За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 067
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 1 276
Здравейте. Имам обезкостен суров джолан. Бихте ли ми дали идеи какда го сготвя, че се изчерпах вече Cry
Варено със зеленчуци или на фурна с картофки и гъбки...вчера това приготвих с джоланче Simple Smile  Peace

# 511
  • Мнения: 1 276
Никъде не открих днес бадемово брашно...Как да смеля бадеми на брашно? Трябва ли леко да ги запека преди това? newsm78

# 512
  • Мнения: 10 687
в гювеч. аз вчера правих плешка с моркови и лук в слоукукъра и понеже стана мега сосче спретнах и малко басмати.

# 513
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Никъде не открих днес бадемово брашно...Как да смеля бадеми на брашно? Трябва ли леко да ги запека преди това? newsm78
Само в блендер май. Ако си от София има по будките, където продават ядки, Mr.Almonds. В Кауфланд също съм намирала.
За запичането  не знам, мляла съм сурови.

# 514
  • Мнения: 1 472
Здравейте. Имам обезкостен суров джолан. Бихте ли ми дали идеи какда го сготвя, че се изчерпах вече Cry

Моят джолан  беше полусварен, доварих го и обезкостих. Приготвих го като тас кебап.Използвах бульона.
Сварих и ориз към него.

# 515
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Никъде не открих днес бадемово брашно...Как да смеля бадеми на брашно? Трябва ли леко да ги запека преди това? newsm78

В Лидл и Кауфланд имаше.
https://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D … D1%88%D0%BD%D0%BE

# 516
  • Мнения: 35 645
Вече го готвих с картофи, готвих с гъби. Ама понеже си вземам от метро обезкостен 3 кг и се изчерпах на третото ядене с джолан Sad

# 517
  • Мнения: 1 276
Благодаря за бадемовото брашно...В Кауфланд и Лидл няма - тъкмо от там се връщам

# 518
  • Мнения: 4 859
Здравейте. Имам обезкостен суров джолан. Бихте ли ми дали идеи какда го сготвя, че се изчерпах вече Cry

 С прясно зеле
С боб в гювеч
С ориз
И комбинации-с прясно зеле и боб,с кисело зеле и ориз
На фалшива шкембе чорба(ам обезкостен незнам дали ще е толкова вкусен бульона)

# 519
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Бадемовото брашно е обезмаслено, не е просто смлени бадеми.
Иначе мисля, че е сурово.

# 520
  • Мнения: 24 625
Не е обезмаслено, мазничко си е. Другите ядкови брашна обикновено са без мазнината, но бадемовото си е смлени бадеми просто.

# 521
  • София
  • Мнения: 12 222
Благодаря за бадемовото брашно...В Кауфланд и Лидл няма - тъкмо от там се връщам
Не разбрах дали си от София, за да те пратя там където винаги има бадемово брашно, купувам го на грамаж и винаги съм заредена, но за да си ги докараш трябва първо да ги бланшираш във вряща вода, обелваш, става лесно, изсушаваш ги задължително и след това се смилат в блендер, занимавка си е, но и никога така добре не можеш да ги смелиш , защото в един момент те могат да се превърнат на бадемова паста, затова внимателно.

# 522
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Не е обезмаслено, мазничко си е. Другите ядкови брашна обикновено са без мазнината, но бадемовото си е смлени бадеми просто.
Аз не съм в България и при мен са два различни продукта.
Има смлени бланширани бадеми ( бели), смлени леко запечени бадеми ( бежави) и бадемово брашно ( бяло и с по-малко мазнини). Брашното е най-фино.

# 523
  • Мнения: 10 687
Благодаря за бадемовото брашно...В Кауфланд и Лидл няма - тъкмо от там се връщам
Не разбрах дали си от София, за да те пратя там където винаги има бадемово брашно,

прати нас Laughing цена?

# 524
  • Мнения: 1 953
Марчева ни е пращала, в центъра е, ама който не помни плаща по 10-тина лева за 200 гр., толкова някъде дадох последния път. На Марчева нейното е 30 лв. за кг, това помня, изгодно е. Ако може пак да каже магазинчето, ще си го запиша на ръката Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт