Горещо слънце вече грее, парка зеленее, ЮНЧЕТО на мама гука и се смее №2

• 21 661
  • 847
  •   1
Отговори
# 105
Нас също само на ехограф ни гледа и не съм плащала. Показа ми упражнения за крачетата и как да му въртя главичката, защото нещо все на едната страна я държи и може да му се скъсят мускулчетата или нещо такова.. Ама вече си свикна и на другата. Аз си мислих, че някакъв по обстоен преглед ще има на цялото тяло, ама явно е само за крачетата. Също каза на 4 5 месеца да отидем пак.

# 106
  • София
Ние не ходихме на ортопед, а на ултразвуково изследване за ставичките. В резултат на него носим по 2 памперса един върху друг, защото има лек проблем. Надявам се с това да се коригира. Този месец сме на контрола. На 4 месеца също преглед ще има, той щр бъде при ортопед за цялото телце.

Откакто дъщеричката ми стана на 1 месец акаме всеки ден по 1, рядко 2/3 пъти. За сега не сме имали ден без изхождане, но не е това, което беше в начашото на всяко хранене. Да поясня, че е само на кърма. Но и на мен ми обясниха, че за изцяло кърмено бебе може и няколко дни да няма изхождания. Понякога, ако мине 16/17 часа от съответния ден и не се е изалала, защото обикновено следобед върши тази работа, правя малко масажче и свивам крачетата. Обикновено дава резултат.

С кърменето навън и аз имам проблем, защото живеем в Турция. Във моловете, болниците и доста други места има помещения за кърмене, но когато сме в най-близкия парк, започва едно покриване с шалове с чудеса и отделно много странно ме гледат, но гледам да не обръщам внимание.

Къде бяхте на ортопед?

# 107
Ние не ходихме на ортопед, а на ултразвуково изследване за ставичките. В резултат на него носим по 2 памперса един върху друг, защото има лек проблем. Надявам се с това да се коригира. Този месец сме на контрола. На 4 месеца също преглед ще има, той щр бъде при ортопед за цялото телце.

Откакто дъщеричката ми стана на 1 месец акаме всеки ден по 1, рядко 2/3 пъти. За сега не сме имали ден без изхождане, но не е това, което беше в начашото на всяко хранене. Да поясня, че е само на кърма. Но и на мен ми обясниха, че за изцяло кърмено бебе може и няколко дни да няма изхождания. Понякога, ако мине 16/17 часа от съответния ден и не се е изалала, защото обикновено следобед върши тази работа, правя малко масажче и свивам крачетата. Обикновено дава резултат.

С кърменето навън и аз имам проблем, защото живеем в Турция. Във моловете, болниците и доста други места има помещения за кърмене, но когато сме в най-близкия парк, започва едно покриване с шалове с чудеса и отделно много странно ме гледат, но гледам да не обръщам внимание.

Къде бяхте на ортопед?

Аз живея в чужбина. Всички прегледи правихме тук. Надявам се скоро да направим документи на бебка и да си дойдем и в България да мине някой друг преглед, за да ми е по-спокойно.

# 108
Ортопед минахме преди няколко дни. Педиатърът ми даде направление,когато бебо направи един месец.(аз все си мисля,че е един от задължителните прегледи на които изпращат). Ортопеда каза,че следващият преглед е когато навърши четири месеца (преди години с каката се правеше веднъж и само при нужда повторно). Напаравлението не поема ехография на ставите,който реши си заплаща. Хубаво е да се направи този преглед,ортопеда пррглежда за луксация,показва упражнения са ставите. Моя бебешон спи по гръб и крачетата ги държи като жабка ми каза,че в този случай няма нужда да слагам по два памперса или пелени между крачетата.
За акането ние папаме и акаме,няма пропуск. Не знам до кога се приема за нормално тази честота на изхождания. За сега уж е в реда на нещата. На АМ сме.
Na_na,как сте ? Много ви мисля😳

Здравейте,
След като откриха тази гъбичка му пускат АБ и двтвто е по добре,хапва си адаптираното мляко,но много трудно изкарваме денонощието много е нервен търси гърда постоянно и не спира да реве до повръщане чак.спи много малко за 24 часа някъде към 8 часа сън му се събира.Казаха,че ще се успокой и ще забрави за сукането.

Благодаря Ви  от сърце,че бяхте до мен в най трудните дни.Чувствах подкрепа и знаех,че някъде макар и виртуално има хора,който се молят за детенцето ми.Благодаря

# 109
Ортопед минахме преди няколко дни. Педиатърът ми даде направление,когато бебо направи един месец.(аз все си мисля,че е един от задължителните прегледи на които изпращат). Ортопеда каза,че следващият преглед е когато навърши четири месеца (преди години с каката се правеше веднъж и само при нужда повторно). Напаравлението не поема ехография на ставите,който реши си заплаща. Хубаво е да се направи този преглед,ортопеда пррглежда за луксация,показва упражнения са ставите. Моя бебешон спи по гръб и крачетата ги държи като жабка ми каза,че в този случай няма нужда да слагам по два памперса или пелени между крачетата.
За акането ние папаме и акаме,няма пропуск. Не знам до кога се приема за нормално тази честота на изхождания. За сега уж е в реда на нещата. На АМ сме.
Na_na,как сте ? Много ви мисля😳

Здравейте,
След като откриха тази гъбичка му пускат АБ и двтвто е по добре,хапва си адаптираното мляко,но много трудно изкарваме денонощието много е нервен търси гърда постоянно и не спира да реве до повръщане чак.спи много малко за 24 часа някъде към 8 часа сън му се събира.Казаха,че ще се успокой и ще забрави за сукането.

Благодаря Ви  от сърце,че бяхте до мен в най трудните дни.Чувствах подкрепа и знаех,че някъде макар и виртуално има хора,който се молят за детенцето ми.Благодаря

Нана, много се радвам, че малкия ти бебчо е по-добре. Нормално е дори от обстановката да не е спокоен, но леко полеко всичко ще мине! 😘

# 110
Na_na това са чудесни новини, усеща се даже, че си с една идея по-спокойна. А не позволяват ли да му даваш малко да посуче само за успокоение? Да не забравя съвсем... може да звъннеш на консултант по кърмене за съвет също, те са доста компетентни. Ще те посъветват как да подновиш кърменето след като ти позволят лекарите

# 111
Na_na, чудесни новини! Нацелувай малкото геройче. Скоро ще оздравее и ще сте си вкъщи. 😍

# 112
Ето го моя герой,бледичък,отслабнал ,но се пребори със всичко .

# 113
Нана, страхотен е, малък чаровник! Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Сега най-важното е, че оздравява и ти си една идея по-спокойна, слава Богу, че вече се намери правилния подход и вървите към подобрение, търпение и много скоро ще се гушкате вкъщи! Дръж ни в течение.

# 114
Браво Na_na! Много се радвам. Пожелавам Ви само такива широки усмивки и погледи изпълнени с обич и доверие като на този юнак. Скоро всичко ще е само спомен и част от житейският Ви път.

# 115
Na_Na Браво на малкия герой да е жив и здрав. Най трудното мина и скоро ще сте си вкъщи. Голям прекрасник е пожелавам ви от тук нататък само хубави неща да ви се случват и всичко лошо да остане зад гърба ви!

# 116
  • София
Na na  и от мен виртуални прегръдки за чудесния и смел Искрен! Да папка, да укрепва и да си идва у дома възможно най- скоро му пожелавам.
Вчера сложихме Ротарикса...мислихте ли дали ще слагате наведнъж първите ваксини или ще разделяте...още ги умувам.
Открихме, че (за днес поне), на бебка и харесва спането по корем. Гушкаме се и носим докато започнат да и натежават клепачите и после я слагам по корем в поза жабка, а татко и я потупва леко по гръбчето. Преди това се е случвало да спи на корема на тати и кака, на моя само два пъти. Ще ми се да задържи така...ще видим. Иначе като е будна по корем от два дни си обръща сама главичката от ляво на дясно.

# 117
  • Плевен/Пловдив
Na_na силно малко геройче е Искрен. Да бъде благословен. Innocent Радваме се на добрите новини около вас.Heart

# 118
  • WonderLand
На На, много хубави новини, скоро ще ускрепне много очарователния Искрен и ще се гушкате вкъщи. Много прегръдки и целувки от мен, че много ви мислих и двамата Heart

ZedTeeEm, и аз още умувам ваксините, но май ще сложим двете на веднъж, а ротарикса ще почака малко.

Аз мисля да експериментирам със спането по корем тея дни да видим как е. Последните 2 вечери беше неспокоен, в следствие на това през деня много си дремва, та мисля да го повия за през нощта. За пръв път ще е и малко се притеснявам, но пък като знам колко го успокоява.

# 119
Na_na, много се радваме, че е по-добре Искрен. Simple Smile Дори ММ всеки ден ме пита: "Как е онова бебенце, оправи ли се?"...

Общи условия

Активация на акаунт