Самотен съм... Не знам даже дали е мястото тук на темата...

• 13 244
  • 493
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Къде съм ги срещал? Естествено, че в реалния живот. Познавам няколко такива и честно казано, не съм впечатлен.
Добре, приемаме, че е така. Споменаваш "няколко такива", значи става въпрос за малцинство. При това положение, какво изобщо те засягат приоритетите на някакви си там мацки, които нямат нищо общо с твоя живот? Защо им се дразниш и защо изобщо ги споменаваш? Simple Smile Ей-това не разбирам. Ако нещо не ми допада като концепция, просто го игнорирам.

Не споря, това си е точно така, всеки има право на изисквания, стига да са реалистични.
Ами, не, дори и нереалистични да са, даже безумни, всеки човек, независимо мъж или жена, има правото на тях. А вече, дали ще се намери желаещ, който да отговори на тези изисквания – това е съвсем отделен въпрос. Wink

Имам чувството, че повечето мъже много се дразните на завишените женски очаквания и напудрени претенции, точно защото нерядко в реалния живот все се намира повече от един мераклия, който да ги сбъдне. Докато за мъжките изисквания не съм сигурна, че това важи в такава степен...

Жените търсят, хора с пари, това е първо. Второ и трето няма, това е голямата маса.
Ти па залитна в другата крайност. Laughing

# 31
Моето лично мнение за финансовото положение на даден мъж (и не, не говоря за парите на мама и тати, а за нещо изградено от него, макар и минимално, но все пак изградено) означава, че този човек не се страхува да рискува и най-вече не го мързи. От друга гледна точка, това означава, че има и характер, защото уверявам ви, в днешно време голяма част от дамите са доста по-нахакани, уверени и устремени от младежите. За тях е важно да си пият биричката, да не поемат някакъв ангажимент (ако може гаджето или мама да го направи вместо него) и т.н. Съжалявам, но аз лично видя ли такъв (а не са никак малко) изобщо нямам намерение да се занимавам. Тръгна ли да се занимавам, не виждам каква тръпка може да ми се зароди към човек, който по цял ден мързелува и буквално не иска да се реализира по какъвто и да е възможен начин. И не, не е задължително да има скъпа кола и яхта. Задължително е да се старае да постигне нещо сам от тук нататък. И това е моят съвет към автора. Просто не бъди безхарактерна мишка, защото това отблъсква много

# 32
N:Black cat
Ами не мисля че съм с завишени критерии не си падам по въпросните така наречени кифли... По скоро си падам по симпатични забавни и с чувство за хумор момичета които не търсят материалното... И донякъде също аз нямам смелостта да направя крачката към нещо по сериозно или да намекна че не изпитвам приятелски интерес към защото оставам с впечатлението че отсрещната страна няма никакъв подобвн интерес към мене
Точно завишени критерии имаш.
Не можеш да си позволиш скъпоструващите кифли, не искаш жена, която знае, че сиренето е с пари, но искаш симпатично момиче - демек, естествено красивият вариант на изкуственячките; да е с чувство за хумор - докато ти самият явно нямаш такова. Нямаш смелост, ама излизаш с аверите.
На това ако му викаш нямане на завишени критерии, не знам.
И на всичкото отгоре искаш гадже не защото имаш какво да предложиш, а за да не ти е скучно и да има с какво да се изфукаш. Това е мега противно.

Моят съвет ще е малко по-встрани от клишетата. Огледай не толкова симпатичните. Онези с по-големия задник, по-смотаните дрехи, по-късата коса. Ако наистина ти е самотно, де. Ако искаш да се фукаш - няма да стане с тях.

Извинете бруталната ми откровеност, но тоя вой колко са самотни днешните момченца сериозно ми вдига нервичките. И като почнат едни съвети за салси-малси от жените, а мъжете пращат на фитнес... Това е групово затваряне на очите за реалния проблем - твърде високи критерии и твърде малка отговорност. Жени свободни има - с лопата да ги ринеш, само дето едната е пълна, другата е с малки цици, третата е с твърде къса коса, четвъртата не носи поли. И наш Ганчо все самичък си ходи, завалията, защото жени като за НВ няма.

# 33
  • Агент под прикритие
Добре, приемаме, че е така. Споменаваш "няколко такива", значи става въпрос за малцинство. При това положение, какво изобщо те засягат приоритетите на някакви си там мацки, които нямат нищо общо с твоя живот? Защо им се дразниш и защо изобщо ги споменаваш? Simple Smile Ей-това не разбирам. Ако нещо не ми допада като концепция, просто го игнорирам.
Не помня да съм казвал, че се дразня. Просто игнорирам, както каза ти самата. Чувал съм обаче на няколко пъти съвети от майки към дъщери да търсят по-добрата сделка и ми се струва, че върви към мода.

Имам чувството, че повечето мъже много се дразните на завишените женски очаквания и напудрени претенции, точно защото нерядко в реалния живот все се намира повече от един мераклия, който да ги сбъдне. Докато за мъжките изисквания не съм сигурна, че това важи в такава степен...
Повече от един, а? Ами... виж това и сама си отговори:

Основи на хипергамията, лекция първа или накратко как масата жени се целят в топ 20% на мъжете. Ако това са въпросните мераклии, ми се струва, че ресурса е малко, как да кажем, ограничен!

# 34
Може ли да питам въпросното изследване или там каквото е отчита ли целта , за която се търси човек от другия пол?

# 35
  • Агент под прикритие
Тази картинка илюстрира класическата хипергамия. Съвременната хипергамия има друг вид, за който можеш да прочетеш тук, ако те интересува. В съвременната трактовка, жените избират мъже по-големи възраст и социален статус, които да им донесат усещане за сигурност.

# 36
Попитах ясно - диференцира ли се целта на търсенето, не съм искала линкове.
Мъжете не подбират, когато е само за секс. Когато решат, че искат нещо по-сериозно, се появяват и критериите - визия, готварски умения, око за домашния прах, евентуално отношение към деца.
Жените по принцип не търсим просто секс и по-трудно се отказваме от критериите си, защото те са далеч по-съществени от "да не е оплешивяващ".
Отново брутална откровеност, но личното ми мнение за визията на точно 80% от днешните мъже в най-добрия случай може да се сумира с "абе, важното е, че не е сакат". Това, че някой няма бицепс колкото талията ми и темето му е олисяло преди 30, за мен не е критерии става ли за връзка. Подчертавам - сериозна такава. Пък и за несериозна - защо да се навивам за секс с кварталния мунчо, живеещ с майка си, когато мога да имам афера с господин с мерцедес, собствено жилище и бицепс?
Не е приятно да слушаш такива оценки, нали? Е, жените постоянно сме оценявани точно по тези критерии.

# 37
  • Агент под прикритие
Нямам идея защо намеси визията. Хипергамията не се интересува от нея.

# 38
А ти защо намесваш хипергамията, като изобщо не става дума за нея? Става дума за критерии.
Сега, при мъжете и бройката е критерий, тъй че...

# 39
  • Агент под прикритие
Дали не става дума, а? Ще цитирам пак:

Тези "нерядко" срещани индивиди са не повече от 20-25% от мъжкия контингент, а целите на съвременната хипергамия отдавна не са само секс... Странно, по последните цифри на статистиката (към декември 2018) мъжете и жените в България между 18 и 45 години са почти равна бройка, така че 25% от единия пол в най-добрия случай някакси не се събират в 100% от другия. Естествено, тази математика е вярна, ако приемем, че всички жени имат еднакви критерии към мъжете, а това не е точно така.
И не, мъжете по-скоро би трябвало да се дразнят от т.нар. monkey branching, който се практикува основно от жените. Казвам "би трябвало", но всъщност не трябва, защото е практически загуба на време и нерви. Аз лично съм спрял да го правя от доста време. Най-адекватното решение, което може да направи един мъж в такава ситуация е да подари на жената един от най-великите подаръци на всички времена: своето перманентно отсъствие.

Може би си правиш погрешно впечатление, че определям хипергамията като нещо грешно. Няма такова нещо, всеки сам си преценява как да си живее живота.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 21:42 от AgentProvocateur

# 40
Добре, все пак да кажеш откъде измисли това за хипергамията? Прилича на таен комплекс и опит да се идентифицираш с някаква група, дори тази група да не е на 'успешните' мъже. Комплексарско.
Първо, ние нямаме класи, че някой да се мъчи да си надскача нивото.
Второ, нивото на масата винаги по правило е ниско, независимо на какъв лизинг ти е возилото или какви са ти разходите за козметик в месеца. Сега просто някогашната класа на крепостните селяни и ратаите има достъп до евтини заместители на луксозни стоки и услуги и се мъчи да се изживява като аристокрация.
Това не е хипергамия, а избиране на първия сред равни. Това невинаги си ти и статистически няма как да бъдеш.
Изобщо, някакви мизогинистични глупости развивате като вся и всьо и се чудите защо жените не ви връзват. Поне да имаше малко интелект вкаран, а то - хем женомразство, хем тъпота, на всичко отгоре и пари няма. Само че парите са просто черешка, не основна причина да не ти се получава, както се мъчиш да го изкараш (естествено, прехвърляйки отговорността - отново! - върху жените).
Дори и в тази тема на няколко пъти се писа - не бъди мухльо. Мъжът няма да прехвърли отговорността за любовните си неуспехи на жените. Мухльото само това прави.

# 41
  • Агент под прикритие
Добре, все пак да кажеш откъде измисли това за хипергамията? Прилича на таен комплекс и опит да се идентифицираш с някаква група, дори тази група да не е на 'успешните' мъже. Комплексарско.
Мммм... не, не се числя към групи, секти и т.н. Бъркаш ме с някой. Sunglasses
Първо, ние нямаме класи, че някой да се мъчи да си надскача нивото.
Второ, нивото на масата винаги по правило е ниско, независимо на какъв лизинг ти е возилото или какви са ти разходите за козметик в месеца. Сега просто някогашната класа на крепостните селяни и ратаите има достъп до евтини заместители на луксозни стоки и услуги и се мъчи да се изживява като аристокрация.
Това не е хипергамия, а избиране на първия сред равни. Това невинаги си ти и статистически няма как да бъдеш.
Пръв сред равни... Уау. Сега всички мъже станаха равни. Равен старт в този живот няма за нищо, камо ли за това. Ако всички (мъже или жени) бяха равни (каквото и да се разбира под "равни"), понятието "критерии" нямаше дори да съществува. Просто отиваш в магазина, вземаш си плюшената играчка от рафта с многото (понеже са равни) и си тръгваш.
Изобщо, някакви мизогинистични глупости развивате като вся и всьо и се чудите защо жените не ви връзват. Поне да имаше малко интелект вкаран, а то - хем женомразство, хем тъпота, на всичко отгоре и пари няма. Само че парите са просто черешка, не основна причина да не ти се получава, както се мъчиш да го изкараш (естествено, прехвърляйки отговорността - отново! - върху жените).
Това са някакви съчинения, нямам идея как се появиха такива изводи и "прозрения" за мен. Особено от човек, който не ме познава грам. Това с парите ми хареса особено. Joy
Дори и в тази тема на няколко пъти се писа - не бъди мухльо. Мъжът няма да прехвърли отговорността за любовните си неуспехи на жените. Мухльото само това прави.
Е, това е единственото нещо от поста, с което съм съгласен,  макар, че не видях пост, където автора да прехвърля вина за каквото и да било.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 22:41 от AgentProvocateur

# 42
  • Sofia
Ле-ле, какви сложни дискусии, изчисления и таблички сте заформили.

Определено си падам по финансово и кариерно доказали се мъже, ама не по-дърти от мен. Laughing Досега в живота си съм хлътвала само по мои връстници или по-млади. Като бях на 20, всички мъже на 30+ ми се струваха чичаци, а тези на 40 и 50+ – ходещи антики.

Като споменах удовлетворяването на женски капризи, имах предвид в най-общ план, не само финансови прищявки. Реално, като погледна назад, мъжете, с които съм имала отношения, са били в пъти по-склонни да ме глезят, да ми угаждат и да изпълняват всякакви мои нестандартни желания, отколкото аз техните. И това е факт. И, разбира се, не казвам, че е справедливо. Чак сега, когато вече съм семейна, започнах да влагам повече от себе си (като действия, енергия, отзивчивост, разбиране, партньорство) в любовните си отношения и разбрах колко грешно съм постъпвала на моменти в миналото.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 22:51 от Blаck Cat

# 43

Пак добре, че чак сега си го разбрала. Доста народ от себеподобните ти никога не го разбират. Имаш напредък.

Ле-ле, какви сложни дискусии, изчисления и таблички сте заформили.

Определено си падам по финансово и кариерно доказали се мъже, ама не по-дърти от мен. Laughing Досега в живота си съм хлътвала само по мои връстници или по-млади. Като бях на 20, всички мъже на 30+ ми се струваха чичаци, а тези на 40 и 50+ – ходещи антики.

Като споменах удовлетворяването на женски капризи, имах предвид в най-общ план, не само финансови прищявки. Реално, като погледна назад, мъжете, с които съм имала отношения, са били в пъти по-склонни да ме глезят, да ми угаждат и да изпълняват всякакви мои нестандартни желания, отколкото аз техните. И това е факт. И, разбира се, не казвам, че е справедливо. Чак сега, когато вече съм семейна, започнах да влагам повече от себе си (като действия, енергия, отзивчивост, разбиране, партньорство) в любовните си отношения.

# 44
    Толкова много думи, които могат да се съкратят до 'хаха, ма верно ли, хаха, изобщо не ме познаваш'.
    Авторът избира играчки от рафта. За съжаление винаги се протяга към такива, които вече са резервирани.
    Критериите не идват от различията. Не знам къде виждаш различия, между другото. Аз виждам стадо еднакви селянчета - това за селянчетата, Ханибал, не беше ли твое изказване, впрочем? - които се мъчат да са интересни, защото са видели друг да бъде предпочетен вместо тях и са решили, че те самите не отговарят на критериите на избиращия.  И стават докачливи точно по 'критерия', на който не отговарят - основно красота при жените и пари при мъжете.

Общи условия

Активация на акаунт