Горещо слънце вече грее, парка зеленее, ЮНЧЕТО на мама гука и се смее №2

• 21 736
  • 847
  •   1
Отговори
# 630
Ние направихме първи прием ротарикс в 6 седмица. Уж режа нокти, а днес гледам снощи в напъването пак се е одрала госпожицата. Ние днес сме на ваксина в 3. Купила съм безконтактен термометър да меря за по лесно.

# 631
ZesTeeEm,

Мерси много за инфото,само че бебо суче много малко от болезнената гърда..почва да протестира ,а като го сложа на другата си суче спокойно...така няма да ми се отпуше май,или да го слагам много често ,дори и малко да сукне пак е от полза,отколкото без хич,нали....пфф..много неприятна история..

Здравейте,
Ditmade желая бързо да ти мине вируса. Температурата не мисля, че пречи на кърменето.
Kalidasa ако е запушен канал пий лецитин, знам че в такива случаи е задължително бебето да суче от проблемната, най- бързо се оправя със сукане.
Сополки вадя понякога, бели. Аз цвъцам тонимер на всяка смяна на памперса и ако тръгне да киха и запушвам едната ноздричка, а тя изкихва сопола на другата. Или пък като е по корем , гравитацията понякога помага сополките да слязат надолу. Тези бели сополи не са пречка за ваксините.

# 632
  • София
Гранифорина е номер едно, вече за жалост не се предлага по аптеките, но спокойно може да се намери в аптека за животни.
Изкарвам го сутрин към 6.30-7 на едночасова разходка край морето. Ако е хладен деня излизаме по-късно, за по-малко. После спи на двора. По обяд се прибираме, че става жега. Излизаме чак към 5-6 и сме навън до към 8. Рядко спи тогава..предимно реве в количката.

# 633
Пак съм аз с пустото ядене. Има ли бебета на кърма , които не огладняват и правят паузи от 4/5 часа? Моята бебка е на 2 месеца и половина на по често или суква два три пъти или изобщо не иска. Чудя се какво да в правя вече. Тази седмица ще идем за ротарикс ваксината и ще видим колко е наддала за 2 седмици.

# 634
  • София
За болезнените гърди има много хубави съвети в кърмаческата тема, пишете и там, зелеви листа, топли компреси, помпата.
Ditmade ,  а ако сте будни и реве в количката, какво правиш?
Оня ден в парка една баба го друса 10 Мин с количката , то орева света, но после се изключи и заспа. Е не мога...не търпя на рев....
Аз толкова свикнах каката да е с мен на разходка, защото количката не е маневрена и като ревне и я извадя, не мога да бутам с една ръка. Както съм споделяла, приспивам я на ръце и после заспала в количката сядаме на едно близко кафе с хубава сянка. Не ми се мисли на есен как ще се оправям сама, вероятно ще я оставям да пореве 5-10 Мин докато стигнем до парка или кафето.
Аз излизам според яденето, обикновено около 9:00 ч., понякога 11:00, но е топло.
Вечер нямам сили пак да излизаме. Уикендите само, когато имам повече помагачи.
Danaya ако ще ти е по- спокойно вземи везна под наем ако има при вас такава опция. Иначе ако бебето е спокойно и има нормален брой напишкани пампи и тук там някой наакан, би трябвало всичко да е наред.

# 635
Аз много пъти съм си оправяла гърлото с Гранофорин,имам склоност към чести ангини.Относно разходките колкото по-рано толкова по-добре.Гледам 8 най-късно 9 да сме навън.Вечер нещо не мога да се организирам или съм умотена и рядко излизаме.Като сме навън иска постоянно да го бутам за да спи.Ако седнем някъде бутам с крак количката.Доста километри навъртаме като сме на разходка.Днес от притеснение че не беше акал му помогнах с термометъра и се успокои че то беше 3 дена пръцкане и дискомфорт.И моя нещо се дърпа и се мръщи на гърдите тези дни,навън трудна работа е кърменето.Той принципно е голямо чекнило и дори вкъщи като го кърмя мята ръце и крака.Grinning

# 636
Дитмейд, бързо оздравяване. За нокътчетата ми идва на ум - защо не му капеш кърма или компресчета с кърма на тия пръстчета?
Даная, може да си купил бебешко кантарче и да следиш с него какво става, за да знаеш акакво да предприемеш. Примерно мерене преди/след ядене, на няколко дена. На мен много ми помогна, като дохранвах. Пиши и в кърмаческата относно големия интервал.
Kalidasa85, вече имах 5 запушвания, две от тях с 39°, много са гадни, но искат упоритост. Аз лично 3х2 на ден Лецитин, ако има зачервено 1 парацетамол противовъзпалително, за да не стане мастит. Ако вече има висока температура, по-добре нурофен - по-ефективен е и по-бързо действа. Бебето да суче приоритетно от тая гърда, а ти прави масажни движения посока зърното. Прави си горещи душове, топли компреси, колкото може да издържиш. Най-ефективно е 10 мин преди кърмене; или аз налагам гореща кърпа, бебето суче от другата, после махам кърпата и прехвърлям на проблемната. Навеждай се над него, така че гърдите да висят, за да може по-лесно да се изпразват. Ако не е празна след бебето, доизцеждай, докато се оправи. И най-вече търпение- може да отнеме до няколко дена.
Петя, когато кърмиш е нормално да има такива моменти, може дори да ти дойде един месец и после пак да нямаш. Аз също имах зацапване. Ако не е яркочервена кръв и нямаш болки, би трябвало всичко да е наред. Ако не се лъжа, ти дохранваше, така че хормоните може да не са напълно рвгулирани и затова да е така. Аз като дохранвах за малко да ми дойде и като се увеличи кърмата всичко приключи.
Маги, продължавай все така, скоро ще махнеш и добавката. Акото при моя отне време да се регулира. Може би е заради смесеното хранене. Сега е леко кашаво.

Ноктите са ми голям проблем, докато спи не искам, че да не го събудя, че ни е трудно заспиването. А като е буден шава много, а вече дращи, та ще видим.
Излизаме сутрин към 9-10 в двора да поспи, но ние сме в къща, а вечерта разходка към 6-7 до парка.

# 637
Kalidasa85 в началото и аз имах запушване на каналчета в едната гърда и беше много болезнена. Освен да слагаш бебшето на гърдата, което е най-доброто. На мен ми помогна топъл душ и след това цедене с помпата. Нахрнеах малката, оправям я и като я приспя горе-долу час след яденето влизах и се обливах с топла вода върху гърдата и после малко с помпата като правих и масажи.
Хубаво е да са ти свободни гърдите без сутиен, че от притискането му става по-зле.
danaya.d спокойно много си се притеснила  с това ядене на бебето. Моята бебка също още от началото си прави големи паузи от 4-5 часа. Важното е бебето да се чувства добре. Щом е спокойна и памперсите се пълнят няма проблем.
Ние правим разходка като се прибере мъжа ми вечер към 18ч. Събота и неделя излизаме и сутрин.Малката й харесва да е на хладно вкъщи на климатика и като сме навън и й е топло става нервна.

# 638
Памперсите са многп тежки да и със сигурност над 5,6,7. Ака всеки ден само 1 ден пропуск имахме. Везна не искам да взимам точно, за да не се филмирам повече, че много ми идва.

# 639
  • София
Гранифорина е номер едно, вече за жалост не се предлага по аптеките, но спокойно може да се намери в аптека за животни.
Изкарвам го сутрин към 6.30-7 на едночасова разходка край морето. Ако е хладен деня излизаме по-късно, за по-малко. После спи на двора. По обяд се прибираме, че става жега. Излизаме чак към 5-6 и сме навън до към 8. Рядко спи тогава..предимно реве в количката.
Грануфорин се приготвя в аптеката в Студентска поликлиника, дори има детска концентрация. Правят го във тръбичка със спрей, става като спрей, 14 лв.

# 640
  • WonderLand
Моя мъник е само на кърма, след седмица става на 2 месеца и вече прави паузи от по 4 часа, понякога повече, но си наддава видимо добре. За сега го извеждам само вечер към 7 - 8 вечерта, прибираме се в 9. През деня е много топло + количката стои в колата, а последните 2 седмици таткото ходи с колата на работа, та излизаме когато той се прибере. През почивните дни излизаме по всяко време. Чакам малко да позахладнее, че да излизаме със слинга, защото сега само се потим като го гушна.

# 641
Момичета днес ми изплатиха от НОИ за месец юли. Чудя се дали трябват някакви други документи да се представят или майчинството ще се изплаща всеки месец автоматично, тъй като съм попълнила декларацията при работодателя и съм дала акта за раждане.

# 642
След последния болничен работодателят подава информация и майчинството си върви без да се взимат още болнични и други документи.

# 643
Гранофорин може да намерите в селскостопанска аптека под името гранолин  5 лв е

# 644
Момичета , вашите бебенца смеят.ли.се вече на глас?Ако не кога трябва да започнат?Моята бебка онзи.ден се засмя веднъж на глас и повече не е.

Общи условия

Активация на акаунт