Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява биохимичната бременност?
Какви са симптомите на извънматочна бременност и как можем да я разпознаем?
Какво е обичайното протичане на кървене след биохимична бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява биохимичната бременност?
Биохимичната бременност е състояние, при което тестовете за бременност дават положителен резултат поради наличието на хормона ЧХГ, но толкова рано, че ембрионът не успява да се имплантира в матката и бременността не може да доведе до нормално развитие. Това често води до кървене, което може да бъде погрешно с менструация.
-
Какви са симптомите на извънматочна бременност и как можем да я разпознаем?
-
Какво е обичайното протичане на кървене след биохимична бременност?
-
Кога е разумно да се консултираме с лекар при положителен тест за бременност и последващо кървене?
-
Каква е нормалната стойност на ЧХГ по време на ранна бременност?
На 36г. съм със три бременности, две успешни (12г. и 4г.) и една завършила със прееклампсия в началото на 8 месец (първа бременност). Към момента, с голямо желание се бебеправи за номер 3. Цикъл на 36 дни винаги. След 3 цикъл опити, със следене на овулация получих зацапване на 9 ден след овулация...ехх станала е работата. Да ама не.. на следващия ден та до сега обилно кървене със съсиреци, без болки, само кръвотечение. Тест отрицателен според мен, въпреки че си мисля, че виждам втора чертичка. Досега всичките ми бременности са били само със проблеми и следене на кръвно налягане. Незнам нищо за спонтанен аборт или биохимична бременност. Моля за повече информация, колко време се очаква кървене понеже съм с кратък цикъл, а в случая продължава да си капе, и дали трябва да се преустановят опитите за бебе. Благодаря на всички!