Горещо слънце вече грее, парка зеленее, ЮНЧЕТО на мама гука и се смее №2

• 21 709
  • 847
  •   1
Отговори
# 225
Ние днес сложихме 3 ваксини на веднъж. В турция имунизационния календар е така бцж-то се прави на 2ри месец. Има ли някой който няма да слага рота вирус, ако да какви са доводите? Аз се чудя, трябва до седмица две да реша.

# 226
  • София
Аз няма да слагам ротарикса. Така съм решила, щом не е задължителна, значи не е необхлдима. Не виждам причина да натоварвам организма на дететето. Има майки, чиито деца са изкарали такъв вирус по-тежко или по-леко. Част от тях я слагат на вторите си деца, друга част не. Ваксината не гарантира, че детето няма да се разболее от вируса, а евентуално ще го изкара по-леко.

Мен ме караха да сеподписвам за баткото, понеже казах, че ще слагам ваксини след навършени шест месеца. Сега на бебето ги слагаме по отделно, но това е по настояване на доктора дори. Не съм подписвала нищо.

# 227
Нашата педиатърка слага поотделно ваксините. За ротавирусна слага ротатек, която е с три приема, а не ротарикс с два приема. Според нея тази ротатек била по добра. На вас коя ще слагат?

# 228
Ние днес сложихме и 3те. Нашата докторка каза, че така били направени, че заедно по добре действали, или нещо такова. Пък по добре наведнъж, за да не се притеснявам постоянно дали ще има реакция.

# 229
Принципно да. По-добре да минава, но ако е стресиращо за организма на детето по-добре една по една и един валериан за мама 😅

# 230
  • София
Не бързай с валериана. Пази за по-натам. Това от ваксините да вдигне 37-38 са си направо бели кахъри. Преди четири дни баткото ми вдигна 40 градуса от нищото, набодоха му ръцете в опити да му сложат система..не стана. Дадоха антибиотик. До тук добре..мама не спа две нощи, ма хайде падна температурата. На другия ден падна на стълбите и си разби главата...има три шева в момента...мама пак пред умирачка...и на всичкото отгоре от днес е с кофти кашлица...Да не говорим колко пъти се опита да се пребие през това време...Та пази валериана за такива случаи хахаха. Сега и мен нещо ме дразни гърло..дано бебето прескочи само,че вече и валериан не знам дали ще ми помогне:)

# 231
Тази ваксина Ротатек безплатна ли е?

Аз ще слагам Ротарикс, предпочитам я пред тежък ротавирус.
Наесен дори смятам всички да сложим протовогрипни ваксини.

ditmade, познато... Каката през февруари си спука лявата ключица в училище, онзи ден си счупи лявата раменна кост, слава Богу, не цялата, но си е фрактура и е обездвижена, поне гипс няма. И двете при супер смешни падания. Та, наистина, валериан тепърва ще трябва, не бързайте. 😁

На_на, пиши какво става с вас, всички ви мислим...🙁

# 232
Na_na излезнаха ли резултатите? Как сте? Силно се надявам всичко да е наред

# 233
Аз ще слагам ротарикс точно с оглед на това, че баткото кара ротавирус преди две години- мога да кажа, че за 6те си години по-тежко не е боледувал през живота си и съм много наплашена от тези вируси. 10 дена не спря да повръща и дриска, не беше поел грам течност, защото веднага повръщаше, дори по половин лъжичка, лежа на дивана поне седмица, беше бедствено положение на връх Нова година и отделенията бяха пълни, нямаше как и къде да идем една система да му влеят. После поне месец се възстановяваше и свали много кг, които така и не навакса. Много се притеснявам от многото ваксини, но този спомен така ми се е запечатал, че изпитвам ужас вече от рота вируси. И таткото тогава се зарази и каза, че по-гадно нещо не е боледувал.
И нашето семейство наесен ще слагат противогрипни, аз и бебето не знам още дали ще може. Миналата година свекър ми не си сложи и такава пневмония изкара след грипа, че на скенера се съмняваха, че е рак на дробовете. Въобще голям омагьосан кръг с тези ваксини - нито с тях, нито без тях

# 234
Оф, един ден искам да не слагам Ротарикс, друг ден /особено като чуя подобна история/ искам. Но! мисълта да й вкарат 3 ваксини наведнъж, наклонява везната да не слагам.
 Ditmade, добро решение за отлагане на ваксините за след 6 месеца. Май така правят в нормалните държави...
Дано пише Нана с добри новини! Flowers Four Leaf Clover

# 235
Здравейте,мами Simple Smile Какви витамини за кърмачки пиете  и бихте препоръчали? Благодаря !

# 236
Всъщност Ротарикс дали не е възможно да не се слага 2ри месец...?
Аз пия витамини Pregnacare new mama, имат и специално за кърмачки, които са с омега 3, но аз тях си ги приемам от пробиотиците Прокомбо прегна

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 04:00 от Milk-choc

# 237
Аз редувам по един месец Pregnacare и Допелхерц. Така правех и през бременността и сега за кърменето пак. Хубаво е да има и малко почивка понякога. Пия един месец едните, после една седмица почивка и после месец другите и така редувам.

# 238
  • София
Аз не пия витамини, сезона е пълен с подходяща храна.

# 239
Доколкото прочетох във всичката информация на която попаднах първа доза на ваксината против ротавирус се приема ДО 15 седмица. Не знам колко е така. Днес правихме 3 ваксини, но ако слагам рота ваксината ще е следващата седмица мисля. Минаха 12 часа вече от ваксинацята за сега нямаме температура, но бебка е доста раздразнителна. Сега от час и нещо спи по-дълбоко. Хапва, но малко. Надявам се нощта да е лека...
Витамини и аз не пия.

Нана, как сте?

Общи условия

Активация на акаунт