Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява времето на промяна?
Какви са фазите на менопаузата?
Какви са симптомите на синдормите на климактериума и Мениер?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява времето на промяна?
-
Какви са фазите на менопаузата?
-
Какви са симптомите на синдормите на климактериума и Мениер?
Симптомите на синдрома на климактериума включват нарушения на менструалния цикъл, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания, атрофични промени в кожата и лигавиците, както и метаболитни промени като липиден профил и остеопорроза. Симптомите на синдрома на Мениер включват световъртеж, шум в ушите, усещане за пълнота или натиск в ухото, проблеми с равновесието и гадене. При някои хора може да има разместване в очите и главата като морска болест.
-
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
-
Как се изследват половите хормони по време на менструалния цикъл?
Не е точно така....не е задължително изобщо да се яде с лъжица мас директно от буркана, пък е и важно какви точно са мазнините- тези които са вредни и възпалителни се избягват. Не е задължително и кето храненето. Точно с това хранене -в моя случай е либерално ВМ НВХ- ПМС симптоми нямам почти никакви, нямам +2 кг качени всеки месец (които заради ИР свалях тъкмо до следващия цикъл и пак се започваше отново), нито задържане на вода, болки почти никакви, свалям килограми, чувствам се сита....Та по всички тези причини си мисля, че правилните мазнини в подходящо количество са много важни и при пре/менопауза, съчетани с необходимото количество белтъчини. Изобщо не е нужно всъщност да се ядат някакви мега хипер количества мазнини, за да се "впише" човек във ВМ НВХ хранене, това всъщност исках да кажа. Доста ендокринолози не са особено запознати с този тип хранене и съответно не го препоръчват. Обаче парадокс е, че една част от тях пък в същото време препоръчват "режима на Атанас Узунов" - който си е комбинация от кето, най-висок % мазнини, фастове, пропускане на закуска или бронирано ("мазно") кафе, силно ограничаване на вгх и т.н. Обаче фигурира ли думата "мазнини" в името на режима и автоматично всява ужас и при ендокринолози, и при други хора... 
Като ви чета и лекичко се замислям дали майка ми не е била едно голямо изключение?! Майка ми имаше като симптом основно горещи вълни, със самия цикъл нищо особено необичайно- постепенно намаляване на течението, но като цяло почти до края и беше много точен цикълът, към края все по-оскъден...Дали е била голяма късметлийка? Е, не и беше смешно тогава с горещите вълни, но общо взето сега си спомня онзи период с това колко и е било хубаво, че вече няма цикъл
със забравяне, объркване, разсеяност, умора...и си се чудя дали са точно симптом на пре/менопауза или по-скоро е от висок инсулин, хипо и хипер гликемии (вариране на КЗ)... 
Толкова разбъркани са ми хормоните от детство. Висок тестостерон в пубертета, после нисък прогестерон по време на бременностите. Тежък пубертет, тежък ПМС, тежка следродилна депресия... Ама за сега съм само със загуба на паметта основно и с по-оскъден цикъл. Значи "най-хубавото" тепърва предстои
Напоследък се случи през 3 месеца да направим ехо. Ами за това време се бяха намърдали 2 задържани. После с примолут-нор се изчистиха.
.