Рак на белия дроб - тема 4

• 54 290
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Зиги, от дълго ти се възхищавам на ангажимента, усърдието и стила на писане.
Ала във вашия случай е имало доказано едно онкозаболяване. Затова са лекували след това според мен.
В дискутирания такъв няма доказателство още и формално това за назначаването на лечение е евентуално проблем.

# 526
След операцията казаха, че няма нужда от лечение, защото всичко е изрязано и лимфните възли са чисти. Ако ние толкова сме настоявали и държало на лечение - да пие шест месеца хапчета. Така че ето ти доказан случай на рак с биопсия и неназначено лечение. И не е единственият. Аз не съм лекар, но работя с лекари и по цял ден гледам документи на болни хора. Доста често не се предписва лечение, ако няма инфилтрация в лимфни възли. И често само по резултат от скенер слагат диагноза карцином.
Сигурна съм, че ще назначат лечение и на близкия на Гита Ог, дори да не успеят да направят биопсия.

# 527
Ставам досадна със сравненията , но не мога да се въздържа . Месец и половина чакахме резултати от биопсията във Висбаден . Тръгнах да изисквам бързо лечение ,а лекарите ме гледаха недоумяващо . Обясниха , че химията е индивидуална за всеки пациент,дори и един вид рак да е . Правиха се изследвания точно кой препарат ще повлияе . В родината изглежда ни карат на конвейер .
А на пазара има десетки антиаритмици , не е нещо страшно дърдечната аритмия . Майка ми лежеше в кардиология ,когато на някой му светна , че има проблем с дроба и направиха биопсия. Така , че Гита ,трябва да овладеят сърдечния проблем .

# 528
Таня, понякога имам чувството, че тъй като за нашите лекари краят е ясен, не си дават много зор и не се задълбопават. Особено ако пациентът е над 60 години. Не знам в Германия колко пациенти се падат на един лекар, но тук наистина е страшно. Преди 4 години приемаха в нашата болница по двайсетина човека на ден за химия. Сега често са над 50...
Членувам в една група във Фейсбук, в която пишат хора от цял свят. Впечатленията ми са, че най-зле е лечението в Англия.

# 529
Зиги , нали сме шепа народ , ако нямаш приятел-лекар , то поне имате общ приятел .  Това ни липсва в Германия . И там се чака по месец за специалист , освен ако не е спешно . Но прегледът и беседата траят около час за всеки болен за каквото и да било . Личния лекар на мъжа ми ми отдели толкова време,за да ме убеждава да спра пушенето . За онколозите вече разказах . Не знам какво ще се случи с мъжа ми след месец или година , но съм благодарна на съдбата , че му запазиха достойнството и му осигуриха пълноценен живот до този момент . Ето , това ме изкарва извън кожата ми в Бг, бездушието и липсата на елементарна човечност , когато си “обикновен” пациент . Всички сме го преживявали .

# 530
Абсолютно си права.
След сблъсъка ми със здравната система покрай лечението на майка и след като започнах работа, свързана с нея, съм на мнение, че повечето болни хора оцеляват не толкова поради адекватно лечение колкото благодарение на късмет, на Господ, на съдбата или който в каквото вярва.

# 531
  • Ланкър, планините Овнерог
Таня, баща ми пие по шепа хапчета за сърцето от 13г насам. С байпас е. От това ме е страх.
Зигизаги, колко пари ви струваше това кръвно изследване?

# 532
Таня, баща ми пие по шепа хапчета за сърцето от 13г насам. С байпас е. От това ме е страх.
Зигизаги, колко пари ви струваше това кръвно изследване?
Гита , ще се справят . Масата от хората над 50 сме с  хапчета . И байпаса няма да попречи .

# 533
Свекър ми прави биопсията в Токуда. Плащах само първоначалната консултация по документи и скенер, но нямаше направление или записан час. След нея му написаха направление там на място. Единственото плащане беше за избор на самостоятелна стая, всичко останало по здравната каса.

# 534
  • SOFIA
Таня, понякога имам чувството, че тъй като за нашите лекари краят е ясен, не си дават много зор и не се задълбопават. Особено ако пациентът е над 60 години. Не знам в Германия колко пациенти се падат на един лекар, но тук наистина е страшно. Преди 4 години приемаха в нашата болница по двайсетина човека на ден за химия. Сега често са над 50...
Членувам в една група във Фейсбук, в която пишат хора от цял свят. Впечатленията ми са, че най-зле е лечението в Англия.

Здравей, zigizagi,
Би ли споделила името на групата. Благодаря ти!

# 535
Здравейте,
пиша по повод мой близък човек, който за съжаление се оказа с диагноза рак на бял дроб. Диагнозата е е високо диференциран плоскоклетъчен карцином на бял дроб - 3b клиничен стадий. Наясно съм, че прогнозата не е добра... Знаете ли дали все пак в този стадий се прави операция в България?  Изчетох доста материали, по нашите ширини в този стадий се предлага само лекарствено лечение - химия и евентуално таргетна терапия. Но в разни американски сайтове се пише и за операция и последваща химия.

# 536
Според мен зависи - дали е само едно образувание, каква част е обхванало от дроба, има ли метастази и какво е общото състояние на пациента. И дали някой хирург има желание да го оперира.

# 537
Зависи къде е разположен ракът и какво е състоянието на пациента.
И друго, ако започвате с нагласата, че “прогнозата не е добра”, то няма да е добра. Тук доста хора се борят и вярват, че има надежда.
Съпругът ми е вече втора година в ремисия, така че се замислете над нагласата ви.

# 538
Да, права сте. От години вкъщи живеем с онкоболен, който беше с прогноза по думите на лекарите-6 месеца, е минаха 11 години. Но сега всички лекари с които говорихме казват, че прогнозата е сериозна. Туморът е отдясно, долу. Има засегнати лимфни възли в съседство. Има и плеврален излив. Кашлица има от време на време. Като цяло е в доста запазено общо състояние, до последно не ми се вярваше, че ще се потвърди диагнозата.

# 539
А на каква база поставиха стадия?
IIIb на теория отговаря на Т4N2M0 или ТхN3M0.
Немците по алгоритъм се опитват да намалят големината на тумора първо и след това евентуално да оперират.

Общи условия

Активация на акаунт