138-ма гобленарска среща

• 33 019
  • 752
  •   1
Отговори
# 495

Аз съм до тук. Само на мен ли ми се струва, че се усукват предимно тъмните конци, че да прозират на светлата панама? Simple Smile

# 496
Скрит текст:
И мен ме е хванал коледният дух Simple Smile

В шкафа чинно чака и един Дядо Коледа, та ще гледам тези дни да го довърша, само се чудя на гърба как да закрепя парче плат, за да не се виждат конците, дали с лепило ще съсипя цялата работа?
Вижда се, че много високо започнах и не знам дали ще мога да го зашия към плат,без да разваля обиколния контур.

Това пластмасова панама ли е? От къде я купуваш?

# 497
...

Аз съм до тук. Само на мен ли ми се струва, че се усукват предимно тъмните конци, че да прозират на светлата панама? Simple Smile

Аз имам чувство, че са по-тънки дали от тъмния цвят боя или аз си внушавам. Но е и логично чисто визуално тъмен цвят-светла панама да се вижда, отколкото на светъл конец.

tainichka листи пластмасова панама има в почти всеки он-лайн магазин за материали.

Чудесни неща сте показали всички  Hug bouquet

# 498
И аз имам усещането, че тъмните цветове са с по-тънка нишка.. и то преди да ги съшия пак ми изглеждат по-тънки.
Пластмасовата панама беше в комплектовката - коледна играчка трябва да се получи, но гледам, че навсякъде по сайтовете с гоблени я има

# 499
pyypi, зимният е шит преди 8-7 години, но едва сега го рамкирах, защото ми бяха свършили стените в къщи Joy. Другите два са от началото на тази година.

Успокоих се, че не съм повредена Smiley. И а мен ми е коледно вече и тези дни отворих работилничката, само че в други направления. Имам още малко от летния Дим. и се хвърлям после на Коледни играчки и бродерийки.

# 500
.......

Успокоих се, че не съм повредена Smiley. И а мен ми е коледно вече и тези дни отворих работилничката, само че в други направления. Имам още малко от летния Дим. и се хвърлям после на Коледни играчки и бродерийки.

Еее защо да си повредена, във ФБ от преди 2 месеца се шият коледни  Mr. Green

Аз съм си дала срок на иконата да завърша започнатия лист схема и после ще се отдам на малко коледни дребоси, но наистина малко тази година и се връщам пак на иконата, че за нея имам срок за завършване.

# 501
Чувството, когато направиш последното бодче Stuck Out Tongue Winking Eye

# 502
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И мен ме е хванал коледният дух Simple Smile
Скрит текст:
В шкафа чинно чака и един Дядо Коледа, та ще гледам тези дни да го довърша, само се чудя на гърба как да закрепя парче плат, за да не се виждат конците, дали с лепило ще съсипя цялата работа?
Вижда се, че много високо започнах и не знам дали ще мога да го зашия към плат,без да разваля обиколния контур.

имам албум самозалепващи се цветни листове.
в джъмбо май виждах такива с глитер ефект, а със сигурност има и бяла стикерна хартия.
Simple Smile опитай с нещо такова.

# 503
  • Бургас
Чувството, когато направиш последното бодче Stuck Out Tongue Winking Eye

Честито NoMe!A кога ще ни го покажеш! Flutter

# 504
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Четвъртък е, време за отчет. Отдавна не съм се разписвала, но нещо нямах настроение за постове в последно време...
 Преди:

И сега:

По напред обсъждахте дебелината на конците от тъмните цветове. И на мен ми прави впечатление това явление, но смятам че е по-скоро оптическа измама. Нали уж в черно изглеждаме по-слаби Wink

# 505
  • Пловдив
Четвъртък е, време за отчет. Отдавна не съм се разписвала, но нещо нямах настроение за постове в последно време...
 Преди:

И сега:

По напред обсъждахте дебелината на конците от тъмните цветове. И на мен ми прави впечатление това явление, но смятам че е по-скоро оптическа измама. Нали уж в черно изглеждаме по-слаби Wink

Непоискан съвет,  без заяждане. Не ший на листове, получават се вертикални черти. Не прекъсвай шиенето като свърши листа,  а продължи бод два от следващия лист, за да се получи зик зак и да няма тази черта

# 506
Цветенце, петък е по моя календар, ама напредъкът е забележителен! Съвсем скоро феичката ще се усмихне Grinning

Според мен чертите са от разграфената панама, точно по жълтото разграфяване ги виждам аз, номоже и от снимката така да изглежда. След пране, надявам се,  ще се изпъне.

# 507
Здравейте,
Новак съм в шиенето на гоблени( само 3 до сега, сравнително дребни) , но сега съм се заела с малко амбициозна задача. Става въпрос за гоблен по снимка за подарък. Бях си набелязала няколко сайта, но от прочетените 3 теми назад , може да се каже, че  съм в изходно положение.
Та въпросът ми е, знаете ли от къде мога да си поръчам схема и комплектовка по снимка, и да няма неприятна изненада на края? Става въпрос за пейзаж.
Благодаря Ви предварително!

# 508
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не се сърдя... Коментирахме го това за чертите при по предни етапи и почнах, то си и личи предполагам, без да ограничавам точно по листите. Слепих си ти и стана работата Simple Smile И аз се надявам да изчезнат след прането...

За пръв път шия толкова голям гоблен - и аз съм аматьор Simple Smile

Ми петък е - на мен ми куца календара... Simple Smile

# 509
  • Варна
За да не нарушавам традициите, ще покажа скромно етапче в четвъртък, но днес просто не мога да не се похваля какъв магнит за игли (needle minder) си направих собственоръчно в ранния следобед - значка, два неодимови магнита и капчица лепило.

Понеже за пръв път бродирам с гергеф (и направо не знам защо съм се дърпала до сега - кръстчетата стават равни като по конец), това се оказа умело улеснение да не си губя иглата, докато си сменям конците. Освен това пробвах восъка за конци върху метален конец и трябва да си призная, че разликата с и без него е огрооомна. Конецът не се прокъсва, лесно се работи, а восъкът не се забелязва върху него (мислех, че ще промени текстурата на конеца или ще го матира). Така че момичета, ако имате възможност и бродирате с метализирани конци, набавете си го. Не си струва да ср мъчим. Следващото ми услеснение, за което се озъртам е подходящ софтуер, на който да ди качвам схемите и да маркирам ушитото през телефона или таблета. Гледам, че рускините го правят и ми се струва страхотно улеснение, защото не прегъват схеми и не се цапат с маркери. Днес попитах за това в една фейсгрупа и момичетата бяха много любезни да ми дадат предложения. Та сега ще проучвам и после ще докладвам ако ви е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт