Рак на белия дроб - тема 4

• 54 242
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Baby165
A в Токуда това са ви казали спред резултата от трансхеликс,
където PDL1 е под 50% или спямо изследването от Австрия където е 70%.
Според мен при 70% експресия  на PDL1 си е направо за по точка 1
първа линия имунотерапия.Но аз не съм онколог все пак

# 661
Baby165
A в Токуда това са ви казали спред резултата от трансхеликс,
където PDL1 е под 50% или спямо изследването от Австрия където е 70%.
Според мен при 70% експресия  на PDL1 си е направо за по точка 1
първа линия имунотерапия.Но аз не съм онколог все пак

Да в токуда ни казаха според резултата в транхилекс. Имунотерапията по-добре ли е от таргетната терапия??
(Казах им в токуда ,че в Австрия показва 70% и те ми казаха,едва ли не ,че няма значение и всяка лаборатория показвала различно ....🙄🙄🙄

# 662
  • Пловдив

Да в токуда ни казаха според резултата в транхилекс. Имунотерапията по-добре ли е от таргетната терапия??
(Казах им в токуда ,че в Австрия показва 70% и те ми казаха,едва ли не ,че няма значение и всяка лаборатория показвала различно ....🙄🙄🙄
[/quote]
Имунотерапията е по-добре
Ама Кейтрудата е много скъп (около $10к на вливка ) и трудно се оправдава използването му ,ако има и друга терапия ,пред здравната каса.Може би затова се дърпат за нея .

# 663
Здравейте, на баща ми откриха петно на белия дроб. Направена му рентгенова снимка и след това скенер на белия дроб. Днес ще вземат епикризата. Въпросът ми е сега какво слвдва или по -точно на какъв специалист трябва да се отиде???

# 664
Здравейте, ако има възможност да ме ориентирате за какъв период излиза резултата от бронхоскопия във ВМА. Вече минаха 11 дни след изписването на баща ми, резултата не е готов, а той много се влошава. Много се притеснявам, че сега може нещо да правим, пък реално губим време. Благодаря ви предварително, ако имате информация за ВМА София.

# 665
@Sesil: резултатът от скенера е ориентир, но не диагноза. Ако имат съмнения за нещо, се ходи по принцип на пулмолог в клиника за бронхоскопия.

@Mira: при нас траеше първия път седмица, втория повече от три във ВМА. За съжаление много време се губи.

# 666
@vanka77 Благодаря! За тях няма съмнение че е злокачествено😞

# 667
@vanka77 Благодаря! За тях няма съмнение че е злокачествено😞

Какво са написали в резултата от сненера? Какви са размерите?
Действайте, не губете време!

# 668
@vanka77 Аз не съм в България, но утре имат час за гръден хирург в София(познат на наш познат) Мога да кача снимка, не бих казала, че разбирам много въпреки изчетените теми тези дни.

# 669
Ами прочетох го, но да изчакаме хирурга да си каже мнението утре, вместо да гадаем.

# 670
  • Ланкър, планините Овнерог
Сесил,след скенера на татко, го изпратиха на пулмолог, от там го приеха в Пулмологията за бронхоскопия. Смея да твърдя, че не са го размотавали, а и резултатът от биопсията (не можаха да направят бронхоскопия) не го бавиха особено. Някъде на 6-ия ден излезна.

# 671
Сесил,след скенера на татко, го изпратиха на пулмолог, от там го приеха в Пулмологията за бронхоскопия. Смея да твърдя, че не са го размотавали, а и резултатът от биопсията (не можаха да направят бронхоскопия) не го бавиха особено. Някъде на 6-ия ден излезна.
Благодаря! На епикризата са написали, че  трябва да се насочи към отделение по гръдна хирургия за трасторикална аспирационна биопсия

# 672
Моля ви, ако знаете, дайте съвет и за гръден хирург, утре трябва да търсим къде да вземат мама....
Гръдният хирург д-р Минчев в Токуда е на световно равнище. Той оперира мъжът ми преди година. За сега всичко е наред. Друг е въпроса, че там има допълнително доплащане.

# 673
  • София
Моля ви, ако знаете, дайте съвет и за гръден хирург, утре трябва да търсим къде да вземат мама....
Гръдният хирург д-р Минчев в Токуда е на световно равнище. Той оперира мъжът ми преди година. За сега всичко е наред. Друг е въпроса, че там има допълнително доплащане.

Благодаря! Ние вчера бяхме именно при Минчев, в четъртък ще приемат мама, за да й източат излива, но той не каза нищо окуражаващо, което много ни потисна. Да не говорим, че преди това бяхме в Онкологията, за да вземем скенера и Орешков ни се накара, че не давал консултации в 8.00 сутринта (което мене ме втрещи просто, а майка ми й излязоха сълзи на очите). Не знам, никой нищо не ти обяснява, с ченгели им вадиш думите, сигурно са претръпнали, но това не е причина за такова отношение... Вече съжалявам, че отидохме там, но сега поне да могат да облекчат дишането, пък после ще видим...

# 674
Привет,

разбирам ли алгоритмите за таргетна и имунотерапия правилно при стадий IIIb и IV:

I) първа линия таргетна терапия при

1. тумори с активиращи EGFR-мутации
2. тумори с ALK пренареждане
3. тумори с ALK- и ROS1-пренареждане
4. тумори с BRAF V600E-мутация

II) първа линия имунотерапия при

1. PD-L1-експресия ≥ 50%?

Поздрави,
Ванката

Общи условия

Активация на акаунт