За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 090
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 12 222
Така е. Може би и аз се навивам, че ми мирише. Последно правих козунаците на Йоли и там пишеше, че е много важно да се сложи мас, за да не пресъхнат и да са по-пръхкави. В козунаците не я усетих, може би защото беше малко и имаше много аромати и всякакви корички. Тази, която ми остана не виждах за какво да я използвам и като постоя месец в хладилника, накрая я изхвърлих.

# 481
  • Мнения: 5 436
Известно време и аз бях на този режим,бях си направила патешка мас и е ползвах за пържене и готвене .С нея няма никаква миризма,нещата ставваха много вкусни и изобщо,не си личеше, че са приготвени със мас.Свинската мас и на мен ми мирише специфично в ястия.Хапвала съм сладки с мас там, не съм е усещала.

# 482
  • Мнения: 84
Как си правите патешка мас? От патешките фенери ще стане ли? Преди имаше по-голямо разнообразие на патешки продукти.

# 483
  • Мнения: 8 434
Краве масло с опаковката от магазина ли замразявате или трябва да прехвърля в друга опаковка? Благодаря!

# 484
  • Мнения: 43 544
Аз бих увила маслото и с малко домакинско фолио.

# 485
  • Мнения: 9 464
Краве масло с опаковката от магазина ли замразявате или трябва да прехвърля в друга опаковка? Благодаря!
с опаковката. Тя си е фолирана.

val_i,  ще стане, трябва да избереш по-мазни фенери.  Като изстине бульона отделяш маста отгоре и си я преваряваш отново. Бульонът е силен, можеш да си ползваш. На някои места продават и само мас за претапяне.

# 486
  • Мнения: 84

val_i,  ще стане, трябва да избереш по-мазни фенери.  Като изстине бульона отделяш маста отгоре и си я преваряваш отново. Бульонът е силен, можеш да си ползваш. На някои места продават и само мас за претапяне.

Благодаря

# 487
  • Мнения: 1 473
От старите тефтери имам чувството, че всички сладки са се правели със свинска мас. Преди доста години направих масленки с купешка мас от Кауфланд и ги изхвърлих, заради миризмата. Не повторих никога повече мас в каквото и да било. Тази година се сдобих с домашна и  рискувах с великденските курабии и малко количество в козунаците. Ами, нямаше я тежката миризма...Сладките на майка ми са с мас, но никога не се усещаше, а и тя навремето я купуваше от магазина.
Да не говорим на какво миризливо масло съм попадала...Unamused

# 488
  • Мнения: 9 464
мхм. Ама в едновремшните магазини стоките бяха малко като асортимент, с малка трайност, всички знаем пък колко се задържаха. А сега? само един пример -  Мляко, което има трайност 6 месеца?!

# 489
  • Мнения: 9 256
Маслото замръзявам с оригиналната му опаковка.

# 490
  • Мнения: 15 663
Искам да правя турска баклава,но не намерих царевично нишесте за разточване на корите. Имате ли идея с какво да го заменя?

# 491
  • Мнения: 5 436
Как си правите патешка мас? От патешките фенери ще стане ли? Преди имаше по-голямо разнообразие на патешки продукти.
Точно с патешки фенери е направих.Изрязах им мазното,киснах го  1 ден във вода,като е сменях 2или 3 пъти и слеед това претопих.Готовата мазнина прецедих и изсипах в  буркан.

# 492
  • Мнения: 1 467
Някой може ли да ми даде рецепта за печени камби пълнени за туршия, в която се слагат в камбичкага сол захар олио оцет . В какво количество у какво друго се добавя.

# 493
  • Мнения: 1 953
martitedi, аз нищо не разбрах.

# 494
  • Мнения: 9 464
Аз я разбрах, свеки  ги правеше, но не харесвах и не записах.

Общи условия

Активация на акаунт