Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 57 325
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Гинеколога какво казва?

# 691
А това втрисане вечер нормално ли е? В топлите дни ми се случваше, без изпотяването после, само студ и навличане , а е топло в стаята

# 692
  • София
А това втрисане вечер нормално ли е? В топлите дни ми се случваше, без изпотяването после, само студ и навличане , а е топло в стаята
На мен последните дни ми е адски студено. Както друг път по гърба ми става горещо на вълна, сега точно обратното.. пролазва студ, ужасно... аз го отдавам на ниските температури, но сега се замислям дали не е от хормоните.

# 693
  • оттам, откъдето започва България
Laughing И мен ме е хванала студената вълна от няколко месеца. Чак не мога да се позная. Преди спях с крака извън завивката, потях се, а сега се увивам като буба.
Може би е дошъл период на подмладяване. Stuck Out Tongue Winking Eye
Шегувам се естествено, ама като бях млада все ми беше студено.

# 694
Момичета, бях споменала за подуване на лимфни възли преди цикъл. Вчера минах преглед при мамолог и се оказа, че два от тях са на горна граница, но все още в нормата. Според лекарят е заради хормонален дисбаланс. Изписа хормонален крем за гърдите от 10- до 28 ден. И така 3 месеца. Мисля, че имаше доста инфо за прогестерон и ще се разровя, но ако на някой информацията му е съхранена в папка- ще се радвам да ме улеси. А също и да споделите опита си с крема. Благодаря.

# 695
Ако става дума за Прогестогел при мастопатия, на мен са ми го изписвали и е помагал.

# 696
Да, Прогестогел е, но нямам мастопатия.

# 697
Момичета, бях споменала за подуване на лимфни възли преди цикъл. Вчера минах преглед при мамолог и се оказа, че два от тях са на горна граница, но все още в нормата. Според лекарят е заради хормонален дисбаланс. Изписа хормонален крем за гърдите от 10- до 28 ден. И така 3 месеца. Мисля, че имаше доста инфо за прогестерон и ще се разровя, но ако на някой информацията му е съхранена в папка- ще се радвам да ме улеси. А също и да споделите опита си с крема. Благодаря.
Може ли да уточниш какво има предвид мамолога под горна граница, но в норма - размер, вид, местоположение?

# 698
Под мишницата са, но големината им все още не е извън нормата. Не сме обсъждали размери.

# 699
  • София
Може ли да уточниш какво има предвид мамолога под горна граница, но в норма - размер, вид, местоположение?
Лимфните възли имат горна граница на размера, не помня колко е точно, май 10 мм. Освен това имат специфичен строеж, някакво ядро има. По тези показатели мамолозите и образните диагностици разбират дали възела в ОК или има някакви изменения. И аз това го научих тази година, защото мамоложката, при която ходя диктува много подробно и ми обясни като стигна до възлите.

# 700
Момичета, аз тъкмо започнах да се успокоявам и днес, ето пак съм в притеснения. Сла„ед като в последните две години ми прескача по 3 месеца, задържани фуликули и пр. ми назначиха терапия с дуфастон. Пия го вече 3 месеца и нещата някак си сякаш се нормализираха. Но ето днес 12 ден от последния цикъл отново прокървих. И незнам сега идва ми наново ли, само зацапване ли е какво е?

# 701
  • Sofia
Прави бяхте, дойде ми след 3 месеца. Обилно, със съсиреци, обаче е факт Simple Smile И не съм пила нищо този път за да се  предизвика. Но ще си отида на 16ти на лекар, да видим все пак какво ще каже.

# 702
Прави бяхте, дойде ми след 3 месеца. Обилно, със съсиреци, обаче е факт Simple Smile И не съм пила нищо този път за да се  предизвика. Но ще си отида на 16ти на лекар, да видим все пак какво ще каже.
И при мен се появи на третия месец. Нямах признаци че ще ми идва. Дойде ми на 30 дек. нормaлно.
Все още нищо не пия.

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 09:46 от flora3054

# 703
При мен дойде 5 месеца след абразиото.

# 704
При мен явно се мъчи да ми дойде - вълни, сърцебиене и акне като на тийнейджър Wink вадя хаповете и почвам.

Общи условия

Активация на акаунт