Горещо слънце вече грее, парка зеленее, ЮНЧЕТО на мама гука и се смее №2

• 21 657
  • 847
  •   1
Отговори
# 90
На мен ми отне 4 месеца след като родих баткото, за да се реша на полов живот, много беше тегаво след епизиотомията. Сега пак имам шевове и като се сетя какво беше неприятно, още се ослушвам. Иначе АГ каза или кондом, или прекъснат полов акт, защото това, че нямам цикъл не значи, че нямам овулация. Другите предпазни средства са след регулиране на цикъла. И каза, че е хубаво поне 6 месеца да не забременявам, за да се възстанови организма.

# 91
За ортопеда моя съвет е да го посетите,аз моята госпожица е заведох точно преди да направи месец и ортопеда и изписа да носи ортопедични гащи ,които са меки.А когато се открие проблем по-късно се носят твърди и е доста по-неудобно за бебето,защото тогава иска да се върти,да сяда.Сега голям дискомфорт и причиняват единствено защото и държат много топло.

# 92
Ох с тоя секс.. Аз съвсем забравих какво е.. Мъжа ми как не е избягал не знам Grinning след раждането ме шиха буквално час и така и никой не пожела да ми каже колко шева имам.. Вътрешни, външни.. Страшна работа беше. Ама 4 кила бебе никой не очакваше от моето скромно тяло Grinning като се погледнах ми се струва, че бая са ме закърпили.. Още ми е чувствително и странно и въобще не знам кога ще се пристраша. Със сиг първо ще отида на преглед, ама доки сега е в отпуска..

# 93
И нашият педиатър не ни е изпратил до момента на ортопед, а бебчо е на 2м + 🙄 Този преглед по ЗК ли е и кога ориентировъчно трябва да се случи?
Ние засега леко се разминаваме с коликите, но да видим...
От известно време ми прави впечатление, че когато го накърмя, заспива, но се събужда дори само при вдигане за оригване, и после по-трудно заспива. Особено в интервала 17-23 ч. е доста активен от 1 седмица. Поне вечер спи в общи линии добре. Прави 1 нощно хранене около 3-4 часа, но на моменти след това сънят му е по-неспокоен.
Как е при вас положението с акането. Бебчо, откакто стана на около 1 м, се изхожда на няколко дни с помощ - първо клизма, сега Лактулоза. Единствено преди няколко дни се изходи спонтанно. Дано вече да се регулират аканията. Четох, че при изцяло кърмените бебета било нормално дори 10 дни да не акат, но аз повече от 4-5 дни не съм чакала, а вземам мерки.
Аз го кърмя с протектори, защото гърдите ми са много големи и с недобре оформени зърна. Само 2-3 пъти успях без, след което отказва и пак съм с протекторите. Заради тях не кърмя навън, а се цедя и давам от шише, но от няколко седмици започна да се мръщи на шишетата. Постоянно ги сменяме в търсене на такова, от което ще иска да яде, но максимум 1 седмица се храни добре от него и после пак - или отказва напълно, или хапва символично количество. Това ме притеснява, защото ако продължаваме така, ще е много трудно с излизанията навън. Някой има ли подобен проблем?

# 94
Аз от раждането ползвам шишета на tommee tippee. Казват, че максимално наподобяват гърда. Той си хапва и от тях, и от гърда. С протектори също пробвах в началото и с тях нямахме проблем. Ама на мен не с ми удобни.
Иначе за ортопед, на нас ни дадоха направление на 1 месец.
А като чета за акането ми е много странно.. Моя постоянно ака.. Утре става на 2 месеца.

# 95
Ние не ходихме на ортопед, а на ултразвуково изследване за ставичките. В резултат на него носим по 2 памперса един върху друг, защото има лек проблем. Надявам се с това да се коригира. Този месец сме на контрола. На 4 месеца също преглед ще има, той щр бъде при ортопед за цялото телце.

Откакто дъщеричката ми стана на 1 месец акаме всеки ден по 1, рядко 2/3 пъти. За сега не сме имали ден без изхождане, но не е това, което беше в начашото на всяко хранене. Да поясня, че е само на кърма. Но и на мен ми обясниха, че за изцяло кърмено бебе може и няколко дни да няма изхождания. Понякога, ако мине 16/17 часа от съответния ден и не се е изалала, защото обикновено следобед върши тази работа, правя малко масажче и свивам крачетата. Обикновено дава резултат.

С кърменето навън и аз имам проблем, защото живеем в Турция. Във моловете, болниците и доста други места има помещения за кърмене, но когато сме в най-близкия парк, започва едно покриване с шалове с чудеса и отделно много странно ме гледат, но гледам да не обръщам внимание.

# 96
Понякога, ако мине 16/17 часа от съответния ден и не се е изалала, защото обикновено следобед върши тази работа, правя малко масажче и свивам крачетата. Обикновено дава резултат.
При нас това не върши работа.
А прегледът при ортопед задължителен ли е - в смисъл педиатърът задължително ли трябва да ни изпрати до определена възраст или е по негова преценка спрямо конкретното бебче? Странно ми е, че нашият педиатър думичка не е казал за такъв преглед, а следващата консултация ще е чак в края на септември, защото тя ще е в отпуск и ние ще сме извън града. Тогава бебчо ще е на 4 месеца.

# 97
И нашата педиатърка не ни е казала, аз си знаех предварително.

# 98
Аз след като прочетох тук, че сте започнали с прегледите за ортопед и директно я попитах и ми даде направление. Хубаво е след 1я месец да се направи профилктичен. доктора ми показа още едно упражнение след масажа с натискане на крачетата много било хубаво за ставите и че живот и здраве до 70 ще я изкарат Joy. На нас много ни се запушва нослето... тъкмо се оправи и от снощи пак .  На колко често мога да го почиствам с аспираторчето на Меримар? Страх ме е да не и раздразня лигавицата

# 99
Ние пък акаме веднъж на 24 часа, но само през нощта. Луда работа😆

# 100
  • Плевен/Пловдив
За ортопеда ЛЛ или педиатъра на бебчо е редно да ви даде направление след първия месец. И на трите са ми давали направления без да питам с първото през 2010 г. незнаех, но ЛЛ ме информира,че е редно да се преглеждат ставите на бебето. След това има контролен между 4-5 месец. Не мога да кажа ,че са длъжни, но е Редно да дават направления. Много деформации открити през първия месец може да се коригират докато бебо е мъничко, костите меки ставите еластични.

# 101
Divi_86, моето бебе е с проблем с акането (изцяло кърмен) още от 20ти ден. Правим упорито масажи поне два-три пъти дневно плюс гимнастика на крачетата. Не се изаква непосредствено след това, но с течение на времето подобрява перисталтиката. Също така смених пробиотика от Омнибиотик на Биобаланс бейби и е сякаш по-добре, Линекс бебе също бил много добър при запек. Веднъж като чи правихме клизма Мелилакс , той не се изака веднага, ами заспа и чак след 30 Мин в съня си се изака. Оттогава сякаш започна леко подобрение все едно като му се е задържало съдържанието на клизмата е раздвижило червата. Пак не ака редовно, но от две седмици си ака самичък поне. Иначе и на него му изписаха Латулоза и ще я дам ако пак започне да не ака.
За ортопед нашата педиатърка каза, че нямало нужда тя ги гледала, но аз го заведох, за да му видят ставите на ехограф. Във Варна има само двама детски и те не работят с направления, съответно всяка майка решава дали да води или не, педиатрите нищо не казват, защото как да кажат Заведете го, струва 70 лева

# 102
Ортопед минахме преди няколко дни. Педиатърът ми даде направление,когато бебо направи един месец.(аз все си мисля,че е един от задължителните прегледи на които изпращат). Ортопеда каза,че следващият преглед е когато навърши четири месеца (преди години с каката се правеше веднъж и само при нужда повторно). Напаравлението не поема ехография на ставите,който реши си заплаща. Хубаво е да се направи този преглед,ортопеда пррглежда за луксация,показва упражнения са ставите. Моя бебешон спи по гръб и крачетата ги държи като жабка ми каза,че в този случай няма нужда да слагам по два памперса или пелени между крачетата.
За акането ние папаме и акаме,няма пропуск. Не знам до кога се приема за нормално тази честота на изхождания. За сега уж е в реда на нещата. На АМ сме.
Na_na,как сте ? Много ви мисля😳

# 103
  • София
И аз съм чувала, че направлението не поема ехография, но в ортопедията и за баткото и за бебето не са ни взимали пари допълнително, а правиха ехо. Прегледа на 4-6 месеца е според ситуацията, на нас ни казаха направо на 3-4 годинки.

# 104
При нас пък педиатърката я прегледа за луксация и ни каза, че било рано за ортопед още, чак след няколко месеца. Сега като ви слушам се чудя дали да не отидем на частно. Освен за луксация друго гледат ли там?

Общи условия

Активация на акаунт