Спомням си, че съм чела на една сватба се споминали младоженците от една отлежала вишновка. Била с костилките 🙄

# 111
  • Мнения: 2 391
Тази сватба и аз я помня. Голяма трагедия. Много се говореше за нея.

# 112
  • Мнения: 8 403
Пепчо, Лабрекс, благодаря!  Hug

# 113
  • Мнения: 10 650
ау, ужас! ще го имам предвид, че ние не винаги успяваме да изядем компотите в рамките на годината /не се тачат много в нас/. за всички костилкови важи да разбирам.

# 114
  • Мнения: 2 391
ау, ужас! ще го имам предвид, че ние не винаги успяваме да изядем компотите в рамките на годината /не се тачат много в нас/. за всички костилкови важи да разбирам.
Само ако костилките са вътре в компота, ликьора и пр. е опасно.

# 115
  • Мнения: 10 650
ау, ужас! ще го имам предвид, че ние не винаги успяваме да изядем компотите в рамките на годината /не се тачат много в нас/. за всички костилкови важи да разбирам.
Само ако костилките са вътре в компота, ликьора и пр. е опасно.


е, да, това е ясно Wink

# 116
  • Мнения: 2 266
Може ли рецепта за имамбаялдъ

# 117
  • София
  • Мнения: 12 217
Може ли рецепта за имамбаялдъ
Може и идва прясна, прясна, преди няколко седмици я сътворих.

https://recepti.gotvach.bg/r-126798-Имамбаялдъ

# 118
  • Мнения: 2 391
Най-известната рецепта - пърленките на Венс...тук в тази тема има линк, не успявам да пусна директен https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … hid=1564578316924

Течни и търди съставки са почти 50 на 50 %, да няма печатна грешка.

Направих, но много рядко стана и сложих още доста брашно. Втасва. Ще докладвам.
По основната рецепта се получава много течно, не става за оформяне с ръка в никакъв случай.
Сложих почти още 300 -400 грама брашно.
Намазах ги с масло и самардала.
Изядоха се.
Бих била благодарна за отговор, т.к. с равни части течни и твърди съставки е невъзможно да се замеси тесто.
Как реално ги правите?

# 119
  • Мнения: 22 867
Deborana, често ги правя, когато забравя хляб да купя, спасяват положението. Не ми се е получавало рядко тесто, то е известно, че брашната са различни, едни по-влажни, други по-сухи, но чак 300-400 гр брашно да се добави, даже не знам защо така се е получило. Не си намирам по-новите снимки, радикал.ру не знам къде ми ги губи. Тези открих, но са от миналата година.
Виж рецептата на Peych, на Илиянка: по същата тази рецепта на венс и габровските, пеп-4о има в блога също рецепта за пърленки. Или дай още един шанс на тези на венс, може би с друго брашно.

Общи условия

Активация на акаунт