Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 57 339
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
И аз имам вътрешно треперене, даже си мислех, че нещо си въобразявам и не съм в ред.... Confused А и като почне сърцебиенето ми става ужасно напрегнато, не мога да си намеря място направо, като паника... Замайване, горещи вълни,, нощно изпотяване около цикъла, пак около него почва и много да ми прескача сърцето... Понякога пък ме тресе от студ а не е студено.... Искам да ви питам вие имате ли нещо като задух? - дишаш дълбоко, а все едно нещо ти пречи в ямката над ключицата?.... че взех да се притеснявам... Не че не обиколих сума доктори и не направих един куп изследвания-вече ме гледат като ку- ку.. Не знам тая история как ще успея да я преживея. Има дни в които се чувствам повече от ужасно.Вие пиете ли някакви добавки в пременопауза, че не се издържа? А, да, и либидото ми е ударило дъното поне от 2-3 години
Преди година и половина може би и аз имах задух. Ходих на няколко различни доктори. Нищо ми нямало, да съм пиела успокоителни(мента, глог, валериан...такива). Също по това време се събуждах с тревожност. След няколко месеца всичко изчезна. На мен само през нощта ми е ставало студено понякога, но наистина мноого студено, чак се треса. Никога преди не ми се е случвало дацсе събудя тресейки се от студ 🤨 Ох, не е лесно🤣

Аз задух не съм имала, но често ми е студено без причина, после пък се стоплям, нямам горещи вълни, само рядко ме избива топлина, но поносима.

Може ли да се пият Неоксид или Герикапс без изрично предписание или пак е индивидуално?

# 676
  • В градината...
Неоксид скоро не съм пила, несериозна съм. Когато пиех, преди две години, имаше ефект. Само зимата ги вземах. Денис може да даде инфо за приема. По принцип има значение в коя половина от цикъла се пият. Но това мисля при цел бременност, тоест, влияят на овулацията.

# 677
  • София
. Искам да ви питам вие имате ли нещо като задух? - дишаш дълбоко, а все едно нещо ти пречи в ямката над ключицата?.... че взех да се притеснявам...
Аз имам подобно усещане, но не като задух. Бих го определила, като че не може да изпълни капацитета на дробовете. Вдишваш и аха да се изпълнят и нещо те стяга и не можеш повече, а знаеш, че има място Simple Smile)))) Ей такова,  много неприятно и колкото повече се вглеждам, толкова повече го забелязвам. А какво разбирате под вътрешно треперене? Аз има подобно усещане обикновено от ляво като все едно, че сърцето ми дава на късо Simple Smile)))

# 678
Цитат
А какво разбирате под вътрешно треперене? Аз има подобно усещане обикновено от ляво като все едно, че сърцето ми дава на късо Simple Smile)))

Ами при мен е някак все едно отвътре цялото ти тяло трепери - то не е постоянно, преминава ама а кофти...Аз се чувствам все едно ще припадна...В началото много се плашех от тези нови усещания и ме обвземаше една паника, сърцето ми хвъркваше....Аз съм казвала, че имам и проблем с ЩЖ, та не знам вече кое е от нея, кое от пременото.Smile

# 679
Преди време и на мен ми беше студено и ме тресеше вечер, след което се изпотявах. Чудех се дали не е защото съм изстинала, от едни лекарства, които бях започнала да пия или от предменопауза.
Иначе вдигам кръвно понякога, кошмари, сърцебиене, изтръпва ми левия крак/скоро не е/, забравям, гърдите ме болят, тревожност. Цикълът все още е редовен. Никакви добавки не пия сега. Преди 2 месеца ходих на гинеколог и ми даде геритамин. Каза ми да изпия една опаковка и да спра.

# 680
Този пък пшеничен зародиш защо са го бутнали в Неоксида. Подсетихте ме за А и Е, аз трябва да ги пия защото заради щитовидният ми проблем, организма ги изхвърля по бързо, или нещо подобно беше. На мен са ми изписани по 1 на ден, обаче пусто забравих месец или 3 месеца се пиеха, и после почивка. Оф, а сега де Thinking

# 681
  • София
Цитат
А какво разбирате под вътрешно треперене? Аз има подобно усещане обикновено от ляво като все едно, че сърцето ми дава на късо Simple Smile)))

Ами при мен е някак все едно отвътре цялото ти тяло трепери - то не е постоянно, преминава ама а кофти...Аз се чувствам все едно ще припадна...В началото много се плашех от тези нови усещания и ме обвземаше една паника, сърцето ми хвъркваше....Аз съм казвала, че имам и проблем с ЩЖ, та не знам вече кое е от нея, кое от пременото.Smile
Ааа, аз нямам усещане, е ще припадна. Обаче честно казано когато си кажа, че всичко е от ЕГН-то и се оправят нещата Simple Smile Вече се опитвам да си мисля така, иначе големи филми измислих, особено със сърце и кръвно.

# 682
Този пък пшеничен зародиш защо са го бутнали в Неоксида. Подсетихте ме за А и Е, аз трябва да ги пия защото заради щитовидният ми проблем, организма ги изхвърля по бързо, или нещо подобно беше. На мен са ми изписани по 1 на ден, обаче пусто забравих месец или 3 месеца се пиеха, и после почивка. Оф, а сега де Thinking

Леми, ти беше с хипер като мен, нали или се лъжа?На мен гинеколог ми препоръча Геритамин, но още не съм пила...Не знаех, че е добре и за щитовидната..Да взема да пробвам

# 683
На мен също ми е препоръчан геритамин да пия по 2 месеца пролет и есен. Не знам каква е разликата между него и Герикапса или Абогерит. Като съдържание,мисля че са едно и също. Обикновено взимам това, което е намалено.

# 684
За силни болки в гърдите онколог ми е казвал геритамин една кутия, но веднага след цикъл.

# 685
  • В градината...
Неоксид онколог ми го предписа.
Пшениченият зародиш е антиоксидант. На листовката е обяснено кое за какво е в състава.

# 686
Нищо пшеничено не е антиоксидант за мен, даже старателно ги избягвам глутеновите култури 😸.
the_demon, при Базеда. Интересното е, че гастроентеролог ми го каза, от ендото ни вопъл, ни стон.

# 687
Както казах А и Е. Просто съчетание. за зимните месеци

# 688
  • В градината...
Ааа, всеки си избира какво да пие. Всеки си избира и какво да вижда. В днешно време в е така.

# 689
На 45 съм и имам признаците,пих 2 шишета вечерна иглика с почивка то месец.Сега се чудя пак ли да си взема вечерна игика или да ми препръчате друг заместител.Преди да почна да пия игликата ме боляха гърдите, през 2 месеца ми идаше на 10 ди,от 20 дни не пия и нямам болки в гърдите,но цикъла ми закъсня с 14 дни и беше много оскъден,

Общи условия

Активация на акаунт