Кралски работи и клюки - август 2019г

• 86 394
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 135
...
Така че по отношение на облеклото - човек, който сам по себе си притежава знания, умения, ценности и нагласа няма как на всички интервюта, на които се яви да е неадекватно облечен и никъде да не бъде приет единствено и само по тази причина. В крайна сметка интервюто не е само ревю - ако не си спазил дрескода да те върнат от вратата без да те изслушат.
Кандидатстваш за работа, за която имаш квалификация и умения, но нямаш нито една подходяща дреха в гардероба. Ами като те вземат какво ще правиш - ще ходиш една година с подарения костюм ли? Как си придобил квалификацията - като си ходил на курсове с неподходящо облекло ли?
Тази инициатива лееееко поизсмукана от пръстите ми се струва. Малко в стил "Ще ви подарим костюм, но трябва да се явите на поне три интервюта за работа" ...

Аз не знам вече на какви езици трябва да се пуска информация за какво точно е инициативата - български, английски и руски, явно не работят. Има си ясно и точно обяснено, пак измислици и собствени интерпретации се правят. 🙄

Никой не е казал, че благодарение САМО на едното облекло ще се избира човекът за работа, това е допълнение. Като ще леем мъдрости : "По дрехите посрещат, по ума изпращат".

Аз инициативата я виждам подходяща за няколко вида ситуации :
1. Ако си млад, идваш от скромно семейство, успял си да придобиеш образование и квалификация, но нямаш възможност да забелиш средства за гардероб за начален старт на работа. За учене не се изисква облекло, че да си имал. Доста често случай.
2. Дълго време си била по майчинство или заета с друг вид грижа (за болен роднина, стар човек) и си напуснала работа. Връщайки се след време се изисква нов дрескод, старите дрехи са в лошо състояние или вече не ти стават, нямаш възможност да си позволиш нови.

Сигурно има и други, аз за това се сещам в момента. И шепа хора да са това пак заслужават шанс и се радвам, че
го получават. Както по-назад се натърти не е само до материалното, моралната подкрепа в случая е в пъти по-важна.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 17:35 от Emiliana V55

# 136
Чудех се защо не ми излизат нови коментари, а то вие сте се преместили.
Като прочетох за Мустик, си казах наум “и ти си една кифла” . То голям проблем, искала да си ходи топлес . Не знам всички останали жени на този свят как им се налага да обличат поне бикини бански. Не говорим за цял, а с горнище поне.

# 137
Това ли е причината да са на Мустик? За да ходи Кейт без горнище? Ако е това, е пълна глупост. Аз си мислех, че е по-скоро, за да са си семейно там без да ги притесняват твърде и без да трябва да мъкнат много охрана.

# 138
  • Чужбина
Чудех се защо не ми излизат нови коментари, а то вие сте се преместили.
Като прочетох за Мустик, си казах наум “и ти си една кифла” . То голям проблем, искала да си ходи топлес . Не знам всички останали жени на този свят как им се налага да обличат поне бикини бански. Не говорим за цял, а с горнище поне.

Къде го пише това, че искала да ходи топлес?

И дори да е заради това, какво от това?

Всеки ли, който ходи топлес, е кифла?

Дори когато никой не го вижда, освен половинката?

# 139
Има едно универсално средство,наречено пари.
Получаваш помощи за безработен-ако искаш си купуваш дрехи втора ръка или разпродажба,или нещо друго.
Това касае не само безпарични костюмари,млади майки без дрехи и скромни,но ученолюбиви младежи от "бедните" западни страни,а  всички хора в неравностойно положение.

Аз не вярвам Кейт да се развява по безгорнище пред децата си и,евентуално,майка-баща,ако са пак заедно,какъвто им е навикът.Стара дъвка е това,според мен.

# 140
И аз четох сходна статия за Кейт, но хич не вярвам. То беше преиначено така, че все едно тя е замъкнала родата, децата и Уилям само да се пече. Беше писано и че кралицата недоволствала срещу
такива демонстрации на състоятелност. Въобще всички журналя ги изкарват снахите виновни за действията на престолонаследниците.

# 141
  • Някъде там
Красивата рокля на Южени.
Тази рокля ми е сред фаворитите за красиви вечерни рокли.
Снимката също е много хубава.

# 142
Роклята на Южени ми хареса много на официалната снимка с младоженеца. Изглеждаше ефирна в цвят капучино, а пък тя била прасковена. А на манекена ми прилича на намачкан пожълтял чаршаф.😅

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 19:59 от bubanka

# 143
  • До сърцето...
Кралят на Йордания е полубрат на Хайя. Той не я осъжда, но не я и подкрепя.
Даже в дните преди съдебното дело, е бил на приятелско посещение в ОАЕ и е отбелязал в социалните мрежи (Туитър), че се чувствал като в семейство, като приятелство и любов между двата народа (не ми се търси преведено).

Кръвният й брат е принц Али бин ал-Хусеин, те са си много близки от деца, той си я подкрепя и не шикалкави. Надписа на снимката по-горе е:
Цитат
Today With My Sister and The Apple of My Eye Haya Bint Al Hussein

# 144
Ами, полубратът явно държи на дипломатич отношения с Дубай, все пак е крал и трябва да постъпва деликатно. Но се чудя пак ли ще е толкова деликатен ако изведнъж ѝ се случи фатален инцидент. Макар, че като гледам колко наказаха очевадния виновник за убийството на Хашоги, нищо чудно и там да замажат случая.

# 145
Интересна нова тема! Благодаря! Simple Smile
Инициативата на организацията е полезна. Тези които я критикуват и оплюват явно не са изпадали в ситуация на истински финансови затруднения - дали да си купиш панталон за интервю или хляб на детето. И като панталона ти е отпреди раждането и не се чувстваш комфортно - такова самочувствие и знания показваш, че зашеметяваш всички.
Като ще ползваме примери от народните мъдрости - "По дрехите посрещат, по ума изпращат". Та явно още едно време първото впечатление е било на база кой какви дрехи носи. Освен това те не само ги обличат, а и ги подготвят за самото интервю. Това наистина е необходимо, когато дълго време не си бил на пазара на труда по някаква причина.

# 146
Ох, като не можеш да си купиш хляб за детето най-най-най-последният ти проблем ли е дали ще получиш дреха от Маркс и Спенсър или от вече наличните, макар и носени, ако трябва да сме честни. Първо се говореше за спретнатост и чистота, после за за Макдоналдс, после за жени с образование, за майки, за трайно безработни, за неудобство от дрехи втора употрежа, за липса на самочувствие.. Дано Мегън, марката и организацията да са си формулирали по-ясно целевата група от недосмислиците, които се пишат тука.
От цялата работа съм убедена, че ще ги има тези, които критикуват Мегън (има доста коментари удачно ли е да се гизди с рокля за два бона точно по време на работата си по този проект), тези, на които не им пука, тези, които и се възхищават, малкото, които може би наистина ще получат помощ, но най-голямата печалба ще е за марката и далеч няма да е само моралното удовлетворение.

# 147
Дам, на марката продажбите ще скочат, заради Меган.
Като идея не е лошо, дано и изпълнението да е добро и жените да си намерят работа.😃

# 148
Една добра практическа подготовка и подходящото облекло могат да ти помогнат да си намериш по-добре платена работа. И няма да имаш тревогата за хляба на детето.
Ясно е, че М&С ще имат изгода, но по-важно е да се помогне на тези в нужда.

# 149
Напротив като не можеш да сложиш хляб на масата първият и най - наложителен проблем ти е да го направиш т.е. да си намериш работа. Осигурен тоалет и подготовка за интервю те приближават до шанса да работиш и да си изкараш прехраната. Целта на огранизацията е ясна, ние просто си поразтеглихме локумите. Че и марката ще припечели- да, но по-важното е в случая е че ще даде.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 13:42 от Emiliana V55

Общи условия

Активация на акаунт