138-ма гобленарска среща

• 33 118
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Офффф това с корабното платно и аз го четох, да не ти пука.
Да ви кажа какъв план си направих за септември. Всяка седмица ще шия по един от започнатите. За целия месец ще придвижвам 4 гоблена, като се надявам два да успея да завърша. Ако устискам да не подхващам ту един ту друг планът ми ще успее. Иначе става голям хаос, като искам и този итози и този 😂

Да се похваля за три дни колко придвижиха таз седмичния
Преди

Днес

# 271
  • Norge
Добре, те там бяха и много приятни жените, които работеха; поне по-предното лято, че последното хич не остана време за такива магазини.
Точно така, зад бившия Куклен театър, съвсем на метри от някогашното ми „вкъщи“ Simple Smile

За жалост, търсих си конци за Хардангер и нямаше даже помен от такова нещо.
За да не изляза с празни ръце, взех някаква българска прежда и точно снощи я извадих на бял свят.
Казах си, тя че е калпава, то се вижда с просто око, ама дай да опитам дали не става за нещо...
Какво ти нещо! Ами тя - 100% ПАН!  ooooh! ooooh!
Сбърках се като я разгледах, защото тогава в магазина така и не ѝ обърнах внимание.

Ако не греша, казаха жените, че това ДМЦ перле, което търся, е скъпо и никой не го купува.

# 272
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че пепен се занимаваше с хардангер.
аз опитах веднъж с едно малко книгоразделителче Simple Smile Simple Smile Simple Smile докарах го до уникат - не уцелих едно квадратче, вместо да го запълня аз го изрязах  и се разбутаха всички останали...

# 273
Ето този робин преди 7-8 години шихме тук групово. Измъчих девойчетата с него, но някои дизайни просто е задължително да се шият на лен иначе се губи чара.
Купувала съм го навремето от магазинчето на ДМС до женски пазар в София.

Скрит текст:

Спомням си, че имаше няколко вида, но този беше най-фин и нежен. Имам още от него и ще трябва да се престраша да ушия още нещо.
Купих си и ленена покривка тогава с участъци за бродиране, добре че подхванахте въпроса, за да се сетя за нея. Ще трябва да я изровя и за измисля нещо...….зимно-коледно, разбира се Grinning

п.п. Сега разгледах и етапчетата ви, NoMe ❄️, страхотен напредък! Цветовете са приказни, очертава се голяма красота.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 20:19 от 3ори

# 274
Линкът от предишния пост на Добри не е много актуален за Пловдив. Реално, в Капана вече няма магазинчета за гоблени, аксесоари и т.н. Остана един, с доста оскъден асортимент, срещу Кукления театър, другият, на същите собственици на Опълченска затвори. Разбира се,  Хоби срещу Дома на младоженците, но там са предимно прежди и на Милена Стил комплектовки. Нещо да пропускам?

# 275
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
най-вероятно иваничка не го поддържа вече Sad
но въпреки това има полезна информация - как се оформя сърце, великденско яйце, картичка...

# 276
  • Пловдив
За Пловдив - има едно магазинче в пресечка на В. Априлов, преди кръстовището с Пещерско, посока Марица. Май само Милена стил няма Grinning. Скоро не съм ходила, но май ако искаш нещо, а го няма, може да си го поръчаш. Едва ли важи за всички производители, но не пречи да се пита. Взимала съм си от там Риолис, РТО, имаше май Алиса...

# 277
  • Варна
За Варна - магазина на двата етажа (срещу Рощок) вече е на един етаж и май бяха останали главно плетивото. Виждала съм разни малки магазинчета, но не помня къде са точно. Мисля видях едно на Бенковски по пътя за пазара. На колхозния пазар имаше един гараж добре зареден, продаваха и конци на метър, но и там не съм стъпвала от години 🤔 След работа и домакинстване съм изморена, сложих очила за четене и ми е трудно шиенето...

# 278
  • Варна
И аз не съм започнала още моята икона - имам още 19 см плетене по една пола, а вече нямам търпение да бродирам. Знам обаче, че ако не си довърша плетката преди да започна иконата, със сигурност няма да я завърша за този сезон Simple Smile. А времето ми е толкова кът...

Заинтересувахте ме с този лен - на коя Аида отговаря - 28?

# 279
Manzhelkaq , различни са. Този моят отговаря точно на Аида 14, но имаше и доста по-дребен. Този, който купих аз беше с що-годе най-равномерните нишки.

# 280
  • Norge
Какъв ви е хубав робинът!  Heart Eyes
Ленът му е тип рустик, не съм шила на подобен.
Все съм купувала като този на снимката.
В него са 13 нишки на см (тук така ги мерят основите и аз свикнах), или каунт 32.
(Поставих черна подложка, за да се види по-добре:

Лен 28 отговаря на аида 14.

К-савова, не само този срещу „Рощок“; навсякъде изчезнаха или се свиха магазините ни.
Аз си купих основа от едно малко магазинче по „Бенковски“, с много хм, интересно работно време. Пътека направих до него...
Мисля, видях едно друго, недалеч от него, но по главната, посока Пощата.
При Дим. не съм влизала отдавна.
За жалост, онзи в подлеза при Мак. дом е terra prohibita  Close

НоМе, къщичката ти е като от илюстрациите на Бенвенути  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 23:26 от nelka.nelka

# 281
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
С развитието на онлайн търговията и сайтове, които продават буквално всичко, все повече ще изчезват такива местенца. Според мен е ужасно тъжен този факт. Аз обичам да отида, да се разходя, да погледам на живо, да пипна и да си купя каквото избера, а не да поръчам на сляпо и да треперя какво ще дойде.... Ама на - Модерни времена. А и на търговците им е по-изгодно да си поддържат онлайн магазинче, вместо физическо такова. И наеми и осигуровки и режиини разходи изчезват по този начин. И все пак - друго си е да влезеш и да те лъхне миризма на магазин/кинкалерия/галантерия... Ех..

# 282
  • Norge
Абсолютно съм съгласна, Цвете!
Една част от живота ни си отива Sad
Наскоро в пресата тук изнесоха нови данни за очаквания процент фалити и закрити магазини.
А интересното е, че въпреки безчислените пакети, които се разпращат насам и натам, Пощата не може да си оправи финансите и е в процес на съкращаване на хиляди служители. За пореден път. Вървим към решение да отиваме и сами да си търсим писмата, както това сега се прави с по-големи пратки

# 283
Момичета, в петък заминаваме на почивка във Вършец. Да знаете там къде има магазинче за гоблени? Така де,  не може да го пропусна Yum Yum

Абсолютно съм съгласна, Цвете!
Една част от живота ни си отива Sad
Наскоро в пресата тук изнесоха нови данни за очаквания процент фалити и закрити магазини.
А интересното е, че въпреки безчислените пакети, които се разпращат насам и натам, Пощата не може да си оправи финансите и е в процес на съкращаване на хиляди служители. За пореден път. Вървим към решение да отиваме и сами да си търсим писмата, както това сега се прави с по-големи пратки
Съгласна съм, друго си е да влезеш в магазина да видиш, да пипнеш, някак си реално е, а не да го гледаш на снимка.
Обаче към Пощата имам много критика. Онзи ден например, тръгнала съм за работа и на вратата получавам смс, че имам пратка в пощата. И тъй като ми е на път минах от там, значи след 5 мин. бях при тях. Казвам че имам съобщение за пратка и служителката ме изгледа сърдито казвайки - "Ама минете по-късно, ние още не сме ги разпределили!". Чувала с пратките стои до нея на земята. И за сравнение вчера получавам смс от Спиди, а по случайност точно в този момент бях пред офиса им. Влязох вътре и естествено никой не ми каза да мина по-късно. Веднага ми дадоха пратката - гоблен Yum

# 284
  • Карлово
Харесва ми ленът и работата върху него.. Изглежда много красиво. Имам едно бебешко и няколко играчки за елхата на les brodeuses parisiennes.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт