138-ма гобленарска среща

• 33 017
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • Norge
Пипе,   Hug Heart Eyes
Абе за нищо не служат, ама са голяма радост, нали?

# 541
Когато си изгубя иглата и не я виждам, ползвам магнит. Така съм намирала игла в трева.
Гледах в нета восъка за конци. То било обикновен пчелен восък. Кутийката с отвори е много практична. Ама си мисля в кутийка от червило дали няма да стане. Евентуално с нагорещена игла може да се направят няколко каналчета отгоре. Може и на капачката, може и на стената на тръбата. Thinking

Аз отдавна приключих с мойто мече за новородено, ама не го снимах след рамкирането и веднага го подарих. Ще помоля да ми го снимат.
От година и нещо довършвам на майка ми един зарязан голям „Мостар”, с мойте темпове и свободно време ще го довършвам още толкова. Обаче на тоя гоблен са му поизбеляли някои цветове и дано не се разочаровам като стане готов. Толкова е стар, че е от ТПК Заря. Smile

# 542
  • Бургас
Пипе,   Hug Heart Eyes
Абе за нищо не служат, ама са голяма радост, нали?
Много нежни, радост за окото. И както си ги декорирала на клонка, стоят невероятно!
Когато си изгубя иглата и не я виждам, ползвам магнит. Така съм намирала игла в трева.
Гледах в нета восъка за конци. То било обикновен пчелен восък. Кутийката с отвори е много практична. Ама си мисля в кутийка от червило дали няма да стане. Евентуално с нагорещена игла може да се направят няколко каналчета отгоре. Може и на капачката, може и на стената на тръбата. Thinking

Аз отдавна приключих с мойто мече за новородено, ама не го снимах след рамкирането и веднага го подарих. Ще помоля да ми го снимат.
От година и нещо довършвам на майка ми един зарязан голям „Мостар”, с мойте темпове и свободно време ще го довършвам още толкова. Обаче на тоя гоблен са му поизбеляли някои цветове и дано не се разочаровам като стане готов. Толкова е стар, че е от ТПК Заря. Smile
Scream За първи път чувам конци да избеляват! А Мостар е класика Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 09:53 от AnMary

# 543
  • София
Аз имам такъв восък, купуван от Англия, когато тук още нямаше. Седи зарязан малко, ползвала съм го, не е като да не съм, ама... остават мъхчета от конеца и, ако е тъмен, а следващия е светъл, става кофти. Конците са си на Дим, та не знам дали проблемът е в тях.
Аз също си имам начин на шиене и ми е най-удобен - хващам един цвят и гледам да го ушия. Ако има много прескачане до следващото бодче с този цвят, оставям конеца да виси (май пак се води парковка) и ушивам цвета, който води до това бодче. И така. Хем шия по цветове, хем с парковка, май така се оказва? Вкарах се в размисли сега...

# 544
Здравейте , за първи път ми се налага да рамкирам гоблен и имам нужда от помощ.Моля ви да ме насочите от кои ателиета във Варна сте доволни.Доверявате ли се на преценката на служителите за избор на рамка ,дали да има паспарту и какво.Имате ли информация-достатъчно добра ли е хигиената за рамкиране на гоблен , все пак с картините е друго.

# 545
  • БЪЛГАРИЯ
Здравейте , за първи път ми се налага да рамкирам гоблен и имам нужда от помощ.Моля ви да ме насочите от кои ателиета във Варна сте доволни.Доверявате ли се на преценката на служителите за избор на рамка ,дали да има паспарту и какво.Имате ли информация-достатъчно добра ли е хигиената за рамкиране на гоблен , все пак с картините е друго.

Привет, Миме! Рамкирам основно в "КрисиАрт" на Шипка (преди тунела, в дясна страна, посока Гръцката).
Имат "поглед", имат избор, дават добри напътствия... Абе, доволна съм, с две думи.
И на Кюстенджа рамкират добре, но там не съм ходила отдавна.
Колкото до паспартуто, зависи от гоблена, вкуса, нуждата и т.н. Ако покажеш картинка, ще ни е по-лесно да коментираме.
Успех!

# 546
И аз не съм очарована от конците на Дим.

# 547
Привет, Миме! Рамкирам основно в "КрисиАрт" на Шипка (преди тунела, в дясна страна, посока Гръцката).
Имат "поглед", имат избор, дават добри напътствия... Абе, доволна съм, с две думи.
И на Кюстенджа рамкират добре, но там не съм ходила отдавна.
Колкото до паспартуто, зависи от гоблена, вкуса, нуждата и т.н. Ако покажеш картинка, ще ни е по-лесно да коментираме.
Успех!
[/quote]

Ето това е гоблена

# 548
  • Пловдив
Здравейте! Днес е ден за етапи, та да си покажа моя:

Както много добре се вижда, шия разхвърляно, т.е хващам цвят и докъдето мога. Сега особено с този гоблен, където има едно-две-три бодчета на различни места, макар и близки, пък съвсем. Но обикновено си вървя по квадрати, докато ги запълня. И редовно изскачам извън квадратите, докато ми свърши конеца или нямам наблизо такъв символ. Тогава промушвам отзад и режа. И така нататък. Може би и става по-бавно така. Не знам. Шия без гергеф, не съм пробвала, нямам идея дали ще ми е по-лесно или не, но за сега нямам и намерение. Важното е, че ми доставя удоволствие.

nelka.nelka, завиждам ти за стаята за бродиране Hug. Аз си имам едно скромно шкафче, което започна да прелива вече. Blush

# 549
  • София
Опитвала съм гергеф, не ми е много удобен... Замислям се за стан, обаче съм в голяма чуденка. Не са малко парите за хубав стан, който да не държа с ръце, и някак не ми се рискува. Освен да помоля МП да ми направи един за проба... Simple Smile Може ли някой да помогне със схема/чертеж на стан? Simple Smile

# 550
Малко етапче и от мен. Моята парковка и не се стърпях, много исках да видя лицето

След няколко месеца ще бъде тази красота

# 551
  • Бургас
Аз пък шия така:

Хаоссс от конци Laughing
Конеца започвам и завършвам отпред, стан не въртя! Но така шия само ГК
NoMe голям прогрес, направо зяпнах, браво!

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 21:56 от pyypi

# 552
Коте, аз имах запазена схема за стан. Ще поровят в компютъра довечера дано я намеря.

Пипи, той прогреса е по-голям, но не ми се сваляше калъфа на гергефа.

Аз без гергефа трудно шия.

# 553
  • Варна
Хайде и от мен едно съвсем начално етапче по Теа Гуверньор

И моята бродерия е разхвърляна Simple Smile.

Нелка, много красиви играчки! И аз благородно ти завиждам за стаята за бродиране - мечтая си за такава, също така пълна и с книги. Защото сега гобленчето ми стои в импровизирана кутия, която размятам надам-натам, където осветлението е по-добро. Но аз и без това успявам да седна само през уикенда Simple Smile, а и сега като шия с гергеф, става и по-бавно.

Номе, майсторица си и ти! Красив и труден гоблен си подхванала.

# 554
Ето и моя напредък.

Общи условия

Активация на акаунт