СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 6

• 31 339
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами имам въпрос към жените, които вече са раждали.Извинявам се предварително ако е малко гаден.Та как изглежда тази тапа която пада преди да родиш. Чета чета из нета и пише че било нещо слузесто премесено с кръв. А тази вечер след ходене до тоалетна когато се избърсах имах нещо като бяло течение само че много много гъсто. Аз попринцип през цялата си бременност съм с течение но е прозрачно и много рядко. А това днес което видях беше бяло и мноого гъсто. Дали е възможно това да е тази тапа?
Според мен не е тапата. И аз имам последните дни гъсто бяло течение, до сега съм нямала и ми остава и по бикините.
Аз съм раждала, моята тапа падна и знам какво е- няма как да я сбъркаш - като голям гъст сопол , колкото монета от 1 лв с жилки кръв.

# 646
Здравейте мами имам въпрос към жените, които вече са раждали.Извинявам се предварително ако е малко гаден.Та как изглежда тази тапа която пада преди да родиш. Чета чета из нета и пише че било нещо слузесто премесено с кръв. А тази вечер след ходене до тоалетна когато се избърсах имах нещо като бяло течение само че много много гъсто. Аз попринцип през цялата си бременност съм с течение но е прозрачно и много рядко. А това днес което видях беше бяло и мноого гъсто. Дали е възможно това да е тази тапа?

Цъкни в гугъл mucus plug и разгледай изображенията

# 647
Здравейте, малко извън темата вече ама понеже доста момичета сме с Хашимото, исках да кажа нещо по темата, дано е полезно. Когато хормоните са в норма (TSH, FT4, FT3) Хашимото не оказва влияние нито на забременяване нито на други неща в организма. Аз си живея с моето над 10 години и в началото за всяка болежка и неразположение обвинявах него, но множество доктори ме убедиха че ако следя хормоните то няма да окаже никакво влияние на организма. Като забременях питах д-р Начев какво правим сега и той ме успокои че единствено следим изкъсо хормоните и че ако те са ок, плода не е заплашен по никакъв начин и никакви други специални режими не са необходими през бременността заради Хашимото специално, да си пия хормона и да си бременея като всяка друга жена.

# 648
Аз се връщам от доктор и не ми е много добре. Контракции на тоновете, омекнала шийка, главата направо е на изхода, абе... всеки момент ще раждам. А така се надявах да си дочакам датата за секцио 😞
От днес диванът става най- добрият ми приятел. Дано устискам още седмица.

Zazameg, кога ти е термина?😳 Пожелавам ти да изкараш до датата на секциото. Усещаш ли си контракциите?

7.09 ми е терминът, макар че аз съм ин витро и въобще не вярвам на тази дата, изчислена по МЦ. Следях се и при друг доктор, който ми сметна термина според пункция и трансфер и излезна 28.08, така че... направо си е време, не съм изненадана.

# 649
Аз се връщам от доктор и не ми е много добре. Контракции на тоновете, омекнала шийка, главата направо е на изхода, абе... всеки момент ще раждам. А така се надявах да си дочакам датата за секцио 😞
От днес диванът става най- добрият ми приятел. Дано устискам още седмица.

Zazameg, кога ти е термина?😳 Пожелавам ти да изкараш до датата на секциото. Усещаш ли си контракциите?

7.09 ми е терминът, макар че аз съм ин витро и въобще не вярвам на тази дата, изчислена по МЦ. Следях се и при друг доктор, който ми сметна термина според пункция и трансфер и излезна 28.08, така че... направо си е време, не съм изненадана.
А кое налага секциото? Само това, че си забременяла ин витро ли?
Извинявай, ако досаждам или ако си го споделила по-рано, а аз съм пропуснала.
Кога ти е била пункцията???
Аз също съм ин витро - по МЦ терминът ми е 09.09, но според пункцията ми е 06.09, та се очудих, че при теб има такава голяма разлика.
Аз ще раждам естествено ( поне засега е така, ако нещо не дай си Боже се обърка).

# 650
И аз съм от групата на ин витрото - по МЦ термин 07.09, а според пункцията - 09.09.

# 651
Ами, те са май доста факторите, първо МЦ не ми е 28 дни; пресен трансфер на 4-дневни ембриони... Аз така и не разбрах как се смятат тези термини. Реших, че то бебето така или иначе си избира кога да се появи.
Секциото го налага генитален херпес, който ако съвсем случайно се активира, може да доведе до увреждания при бебка. Знам, че има хапчета и т.н., но все пак не мисля да поемам такъв риск.

# 652
Добре сте тези, които си знаете пункцията Grinning. Аз събирах ембриони за трансфер от 3 пункции и идея си нямам бебка от коя от пункциите е. Ама се чудя и пункцията какво значение точно има. Аз знам, че ембрионът ми е 5-дневен, би трябвало само дата на трансфера да се отича. Може ли някакъв калкулатор? Мерси

Редактирам се. Намерих си някакъв калкулатор и ми дава само един ден разлика - 11.09 по трансфер и 12.09 според докторите

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 09:15 от DES_123

# 653
Пункцията всъщност замества процеса на овулация, което всъщност е лесното при ин витро- знаеш с абсолютна точност деня на ову(евентуално). Тоест броиш 14 дни преди пункция и това ти е първия ден на МЦ и от там - термин. Никой от обикновените АГ-та обаче не го ползва.

http://www.yourduedate.com/

# 654
Добре сте тези, които си знаете пункцията Grinning. Аз събирах ембриони за трансфер от 3 пункции и идея си нямам бебка от коя от пункциите е. Ама се чудя и пункцията какво значение точно има. Аз знам, че ембрионът ми е 5-дневен, би трябвало само дата на трансфера да се отича. Може ли някакъв калкулатор? Мерси

Редактирам се. Намерих си някакъв калкулатор и ми дава само един ден разлика - 11.09 по трансфер и 12.09 според докторите

https://ivf.ca/duedate.php

Ето този калкулатор намерих.
Аз знам, че се изчислява по пункция, защото това е овулацията, а не по трансфер...
Трансферът при всички може да е различен - 3, 4, 5 или 6 дневни....та нямат никакво значение.

# 655
О, не, с три поредни пункции, няма как да ми свърши работа на мен това. Еми както и да е, ще дойде бебка. Но и 14 дни назад от пунцкия да броиш, това няма как да даде дата на МЦ условно, щото не се знае колко е продължила стимулацията. Моите три бях с различна продължителност. Както и да е

# 656
Когато - тогава казвам аз. Живи и здрави да сме само, а те бебоците ще си дойдат, когато се почувстват готови. 🤗🤗🤗💞

# 657
Няма значение продължителността на стимулацията. Пункцията ти е деня на оплождане, което в реални условия няма как да се знае, точно поради вариациите на цикъла при жените. При изкуствено оплодена яйцеклетка , това се знае с абсолютна точност, просто при теб е друг случая.
А накрая ще стане така, както бебоците са решили. Само да сме живи и здрави всички Heartbeat

# 658
О, не, с три поредни пункции, няма как да ми свърши работа на мен това. Еми както и да е, ще дойде бебка. Но и 14 дни назад от пунцкия да броиш, това няма как да даде дата на МЦ условно, щото не се знае колко е продължила стимулацията. Моите три бях с различна продължителност. Както и да е

Колко дневни ембриони ти върнаха при трансфера? При замразен трансфер връщаш назад толкова дни, на колкото са били оплодените ембриони и получаваш деня на пункцията /овулацията/. Т.е. Ако трансфера ти е бил на 30 декември на 5 дневни ембриони, връщаш 5 дена назад - 25 декември се счита деня на овулация/оплождане. И от там като върнеш 14 дена назад получаваш първия ден на цикъла, от който трябва да ти се сметне термина /в примера 11 декември/. Аз също съм инвитро след замразен трансфер и съм си сметнала първия ден на цикъла по този начин и на всички лекари казвам този ден.

# 659
Момичета, някой познава ли добър офталмолог, който се занимава специално с издаване на родоразрешения? Ходих в Токуда, препоръчват ми секцио, но проблемът е толкова незначителен, че ми е нужно второ мнение, за да съм сигурна, че естествено раждане се изключва като опция.

Общи условия

Активация на акаунт