Горещо слънце вече грее, парка зеленее, ЮНЧЕТО на мама гука и се смее №2

• 21 675
  • 847
  •   1
Отговори
# 120
  • София
SilverDream май и аз си промених първоначалното решение да ги деля, просто защото съм ужасна паникьорка и ще съм като навита пружина на всяко поставяне, та ако са наведнъж поне веднъж месечно да се шашкам.
ММ постоянно ми се кара, че само негативизъм струи от мен, въпреки че обичайно съм усмихната и позитивна...сега ми е такъв период.

# 121
  • WonderLand
Оо нормално е да сме притеснени от всичко и за всичко. Ето аз сега си мисля да пусна изследвания преди ваксините, че да съм спокойна. Истината е, че ме е сграх, че ако не дай боже бебчо се разболее може и да не разбера. За всичко се чудя нормално ли е, сега например ми се струва, че спи повече от обикновено, ама не знам колко е нормално да спят бебетата на нашата възраст. Таблици много, ама на практика не мога да преценя нищо, не знам какво е типичното за моето бебе, защото ден с ден не си прилича. Има дни, в които само се усмихва и кротува, има дни в които само спи и яде, има дни в които сме само на ръце а той само спи, яде и реве, е как да преценя. Меря температура като луда и за нищо се притеснявам. Та в тая връзка мисля да пусна едно ЦРП в понеделник и да се успокоя, но се чудя дали ще е достатъчно да ми покаже, че няма някаква инфекция. Чудя се обаче навсякъде ли могат да вземат кръв на толкова малки бебета и от къде я вземат, от вена или от пръстчето.

# 122
Оо нормално е да сме притеснени от всичко и за всичко. Ето аз сега си мисля да пусна изследвания преди ваксините, че да съм спокойна. Истината е, че ме е сграх, че ако не дай боже бебчо се разболее може и да не разбера. За всичко се чудя нормално ли е, сега например ми се струва, че спи повече от обикновено, ама не знам колко е нормално да спят бебетата на нашата възраст. Таблици много, ама на практика не мога да преценя нищо, не знам какво е типичното за моето бебе, защото ден с ден не си прилича. Има дни, в които само се усмихва и кротува, има дни в които само спи и яде, има дни в които сме само на ръце а той само спи, яде и реве, е как да преценя. Меря температура като луда и за нищо се притеснявам. Та в тая връзка мисля да пусна едно ЦРП в понеделник и да се успокоя, но се чудя дали ще е достатъчно да ми покаже, че няма някаква инфекция. Чудя се обаче навсякъде ли могат да вземат кръв на толкова малки бебета и от къде я вземат, от вена или от пръстчето.
Вземат от пръстче. И мнооого плачат , понеже още няма налягане в тях , и стискат ужасно.

# 123
На на много се радвам, че бебчо е по-добре. Дано скоро сте си вкъщи и всичко да е нарес.
Вземането на кръв става от пръстчето и много зависи от лаборантката. С баткото на няколко места съм ходила и нямаше проблеми, но ходихме да му взимат кръв за алергии и лаборантката ни изтормози и двамата бяхме в кръв, а в епруветката нямаше. Беше страшна работа и тя се паникьоса и ни изпрати 2 пресечки по-надолу да ходим в друга лаборатория там да му вземат кръв и да върнем пробата при нея, че само там имаше такова изследване. При другата даже и не усети кога напълни епруветката за секунди стана.
Ние имаме вече поставени ваксини двете наведнъж. Малката много добре ги понесе.

# 124
От пръсчето вземат и предния път само за билирубин го стискаха 5 Мин, съответно се скъса от рев. А преди това му вземаха за билирубин и ПКК и още повече го стискаха, но беше новородено и само изплака милото. Сега ми предстои пак билирубин и никак не ми се води да го бодат, ама ще е преди ваксина и ще пусна и аз изследвания поне като ще го мъчат да видя как е. Иначе СУЕ и левкоцити също ако са извън норма показват болест, може би има и други, но не ги знам. Педиатрите нали преглеждат преди ваксина, надявам се да мине добре, моята педиатърка настоява всичко накуп да се слага

# 125
Моята педиатърка каза задължително една по една ваксините и минимум седмица помежду им. Ще започне с ротавирусната и после през седмица другите две. Май се очертава всяка седмица да го водим, а аз хич не горя от желания да я виждам Confused дано само всичко е наред с тия ваксини, че и аз доста се притеснявам...
Моя бебчо също е различен всеки ден, още нямаме точен режим на хранене, но това е нормално за толкова малки бебета Kissing Heart

# 126
Нана много се радвам за този усмивчо , няма как такава голяма усмивка да не оздравее бързо Simple Smile) и при нас е толкова различно всеки ден, че понякога се чудя аз ли правя нещо грешно. Днес не е спала от 2 на обяд до 22:00 ... и глецка и се хили и се мръщи и иска на ръце ... опасна мишонка. Дано ми спи много тази вечер!!!

# 127
Ние сложихме вчера ротавирусната, една част я изплю още при слагането. След това на следващите 2 хранения се опитваше да повърне, което и направи.. На следващото вече беше в червата и се напъваше.. Днес всичко й е наред, все едно нищо не е било. Не сме имали температура.

# 128
Внимавайте със спането по корем. Не трябва да се оставя бебето така да спи, няколко педиатъра ме предупредиха. По корем само под наблюдение!
Иначе аз си наваксвам сега със спането по корем мн ми липсваше през бременността Grinning
По назад някой писа за шевовете и аз имам мн и вътрешни и външни и на мен не ми казха колко са та секса леко ме ужасява :S

# 129
  • София
Мойто спи по корем от месец насам. Само така спи спокойно. Спането по корем според мен е проблемно е началото, когато детето не контролира главата си. Аз го слагам на твърд матрак, без никакви възглавнички, завивки и каквото и да е, което може да е опасно. Той си спи съвсем спокойно, или си върти главата, но вече я държи добре и си я извърта сам, за да може да диша спокойно. Това все пак си е мое решение. Наистина новите съвети са да не се оставя бебето по корем. Някога (когато аз съм била бебе) са ги съветвали да спи бебето предимно по корем. Нашия педиатър (на който безрезервно вярвам поради ред причини) насърчава спането по корем.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 08:38 от ditmade

# 130
  • София
За сега я оставям само за дневните спанета по корем, нощем спи или извъртяна към мен или по гръб. Тя също си върти сама главичката, но имам едно наум, че матрака ни е мек, не я оставям без наблюдение.
Някак ми се иска да си хареса залъгалка, но вече няколко вида пробвах и не ги иска, помня че с голямата имахме успех към 2-3 месец, чудя се да троша ли още пари за други модели или да се откажа....
Към хранещите с АМ- каква вода ползвате, изворната преварявате ли?

# 131
За сега я оставям само за дневните спанета по корем, нощем спи или извъртяна към мен или по гръб. Тя също си върти сама главичката, но имам едно наум, че матрака ни е мек, не я оставям без наблюдение.
Някак ми се иска да си хареса залъгалка, но вече няколко вида пробвах и не ги иска, помня че с голямата имахме успех към 2-3 месец, чудя се да троша ли още пари за други модели или да се откажа....
Един неонатолог ми каза да преварявам водата за АМ, независимо чешмяна ли е или изворна.

# 132
  • WonderLand
Момичета, потите ли се нощем? Никога не съм се потила през нощта освен през бременността последните месеци, но на мен ми беше ужасно горещо през цялото време. Сега обаче нощното потене продължава с пълна сила и се будя от това. В спалнята е прохладно, не е жега, но аз съм вечно потна. Някъде четох, че има общо с кърменето, но не знам. Знам само, че е адски неприятно.

# 133

Аз купувам от бебешката вода с розовите капачки и не я преварявам. Нямаме проблем, нито връща, нито повръща😊

# 134
Аз също имам вътрешни и външни шевове, но изчаках да ми свърши и пробвахме. Всичко е наред слава богу.
За спането по корем аз също мисля, че е проблем само в началото. Бебките са вече доста закрепинали и немисля, че има проблем да си спинкат както им е най удобно. Разбира се това е мое мнение. Моето се опитвам да го въртя на страни, но той не се успокоява докато не се озове по гръб, а тъй или иначе си върти главата както му е удобно та реших, че няма смисъл да го мъча с неприятни пози.

Общи условия

Активация на акаунт