Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 16

• 37 953
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Ще го копирам и подчертая, защото не можем да се разберем.

аз да ви кажа, смятам че ако човек няма възможност - вместо да се оплаква тук колко са скъпи самостоятелните жилища, да се огледа за самостоятелна СТАЯ. Разбирам, че всичко е "на късмет" със стаите, хазаите и съкваартирантите, ама докато почнеш да връзваш двата края, трябва да можеш да си преценяваш и възможностите.

Към това е моят отговор. Хората имат право да се оплакват и не са само лошите българи, които го правят. И, ако някой има право да пише, че докато не можеш да свързваш двата края, трябва да си преценяваш възможностите, друг има право да напише, че е нагло. Аз няма да го нарека нагло, но според е нелюбезно и грубо казано по тоя начин, че и с главните букви и не съм изненадана от ответен груб отговор.
Наемателите имат право да се оплакват от хвърчащите в небесата цени на имотите, както наемодателите имат право да се оплакват някой като им съсипе имота. От мен никога няма да се прочете "докато не можете да прецените на кого си давате имота, ще си носите последствията", защото е тъпо и грубо.

# 631
Откога до надлез Надежда са 700 гарсониерите??

# 632
Welt,
извинявай, ако съм те обидила. По-скоро имах предвид една жена от Пловдив, която ми се обажда тия дни да пита за наем. Почна отдалеч-отдалеч, и в крайна сметка искаше да плаща към около 350 лв. /но редовно и в брой?? явно реши, че това е някакъв голям плюс, не зная/ Тоест, наполовина горе-долу на което аз искам. Защото сега идвала в София, докато вземела първите няколко заплати и се установяла ...

Не исках да кажа, че ти това или онова, а че по принцип някои хора вместо да търсят което е реално, искат да договорят невъзможното.

# 633

Не исках да кажа, че ти това или онова, а че по принцип някои хора вместо да търсят което е реално, искат да договорят невъзможното.

С такива изисквания е нормално да попадате на подобни предложения. За 500 лв щеше да е отдаден вече

# 634
Welt,
извинявай, ако съм те обидила. По-скоро имах предвид една жена от Пловдив, която ми се обажда тия дни да пита за наем. Почна отдалеч-отдалеч, и в крайна сметка искаше да плаща към около 350 лв. /но редовно и в брой?? явно реши, че това е някакъв голям плюс, не зная/ Тоест, наполовина горе-долу на което аз искам. Защото сега идвала в София, докато вземела първите няколко заплати и се установяла ...

Румка, не си ме обидила.
Аз онзи ден писах, че за мен не е особено уместно пазаренето за цена, ако ще да са 20-30 лева, пък камо ли 350. Абсолютно неадекватно е. Нито бих отишла при някого да искам да даде нео на половин цена, нито аз бих си смъкнала на половина цената на имота или услугите.
Моят коментар беше, че не виждам лошо хората да си мрънкат и да се оплакват като не ги устройва. Човещинка е.

# 635
Че какви толкова са й изискванията на Румка?
Определила си е някакъв наем+депозит, наемателите са тръгнали да наемат, ама хазяинът да чака да съберат пари за наем+депозит+комисиона за брокер, евентуално.
Правиш си сметка дали можеш да събереш тези пари, ако не можеш - търсиш нещо по-евтино.
Ако изискванията на Румка са неприемливи, няма да си намери наемател и ще ги промени.
Ако хазяинът свали пазарния наем от 500 лв., примерно, на 350 лв., защото жената нямала повече, значи да си пусне в жилището човек, който ще почне да мрънка и да бави и наем, и консумативи още от първия месец.

# 636
  • София
За мен пък е много обидно някой да прави сметка на чужди пари и да се изказва от последна инстанция кое е нагло и кое не. Има един популярен отговор по групите във фейсбук - "купи си жилище и си го отдавай за 350".  Peace

А и приказката за редовното плащане ми е любима - затова си има договори, а ако се наложи и самоуправство, пък нека ме съдят после  Sunglasses

# 637
За мен пък е много обидно някой да прави сметка на чужди пари и да се изказва от последна инстанция кое е нагло и кое не. Има един популярен отговор по групите във фейсбук - "купи си жилище и си го отдавай за 350".  Peace

А и приказката за редовното плащане ми е любима - затова си има договори, а ако се наложи и самоуправство, пък нека ме съдят после  Sunglasses
Това би трябвало да важи и за двете страни.

# 638
  • София
Нека се обосновем? Изказването, че като нямаш достатъчно пари за самостоятелна квартира, е по-добре да се огледаш за споделена, не е сметка на чужди пари, а анализ на моментния наемен пазар и като съвет изобщо не е лош. Ама да казваш, че някой е нагъл да иска пари за собственото си жилище и трябва да го играе социален работник ми мяза малко на комунизъм  Peace

# 639
Пак да питам откога до надлез Надежда гарсониера е 700 лв. Преди година и 3 месеца гледах една за 400 и ми говорехте, че районът не е много ок
Та ако за година и малко има такъв скок за този район - ми да, леко странно е да се говори за наем съобразно възможностите. На никой  наемател заплатата не скача със 75% само защото някой наемодател е решил да си дава имота с толкова по-скъпо.

# 640
  • гр. София
До колкото си спомням, не беше гарсониера, а двустаен. Стига.

# 641
Ами, такива са цените в тези сгради: едностайни 500 лв, двустайни (еле, бивши гарсониери) 300-350 евро. Чисто нови, на 20 метра от метростанция.
Лошото е, че вътре още прилича малко на строителна площадка, но с времето бързо се отработва и този проблем.
В момента там много скочиха продажните цени. В зависимост от изложението, са 54 или 58 хиляди евро.
Като сложиш пари за довършване и обзавеждане, и разходи по прехвърляне, окончателно сумата става към 68-70 хиляди евро.
При това положение, за да се вземат 5% доходност колко трябва да е наемът на месец според вас? По мое мнение, тъкмо 300-350 евро.

# 642
Нови е малко по-друго. Щото гледам цифрата и съм е така 🤪

# 643
Има търсене -вдигат се цените, какво странно.
Като отидете в магазина и нещо е поскъпнало казвате ли им, че заплатата ви е същата? Мисля, не. С имотите е така, искаш, плащаш.
Аман от завист. Купете си жилища и ги давайте под наем на безценица. И данъците им плащайте, и поддръжка.

# 644
Айде сега, завист. Все едно аз да ви обяснявам да ходите да работите, че да видите как се изкарват пари с труд и аман от мързел. Абсолютно същата тъпотия е.

Общи условия

Активация на акаунт