138-ма гобленарска среща

• 33 093
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
упс. ако има фон трябва и него да направиш и чак тогава контура.
Simple Smile май много акъл давам.

# 436
Ако шиеш с гергеф остави контура за накрая, защото при прищипването, ако са повече от 1 нишка и по-дълги бодове, се разтяга, отпуска и размества.

# 437
Значи когато стигна до контура , да махам гергефа и да шия на ръка ?

ПС :обещах да покажа готовият си еднорог , когато мине конкурса.

# 438
Можеш и с гергеф да си го шиеш, въпросът е, че когато шиеш само контур го държиш прищипано на едно място 1-2 дни или няколко часа и не се отразява на чак толкова, докато когато шиеш самия гоблен стои и се премята в ръце доста по-дълго и вероятността да го прецакаш е по-голяма.
Аз, например, когато шия контура на края не стягам чак толкова и гледам по-често да сменям полето, за да не стои защипано дълго на едно място. Само веднъж опитах да шия успоредно и контура, и при клоните на едно дърво доста се бяха раздвоили нишките и стоеше "начупено", та разшивах после и го правих наново. И пак казвам, ако е една нишка и къси бодчета няма проблем, но при две и повече нишки става кофти.

# 439
Благодаря за съвета ! Точно , че имам по две нишки контур да правя ..

# 440
Еднорогчето е супер! Има ли някъде схема? Щерката обожава еднорози и кончета. Animal Horse

# 441
Еднорогчето е супер! Има ли някъде схема? Щерката обожава еднорози и кончета. Animal Horse

Благодаря !
По дизайн на Ева Георгиева е. Има виртуален магазин за всички нейни схеми и изработки и могат да се купят . Цените са доста евтини и приемливи (за мен лично ). Ако желаеш , мога да изпратя / постна линк .
Има още няколко еднорога в магазина й , освен моят , който видяхте сега.

# 442
Ще ги намеря, щом знам автора. Определено изглежда много добре.

П..П. Поправка! Моля за линк, че ми излиза в търсачката само една певица с плитки! Blush

# 443
Ще ги намеря, щом знам автора. Определено изглежда много добре.

П..П. Поправка! Моля за линк, че ми излиза в търсачката само една певица с плитки! Blush

https://www.etsy.com/shop/EvasDesignsBg?section_id=18360313& … 18oK-e7ybqa5FYWew

# 444
  • Карлово
Вместо четвъртъчен етап... утре няма да имам време. И моите мечета вече са 2, но с контур... Иначе много ми тежи..

# 445
Вместо четвъртъчен етап... утре няма да имам време. И моите мечета вече са 2, но с контур... Иначе много ми тежи..
Мале , уникално сладки !
Следя с интерес!

ПС: Сега се сетих , че преди  1 година купих цяла книга от Англия схеми само на мечета. Щях да ги почвам , така и не стигнах до тях и ги забравих Grinning

ПС2: За еднорога ,  да уточня ,  че кръгчетата  са френски възли  но тъй като ги мразя тези възли и ме изнервят , не са ми приятни , реших до експериментирам със самозалепващи мъниста и съм много доволна от резултата.

# 446
  • Пловдив
До тук съм стигнала:

Бях до тук:
Скрит текст:
Малък напредък.

Обаче тия цветя ще ми разкажат играта! Joy

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 13:00 от katjushka

# 447
Колко е хубаво, когато отвориш темата, а тя пълна с красоти Heartbeat

Сега няма да показвам етап, защото почти привършвам "Мадоната на Мурильо" и не ми се иска да я разгъвам от гергефа. Надявам се до дни да е готова.

Искам да ви се похваля с каква схема се сдобих

Ladies and Flowers по картина на художника Hans Zatzka.

500-354; 90 цвята DMC

Два дни се занимавам да организирам конците, да разграфя 10/10 панамата и вече ме сърбят ръцете да го започна.

# 448
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Герой!
90 цвята, и само на картинка да са, биха ме изплашили.

# 449
Да ти кажа честно и мен много ме плашат. Но толкова много ми хареса, толкова ми легна на сърце, че не можах да устоя.
Ще се преборя Yum

Общи условия

Активация на акаунт