138-ма гобленарска среща

• 33 115
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Скрит текст:
Да се отчета и аз с моя Провинциален пазар:

Имам един чадър полу-готов, стена без прозорец и малко хора се мотаят под чадъра. Аз тези хора много не мога да ги видя отблизо, но снощи дъщеря ми, без да помни как изглежда целия гоблен, ме попита "Мамо, това са хора, нали?" Значи всичко върви точно. Wink
[/spoiler]
Подозирам, че това ще бъде моят бъдещ проект, след като свърша с Парижкия пазар. Ще си подхождат, заради чадърите. До тук стигнах
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 11:17 от Анонимен

# 406

Ето сега помагайте, не ми харесва дясната половина на къщата, да, трябва да е малко по-тъмна, понеже е в сянка, но това е прекалено. Ще изчакам мнения , но мисля да я разшивам и да я изсветля малко

# 407
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
a на картинката как е?
аз бих ушила и вдясно от нея и чак тогава щях да решавам.
понякога нещата не се виждат ясно докато не са готови изцяло.
Simple Smile

# 408
Сравнено с показания оригинал, да трябва да е по-светло...но ако гледаме него и други неща са различни при теб  Wink и светло зеленото при теб е по-тъмно... Иначе само по себе си, гледайки само твоя гоблен, не е лоша стената.
Но ако те дразни смени го, ти ще си го гледаш все пак.

# 409
  • Norge
Аз-мама, и според мен не бързай с разшиването.
И, не на последно място, нали си знаем, че снимки на едно и също нещо една с една не си приличат: светлина, ъгъл на снимане и какво ли не още, винаги дават различен резултат.
На мен това, което показваш, ми харесва и сянката ми се струва логична. На практика дори би трябвало да е по-силна, но дизайнерът е избрал по-мек вариант и това е добре.

Добри е права, изчакай.
Аз самата веднъж бях на границата да захвърля едни рози или да започна да заменям цветове, защото началото ми се стори ужасно крещящо! Shocked

След като обаче все пак завърших без промени, всичко си попадна по местата.  Simple Smile

Да разшиеш може винаги. Но сенките все пак са поне толкова важни, колкото и осветените части на всеки един обект и/или композиция.

# 410
Подкрепям, не разшивай! Или поне не сега. Завърши го и пак го погледни. Ако тогава все още те дразни сянката, промени цветовете по твое усмотрение. Като се сложи контура ще изглежда по съвсем различен начин.

# 411
Много ви благодаря  на всички за откровенията и обясненията! Всяко мнение ми е важен съвет и урок! Ще послушам и засега няма да разшивам. Да, и аз мисля, че контура доста ще открои нещата ( ама до него има много време Simple Smile )

# 412
Да се фръцна с етапче..

# 413
Да се фръцна с етапче..

Сладки са ми такива детски гоблени. Пиши, като завършиш.

# 414
Благодаря ! Ще показвам 👌
Те са общо 5 мечета , аз сега второто започнах 🤣 за 3 дни направих първото , днес почнах второто . След тях мисля да почна фона и тогава вече контур и френските .
Много цветове , много бленди ,  много нещо.

# 415
Да покажа етап от един възроден гоблен. Това е "Етърът" на Милена Стил с Ариадна шия за първи път голям гоблен. И на моменти откачам как се увиват тези ми ти нишки. Започнах го на 1.01.2015година! Дано за петилетката успея да го завърша. Снимката на етапа от миналата седмица, сега съм малко по-напред. Малко ми е лоша снимката, на живо изглежда по друг начин.

Трябва да стане това

# 416
Хриси, много ми харесва. Какъв е размерът на гоблена и предлагат ли го с ДМЦ, че не ми се търси да погледна по това време в сайта на Милена.

# 417
Да уточня, че схемата е по Милена, ама е пренабор. Като го почвах се колебаех за ДМЦ, но по групите коментираха, че е по-добре с Ариадна. Аз го шия на 18 каунт, размерите са 25*38,  33 цвята.

Иначе Милена го предлагат и с двата вида конци. 45 лв за Ариадна и 89 лв за ДМЦ. https://milenastyle.com/produkt/20110504-etara/

# 418
  • Norge
Чела съм, че конецът може леко да се обработи с омекотител за пране, но нямам никакъв спомен дали това беше против усукване или нещо друго.  newsm78

# 419
...........

Ето до къде я докарах, малко но 2 седмици сме в ремонт и е чудо, че успявам да седна въобще да шия

Аз изтървах четвъртъците, но то вече с ученик все така ще бъде. До тук стигнах  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт