Кралски работи и клюки - август 2019г

• 86 365
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 120
  • Sydney
Зависи от инициативата (организацията, която я предлага). Dress for success е само за жени, примерно.

# 121
Цитат
Принцът на Йордания Али бин Ал Хюсеин публикува снимка в Туитър в подкрепа на сестра си, принцеса Хая, която участва в съдебна битка със съпруга си, емира на Дубай Мохамед бин Рашид Ал Мактум в Лондон.
Цитат
Във вторник принцеса Хая поиска от Върховния съд в Лондон да се възползва от мярка за защита срещу принудителен брак. Подробностите във връзка с поисканата мярка за защита не са известни
https://life.dir.bg/zvezdi/printsesa-haya-poluchi-podkrepa-ot-br … -s-emira-na-dubay
Скрит текст:

# 122
  • София
Извинявам се, но не става ясно инициативата само безработни жеени ли подпомага или всички безработни. Еднакво лошо е хората да се делят по възраст, пол, раса. Не ползвам чужди езици. Може ли някой да поясни безработните мъже, които имат интервю за работа ще получат ли костюм.
Има информацията на български в поста на Емилияна, който цитирах точно преди твоя пост.
Да, само за жени е - безработни с насрочени интервюта за работа.
Сигурно има подобни организации/инициативи и за мъже.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 16:43 от Lana

# 123
Ще се радвам Хая да успее да се пребори.

# 124
Да се включа и аз с една мъдрост, наследена от дядо ми и баща ми /от старите гладни и бедни времена/ - не е нужно да си с нови дрехи, но е задължително да са чисти, спретнати и закърпени.
Така че по отношение на облеклото - човек, който сам по себе си притежава "знания, умения, ценности и нагласа" няма как на всички интервюта, на които се яви да е неадекватно облечен и никъде да не бъде приет единствено и само по тази причина. В крайна сметка интервюто не е само ревю - ако не си спазил дрескода да те върнат от вратата без да те изслушат.
Кандидатстваш за работа, за която имаш квалификация и умения, но нямаш нито една подходяща дреха в гардероба. Ами като те вземат какво ще правиш - ще ходиш една година с подарения костюм ли? Как си придобил квалификацията - като си ходил на курсове с неподходящо облекло ли?
Тази инициатива лееееко поизсмукана от пръстите ми се струва. Малко в стил "Ще ви подарим костюм, но трябва да се явите на поне три интервюта за работа".
А за БГ изобщо не ми се коментира - на който му се работи - намира, на категорията "трайно безработни"  и тук облеклото, претенциозните работодатели и системата са им виновни.

# 125
Дрехите ще им бъдат дадени за да се явят на интервюта за кандидатстватне за работа, Hello J.
Тази благотворителна организация която Меган подкрепя се грижи за още много неща свързани с бедните жени.Не е само този единствен проект.
В момента правят него,за него се говори.
Дали ако Кейт беше го реализирала щеше да я наречеш света Кейт? Къде точно в случая някой казва че Меган е светица?

Приходите от готварската книга също бяха за тази организация.

Нека любимката ти да се бори срещу бедността,отваряне на работни места за инвалиди ,многодетни майки,които да получават достойно заплащане .Съжалявам,ама инициативата и е за такива като нея ,които се чудят какъв парцал да наденат ,че да впечатлят аудиторията .

# 126
Хая я крепят връзките на семейството и. Все пак не е случайна, сестра е на йорданския крал.
Ако беше обикновена жена, досега да са и видели сметката.
Пожелавам и щастлив финал на този ужас, както и възможност да отглежда децата си.

Хари може да стартира някоя подобна инициатива за мъже, за да е в синхрон. Stuck Out Tongue Winking Eye
Въпреки, че при мъжете едва ли ще сработи добре, те са по-горди и мислят, че всичко знаят и могат. Дори и да ги облекат, няма да могат да ги коучнат въобще.

# 127
  • На топло
Dochy,
С това съм напълно съгласна✌.

Съжалявам, ама инициативата и е за такива като нея, които се чудят какъв парцал да наденат ,че да впечатлят аудиторията .

Никой нямат да върнат ако е облечен чисто и спретнато.
Не е задължително да е облечен в дизайнерски и скъпи дрехи.

# 128
  • Някъде там
Любимката ми 🤣🤣🤣🤣
Оправи ми деня.Добре, че се включи само за да ми го кажеш.
Като чета  част от останалите коментари, не само аз харесвам инициативата.
Така че съжалявай си на воля,не ми пречиш,даже ми е забавно.

# 129
И аз съм убедена, че Хая я спасяват само и единствено високопоставените ѝ роднини, иначе досега щеше да е мъртва и погребана. Половинът ѝ вече е убил една от жените си (мароканката) и това не е никаква тайна за приближените му. Само, че с тая жена ще удари на камък, тъй като брат ѝ е не кой да е, ами кралят на Йордания, макар хич да не съм сигурна, че това ще го укроти, защото въпреки това обстоятелство в нейна полза тя е изискала и защита срещу насилие и принудителен брак.

# 130
Дрехите ще им бъдат дадени за да се явят на интервюта за кандидатстватне за работа, Hello J.
Тази благотворителна организация която Меган подкрепя се грижи за още много неща свързани с бедните жени.Не е само този единствен проект.
В момента правят него,за него се говори.
Дали ако Кейт беше го реализирала щеше да я наречеш света Кейт? Къде точно в случая някой казва че Меган е светица?

Приходите от готварската книга също бяха за тази организация.
Нека любимката ти да се бори срещу бедността,отваряне на работни места за инвалиди ,многодетни майки,които да получават достойно заплащане .Съжалявам,ама инициативата и е за такива като нея ,които се чудят какъв парцал да наденат ,че да впечатлят аудиторията .
В Англия системата за социално подпомагане е малко по-различна от България. Бенефитите, които получават самотните майки и инвалидите са достатъчни за нормален живот, който включва общинско жилище, покриване на сметки, достатъчно средства за почивки на евтини дестинации като Испания, която е класика за местните.
Във всяка голяма верига магазини работят хора със синдром на Даун, намалена работоспособност заради проблем с говор или слух и т.н Във почти всяка банка има служители в инвалидна количка. Всяка сграда или транспортно средство е достъпно за инвалиди и прочие.
Има, разбира се у хора, които са сериозно финансово затруднени, но в голямата си част са такива, които просто с се пуснали по течението. Паралелите с България са сравняване на ябълки с круши.

# 131
На Хая брат й като толкова я подкрепя, защо не е избягала при него. Принудителният брак е по-вероятно да е за някое от децата й, отколкото за нея. Аз мисля, че каквито и да са роднините й няма да й се размине наказанието, просто няма да е сега. Ще изчакат докато общественият отзвук заглъхне, докато медиите я позабравят и дотежи на сегашните си покровители.

# 132
Сигурно има обстоятелства, които не са ни известни и е преценила, че в най-добрия си интерес ѝ е най-изгодно да поиска убежище в Англия (там ли беше?). И да, и аз мисля, че въпреки всичките си връзки в момента се страхува и то с право.

# 133
  • Bristol
Хари може да стартира някоя подобна инициатива за мъже, за да е в синхрон. Stuck Out Tongue Winking Eye
Въпреки, че при мъжете едва ли ще сработи добре, те са по-горди и мислят, че всичко знаят и могат. Дори и да ги облекат, няма да могат да ги коучнат въобще.
Той се е замесил в други афери с разни хипократи холивудски звезди, които коментирахме последните дни, top-secret climate change conference in Sicily 🤪 Сутринта пуснах линк с повече инфо. Снимката му от събитието е хубава

Както казахме, не само около дрехите се въртят нещата, но няма кой да чете, само писатели сме тук 😁

# 134
Чукча писатель, не читатель Grinning

Общи условия

Активация на акаунт