Самотен съм... Не знам даже дали е мястото тук на темата...

• 13 272
  • 493
  •   1
Отговори
# 45
Моето лично мнение за финансовото положение на даден мъж (и не, не говоря за парите на мама и тати, а за нещо изградено от него, макар и минимално, но все пак изградено) означава, че този човек не се страхува да рискува и най-вече не го мързи. От друга гледна точка, това означава, че има и характер, защото уверявам ви, в днешно време голяма част от дамите са доста по-нахакани, уверени и устремени от младежите. За тях е важно да си пият биричката, да не поемат някакъв ангажимент (ако може гаджето или мама да го направи вместо него) и т.н. Съжалявам, но аз лично видя ли такъв (а не са никак малко) изобщо нямам намерение да се занимавам. Тръгна ли да се занимавам, не виждам каква тръпка може да ми се зароди към човек, който по цял ден мързелува и буквално не иска да се реализира по какъвто и да е възможен начин. И не, не е задължително да има скъпа кола и яхта. Задължително е да се старае да постигне нещо сам от тук нататък. И това е моят съвет към автора. Просто не бъди безхарактерна мишка, защото това отблъсква много

Добре. То е ясно, че търтеи никой не иска, и аз искам инициативна жена с усет, не да ми мрънкявчи само.

Какво означава да има и/или няма пари? Какво означава да си реализиран? Кой се реализира? В какво? В професия?

Пари имат 3%(ясно как), другите ко да правят?
Как се изкарват пари в БГ знаеш ли ? Ще ти кажа.

1/ Няма да ти хареса - наследява бизнес/бизнеси от мама и тати разработени. Тенденция е да успее, защото мама и тати държат изкъсо и синчето в повечето случи е управител managing director. Но махнат ли се мама и тати, стане ли им нещо, олеле майко.
2/ Печели от лотария - неустойчиво; повечето ги изпиват или купуват апартамент в Софето и "премиума". Ако ли пък реши да инвестира, малко знаят къде и как.
3/ Някои професии, за които минават години, докато се квалифицираш, и/или натрупаш клиенти, ако работиш с такива; някои направления на медицината; не всички стоматолози. Има и бедни такива. Адвокати гладни с лопата да ги ринеш. IT сега е модерно, но пак малцина "замогват", повечето кютат на 2-4 бона средно, но към 40 вече ще са obsolete и ще им е втръснало, ако допреди това не са успели да развият нещо свое, от което да берат дивиденти по-късно.

За микро средата и бизнес конюнктурата няма да ти говоря, че ще ти призлее.

Интересно е да кажеш ти какво би предложила на, да кажем мъж от 3-те%, но постигнал всичко сам и продължаващ да постига, все още млад, с перфектна физика, здрав, не олисял, както Гал спомена по-горе  ooooh!. Като те гледам, ако ти си това на снимката си около 22-26 годишна. Разбира се, може и да греша.

Black Cat , интересно, аз пък отношенията, каквито съм имал, взаимно сме си угаждали, не само аз, а тя да ми седи пасивно. Двустранен е процесът. Всеки се раздава. Не бих изтърпял такава връзка.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 22:54 от FragranceFanatic

# 46
Не обичам да обиждам хората, но в тези теми толкова се врътка философията за кинтите и че ги имат само шепа хора (обсъждащите не са в шепата), че едвам се удържам да ви питам на кое кьоше си протягате паницата, да дойда да ви пусна лев-два за леб. Толкова просешки изглеждате.
Откога стана трудно работниците да си работят, да се хванат с добро момче/момиче, да си свият гнездо, дечурлига, две кучета и т.н.? Вместо това броят на другите парите, колите и къщите.
Тръгнали за класи и нива да говорят...

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:25 от Анонимен

# 47
Моето лично мнение за финансовото положение на даден мъж (и не, не говоря за парите на мама и тати, а за нещо изградено от него, макар и минимално, но все пак изградено) означава, че този човек не се страхува да рискува и най-вече не го мързи. От друга гледна точка, това означава, че има и характер, защото уверявам ви, в днешно време голяма част от дамите са доста по-нахакани, уверени и устремени от младежите. За тях е важно да си пият биричката, да не поемат някакъв ангажимент (ако може гаджето или мама да го направи вместо него) и т.н. Съжалявам, но аз лично видя ли такъв (а не са никак малко) изобщо нямам намерение да се занимавам. Тръгна ли да се занимавам, не виждам каква тръпка може да ми се зароди към човек, който по цял ден мързелува и буквално не иска да се реализира по какъвто и да е възможен начин. И не, не е задължително да има скъпа кола и яхта. Задължително е да се старае да постигне нещо сам от тук нататък. И това е моят съвет към автора. Просто не бъди безхарактерна мишка, защото това отблъсква много

Добре. То е ясно, че търтеи никой не иска, и аз искам инициативна жена с усет, не да ми мрънкявчи само.

Какво означава да има и/или няма пари? Какво означава да си реализиран? Кой се реализира? В какво? В професия?

Пари имат 3%(ясно как), другите ко да правят?
Как се изкарват пари в БГ знаеш ли ? Ще ти кажа.

1/ Няма да ти хареса - наследява бизнес/бизнеси от мама и тати разработени. Тенденция е да успее, защото мама и тати държат изкъсо и синчето в повечето случи е управител managing director. Но махнат ли се мама и тати, стане ли им нещо, олеле майко.
2/ Печели от лотария - неустойчиво; повечето ги изпиват или купуват апартамент в Софето и "премиума". Ако ли пък реши да инвестира, малко знаят къде и как.
3/ Някои професии, за които минават години, докато се квалифицираш, и/или натрупаш клиенти, ако работиш с такива; някои направления на медицината; не всички стоматолози. Има и бедни такива. Адвокати гладни с лопата да ги ринеш. IT сега е модерно, но пак малцина "замогват", повечето кютат на 2-4 бона средно, но към 40 вече ще са obsolete и ще им е втръснало, ако допреди това не са успели да развият нещо свое, от което да берат дивиденти по-късно.

За микро средата и бизнес конюнктурата няма да ти говоря, че ще ти призлее.

Интересно е да кажеш ти какво би предложила на, да кажем мъж от 3-те%, но постигнал всичко сам и продължаващ да постига, все още млад, с перфектна физика, здрав, не олисял, както Гал спомена по-горе  ooooh!. Като те гледам, ако ти си това на снимката си около 22-26 годишна. Разбира се, може и да греша.

Black Cat , интересно, аз пък отношенията, каквито съм имал, взаимно сме си угаждали, не само аз, а тя да ми седи пасивно. Не бих изтърпял такава връзка.

Виж сега, никъде не съм споменавала, че трябва да е успешен бизнесмен, ай ти специалист, доктор, адвокат и т.н. Да, прав си за годините ми. Не знам на колко години си ти, но голяма част от моите връстници ги мързи да гледат. Не случайно написах следното нещо "Интересува се само от биричката си, другото може гаджето или мама да го свърши". Финансовото положение не винаги означава моети и беемвета, а спестени пари от здрав труд, усърдна работа, дори и като аниматор на детски рожденни дни. Все пак обърни внимание на думата "минимално". Въпросът не е колко пари ще изкара, а желанието му за развитие. Да, знам как се изкарват пари в България и именно заради това го казвам. Знам определени хора какво са работили и как са успели да заделят еди какво си и еди що си. И им се възхищавам, дори и да не са дипломирани юристи. Но, ако те мързи да работиш, те от небето няма да паднат. И пак повтарям, че пари не винаги означава моети и беемвета. Хубаво е да се четат и детайлите, даже понякога и между редовете. Очевидно от мъжка гледна точка това не се вижда. Но не си представям, когато си имам гадже, всъщност да имам син, който трябва да дундуркам

Обърни внимание на думите ми за отношението на мъжа към това. Такова би му било отношението към всичко. Далеч не става въпрос за такава първичност, каквато си мислиш

# 48
Тамарау,
Много би помогнала на автора ако тук и сега кажеш пред всички колко точно трябва да печели месечно един мъж, за да бъде по твойте критерии финансово независим.? Ще имаме мнението на една българка жена и няма да се изхвърляме по форумите само.

# 49
  • Агент под прикритие
Авторът избира играчки от рафта. За съжаление винаги се протяга към такива, които вече са резервирани.
Това не е ясно откъде дойде. Авторът не е твърдял подобни неща. Съчинение!!!

Критериите не идват от различията.
Интересно когато избираш първия от (условно) равни, откъде ще дойдат тогава....

Не знам къде виждаш различия, между другото. Аз виждам стадо еднакви селянчета - това за селянчетата, Ханибал, не беше ли твое изказване, впрочем? - които се мъчат да са интересни, защото са видели друг да бъде предпочетен вместо тях и са решили, че те самите не отговарят на критериите на избиращия.  И стават докачливи точно по 'критерия', на който не отговарят - основно красота при жените и пари при мъжете.
Това за селянчетата (в прекия смисъл на думата) го казах аз, но не за да бъде вадено от контекста и да бъде ползвано по друго предназначение, както правиш в момента.
Това пак са някакви твои интерпретации, така че предлагам да вземеш да се спреш. Joy

Знаеш ли, прави ми впечатление, че като пуснеш пост и веднага се появява 1 харесване след това, както и това, че повечето ти постове имат точно по само едно харесване. Дали е просто някакво съвпадение....

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:15 от AgentProvocateur

# 50
Тропси, много благодаря за предоставената възможност, но не мисля, че аз съм човекът, който може да каже точно колко трябва да печели един мъж, защото за това трябва да се направят много изчисления. Благодаря и, че си още един мъж, който не разбра смисъла на думите. Само жените разбират. Това говори само по себе си

# 51
Tamara, просто влизам в дискусия(разговор) с теб. Отнякъде се започва Wink. Не споря за нищо и не се хващам за детайли и дребнавости.

Ще позная, ми, имам набито око и усет  Flutter.

Годините ми? Споменавал съм, не крия, но ще те затрудня малко, че иначе скучно -> влизаш в профила ми(ако вече не си) и четеш не вляво, а публикациите ми. Там някъде ще намериш отговора Satisfied .

Това, което казваш за "наборчетата" ти (понеже явно ти си ги надраснала и няма как да е иначе, жените се развивате по-бързо) ми е ясно. Ама мъж да седи на гаджето/жена си, тва е абсурдно. Биричките, купоните, мечтите за колите, събирането с аверите, са в главите на 95% от мъжкото съсловие. Тези с визията кое какво, последователност и действия, сме малко Wink  Whistling Flutter . А за интелект и акъл да не говоря.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:17 от FragranceFanatic

# 52
  • Sofia
Black Cat , интересно, аз пък отношенията, каквито съм имал, взаимно сме си угаждали, не само аз, а тя да ми седи пасивно. Двустранен е процесът. Всеки се раздава. Не бих изтърпял такава връзка.

Кое е интересното? Laughing Пиша за моите връзки, твоите е съвсем резонно да са с различно развитие.
Аз реално не съм осъзнавала, че не се раздавам или че отсрещната страна прави непосилни компромиси за мен. Приемала съм го като нещо нормално и даже не съм се замисляла. Всичките тези неща ги осмислих чак през последните няколко години, като катализатор се явиха някои не толкова приятни събития, случили се в живота ми.
Но има и друго при мен, което установих след задълбочен самоанализ – заобичвам и започвам да вярвам истински на човека до мен чак години след началото на връзката ни. Знам, че звучи откачено, но е точно така. Може би това е и една от основните причини в началото на отношенията да подхождам егоистично. При мен явно с пълна сила важи приказката за "изядената торба сол заедно".

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:21 от Blаck Cat

# 53
Тамарау,

И без да се налага на някой да си товари мозъчето със сметки, цифрата е ясна, повече от 10 минимални заплати.

Така че кажете го момчето, да не си мисли че проблемът му идва от това че е малко грозноват, а от това, че портфейлът му не е дебел.

# 54
FragranceFanatic, значи все пак си съгласен с мен, но трябваше да влезеш леко на контра ? Нищо, простено ти е. Не е въпрос само за купоните. Всеки иска да се забавлява. Но липсата на ентусиазъм е много отблъскваща. Желанието да разчиташ на жена си повече, отколкото на самия себе си е........... има ли смисъл да казвам какво е ?

Тропси, обръщаш нещата типично по мъжки и отново не вдяваш в това, което казвам

# 55
Казаха вече дамите, не е всичко за пари.
Боб Дилън казва в една от песните си, което му носи по-късно Нобелова награда:
I give her my heart but she wanted my soul.

Чаткаш ли, мъжете просто искат някое дългокрако инстаграмче, което да водят насам-натам, да им напомня колко са велики, да им е вярна и да й пръскат пичето по 3 пъти на ден. После да си народят дечица и всеки да си поеме частта. Жените искат всичко, all in. Банковата сметка е само число в уравнението. От три години не излизам с българки, а само с чужденки. Разликата е голяма, overall satisfaction-a е в пъти по-голям. На който му се занимава с бг кифленски манталитет, джентълменски съм му освободил мястото си. Но стигне ли се до частта с душата - искам да кажа, че раса, години и националност няма разлика.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:25 от Анонимен

# 56
Сега авторът какво бил/не бил казал...
Агенте, смяташ ли действително, че някой от стотиците хиляди грозни, бедни, завистливи и мързеливи, накратко - съвършено посредствени - мъже ще дойде тук и ще напише 'хора, грозен и беден съм, мързи ме, искам някоя яка пичка, всичките ми приятели пукат, искам и аз, ама да не давам много пари'?
Не, по-евфемистично трябва да се подходи - 'хора, не съм много хубав и не съм много богат, не умея да поемам инициатива, всичките ми приятели имат гаджета и на мен ми е самотно, търся симпатично, нематериално момиче'.
Беж сега да препрочетеш кой от евфемизмите отсъства от репликите на автора (жокер - само един е).

Tamarau се мъчи да ви обясни разни абстракции, вие искате да ви каже колко банкноти има в купюра.

Писала съм в други теми. 1200 лв заплата, 500 наем, живея сам-самичка. Естествено, че ми е трудно и че не съм всеки ден по ресторанти (това па откога е задължително, освен за селянчетата с комплекс за безпаричие). Не чакам друг да ми плати вечерята и няма шанс да ме заинтригуват материални дрисльовци без ценностна система.

# 57
Агенте, смяташ ли действително, че някой от стотиците хиляди грозни, бедни, завистливи и мързеливи, накратко - съвършено посредствени - мъже ще дойде тук и ще напише 'хора, грозен и беден съм, мързи ме, искам някоя яка пичка, всичките ми приятели пукат, искам и аз, ама да не давам много пари'?
Не, по-евфемистично трябва да се подходи - 'хора, не съм много хубав и не съм много богат, не умея да поемам инициатива, всичките ми приятели имат гаджета и на мен ми е самотно, търся симпатично, нематериално момиче'.
Беж сега да препрочетеш кой от евфемизмите отсъства от репликите на автора (жокер - само един е).

Tamarau се мъчи да ви обясни разни абстракции, вие искате да ви каже колко банкноти има в купюра.

Писала съм в други теми. 1200 лв заплата, 500 наем, живея сам-самичка. Естествено, че ми е трудно и че не съм всеки ден по ресторанти (това па откога е задължително, освен за селянчетата с комплекс за безпаричие). Не чакам друг да ми плати вечерята и няма шанс да ме заинтригуват материални дрисльовци без ценностна система.

Много ти благодаря за този пост. И изключително много ти благодаря, че си жена за пример на някои господинчовци.

# 58
  • Sofia
Така че кажете го момчето, да не си мисли че проблемът му идва от това че е малко грозноват, а от това, че портфейлът му не е дебел.
Значи, той – грозен, безпаричен, необщителен, отчаян. Оставаше да каже и че е малко тъп. А после ние сме виновни, че не сме оптимисти, във връзка с неговия случай? Laughing

I give her my heart but she wanted my soul.
Нещо такова, да.

# 59
  • Агент под прикритие
И това всичкото го разбра от два-три поста? Впечатлен съм. Ще ми кажеш ли и печелившите цифри от тотото за другата седмица, че виждам, че май ти се отдава? JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт