Длъжни ли са децата на родителите си

• 12 431
  • 214
  •   1
Отговори
# 135
Длъжна съм да обичам и уважавам родителите си. Те не са длъжни да ми помагат, след като съм завършила средното си образование ( и не го правят, а ако искат, деликатно отказвам). До тях съм  когато са болни, както те са били, когато аз съм била болна. Не го чувствам като ДЛЪЖНОСТ, а като нещо най-нормално. Те са ми дали живот, отгледали са ме, подкрепяли са ме, сега, най-малкото, което мога да направя за тях е да ги обичам, уважавам и да съм до тях, когато имат нужда от мен.

# 136
..... Звучи ми наранена и според мен заради гадната си майка е попаднала на съпруг егоист....

Е, не. Има такива хора, и дали с  тъп мъж, нещастни деца, гадна майка, нам каква си сестра, или без - винаги, винаги другаде и извън тях,  е причината за тяхната неудовлетвореност.
Като е попаднала на такъв мъж, не е като да няма възможност да промени това, ама не ще.

# 137
Не търся съвет или оправдание или потвърждение, а мнения по темата както е зададена. Проблемите ми никой не може да реши освен аз сама, но понякога човек може да получи или вдъхновение от някой или ако се колебае как да постъпи странични хора да разсеят колебанията и да му помогнат да вземе решение.
Catcher, мерси за разбирането. Мисля че си права.
Дренке - радвам се че нямаш проблеми с твоето семейство и с лекота си сменяш мъжете като нещо не ти изнася-предполагам по лесно се живее като се бяга от проблемите, а не се мъчиш да ги решаваш

# 138
Не сменям мъжете, а излизам от ситуации и отношения, които не мога да разреша, без перспектива да стана пациент на психиатъра.
Simple Smile

# 139
Не сменям мъжете, а излизам от ситуации и отношения, които не мога да разреша, без перспектива да стана пациент на психиатъра.
Simple Smile
Или да получиш доживотна присъда. Simple Smile

# 140
Ако не друго поне имам здрава психика. Много хора на мое място да са превъртели и да са си сложили край на живота

# 141
  • София
Скрек, не дават тиквени медали, ако можеш да понесеш повечко тормоз. Нито е повод за гордост.

# 142
Доста си поиграх, докато намеря видеото, оказа се малко по-отдавна. Почва от 3:45 мин. Малко е трудно за коментиране, по-скоро е храна за размисъл:

# 143
става въпрос за родител и имаш възможност му помогнеш, но не го направиш, защото си преценил, че не го заслужава.
А ти можеш ли да живееш с това, спокойно ли ще ти е с решението? Защото има хора, които се биха измъчвали до последния дъх. Ако сега ги наказваш, а, когато вече ги няма, накажеш и себе си, по-добре направи сега компромис.

Това ми е и мнението по темата. Не си заслужава да са те тормозили като дете и да те тормозят от отвъдното. Ако човек мисли, че ще приключи с неприятните чувства, като откаже помощ, ок. Но за някои хора това е втората примка.

# 144
Според мен не е грозно. Звучи ми наранена и според мен заради гадната си майка е попаднала на съпруг егоист.
Ето по- конкретно. Не всички родители обичат децата си и се грижат за тях а любов, така че на такива нищо не им дължиш. Винаги съм смятала, че такива хора трябва да умрат сами, за жалост винаги се намира по някой будала, който да ги дундурка.
Чудесно казано, Кеч. Жената наистина е много наранена, от родители, съпруг. Скрек, изглеждаш доста изнервена и не в мир с решенията си.
Да изхвърляш хора си е моден тренд.

# 145
Не е наранена от близките си, а от собствената си ограничена представа за щастие, и всякакви лични действия и бездействия в тази посока.

# 146
Какви решения - не мога да вземам такива. Разумът ми иска да ги накаже, но съвестта ме гризе. Решение за сега няма - това е най-трудното.
Дренке, права си - щастието не трябва да зависи от други хора. И всъщност не зависи - аз в себе си чеувтвам щастлива. Просто нямам късмет с хора

# 147
Къде късмет, Скрек, къде граници не умееш да поставяш...
И аз съм така, но към мъжете категорично просто не умея да избирам. Не съм добър психолог, а и някак изначално вярвам в доброто у хората. Интересното е, че в крайна сметка това добро започва и да се проявява. Каквото привличаш, такова получаваш, 

# 148
Децата ти дали ли биха щастливи да прочетат как майка им желае да мъсти и наказва. Освен туй, и е горда, че не е умряла, докато се бори за тяхното щастие, примирявайки се с “тъпотата” на другия родител и всякакви кармични обстоятелства.
Не вярвам.

# 149
айде първо да се погрижа да съм жива па другото после. Граници умея да поставям - проблемът е, че все гладам да угодя и зарадвам хората. А точно тия покрай мен не го заслужават защото не го оценяват, а злоупотребяват. А и са си психопати и егоисти  - това ми е астрологично заложено. Но вярвам че има причина да съм заобиколена с такива хора и тя най вероятно е точно тази - да стана твърда, да се отстоявам и да се науча да мисля повече за себе си отколкото да служа на другите. За сега с мнооого колеблив успех

Общи условия

Активация на акаунт