За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 063
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • София
............

прати нас Laughing цена?
Влизаш откъм "Солунска" по "Анг. Кънчев", минаваш 20-30 митра и в дясно се намират "100гр сладки" и точно до тях е залепено едно магазинче за ядки, там има разкошни орехи, бадеми, бадемово брашно на кг - 30 лв/кг и още много нещица. Пазарувам най-редовно точно от там.
rovaru  Wink

# 526
Мунски въпрос, но кулинарен...(егн-то е виновно, не аз Wink )
Преди да зачезна от вкъщи(за три месеца) взех два вида зелении-смътен спомен за девесил и кервиз.Сложих ги да се сушат и ? е:кое , какво е?(лявото/девесил, дясното/кервиз ?)Благодаря!

# 527
denyil, а като смачкаш листенце, по аромата не можеш ли да се ориентираш? Аз не бих ги объркала, но по снимката не съм сигурна, че ще позная, все пак лявото повече ми прилича на девисил.

# 528
Лабрексче, благодаря ти!Така се оказа, стрих листата и разбрах, но първо "муня" да попита...

# 529
  • Русе
Скрит текст:
Мунски въпрос, но кулинарен...(егн-то е виновно, не аз Wink )
Преди да зачезна от вкъщи(за три месеца) взех два вида зелении-смътен спомен за девесил и кервиз.Сложих ги да се сушат и ? е:кое , какво е?(лявото/девесил, дясното/кервиз ?)Благодаря!

Вляво на екрана - девисил, вдясно - кервиз .

# 530
Пейчев, мерси!
Извинявам се на всички!😳

# 531
Лабрексче, благодаря ти!Така се оказа, стрих листата и разбрах, но първо "муня" да попита...

Надявах се да съм го познала, щот ми е много любим, само дето в сладкиши още не съм го сложила. На всяка манджа ми е мерудия! Joy Щом и i_peych потвърди! Peace

# 532
А сега, кажИ освен на риба, на какво друго?

# 533
А сега, кажИ освен на риба, де да го тургам?
Боб-фасул, яхния с картофи, яхния с месо без значение какво е, /на кюфтета пържени майка слага джоджен, много са вкусни/, дроб сарма агнешка или фалшива, на всички супи го слагам, на лучник, като добавям и пържено-задушени картофки и късчета месо .....абе аз хич не съм полезна в случая, защото наистина много обичам аромата му и много го използвам. А сигурно си има определени манджи за него, за който спазва препоръките. Simple Smile

# 534
Може ли в кайма за кюфтета да се сложи червен лук?

# 535
Може ли в кайма за кюфтета да се сложи червен лук?

Може.

# 536
  • софия
аз слагам винаги някакъв зеленчук в каймата - моето прасенце се радва най-много на много лук, чушлета или морков Simple Smile

# 537
Не е обезмаслено, мазничко си е. Другите ядкови брашна обикновено са без мазнината, но бадемовото си е смлени бадеми просто.
Аз не съм в България и при мен са два различни продукта.
Има смлени бланширани бадеми ( бели), смлени леко запечени бадеми ( бежави) и бадемово брашно ( бяло и с по-малко мазнини). Брашното е най-фино.
Тук само смлени бадеми съм срещала, обезмаслено не, а сигурно ще е интересно и с него как биха се получавали нещата. И да, то като си е с мазнината в бадема, няма как да се смели много фино, то ще започне да става на тахан. Приятел беше търсил и в Канада, че много хареса едни нисковъглехидратни гофрети вкъщи направени с него. Питал за бадемово брашно - казали му че смлени бадеми е същото, друго нямало да намери.

# 538
............

прати нас Laughing цена?
Влизаш откъм "Солунска" по "Анг. Кънчев", минаваш 20-30 митра и в дясно се намират "100гр сладки" и точно до тях е залепено едно магазинче за ядки, там има разкошни орехи, бадеми, бадемово брашно на кг - 30 лв/кг и още много нещица. Пазарувам най-редовно точно от там.
rovaru  Wink

Ооо, сещам се, свръх удобно ми е! Мерси!

# 539
Начи... Вчера пекох една свинска плешка с картофи и бира. Е, картофите се изядоха, обаче доста от месото остана, а независимо че имаше доста сос, месото идва малко сухичко. Кво да го правя сега това месо? А не е малко, плешката беше голяма. Дайте идеи, въпреки че веднъж вече като е готвено не знам дали ще стане нещо. Освен кученцето да го яде, ама нещо не ми се ще Grinning

Общи условия

Активация на акаунт