Кралски работи и клюки - август 2019г

• 86 388
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 365
  • Чужбина
Ами не. Ако изпълнителната власт "се изпълнява от Парламента", за какво изобщо им е правителство на ингилизите?
https://en.wikipedia.org/wiki/Politics_of_the_United_Kingdom#Executive
Ами членовете на правителството са индивиди с конкретни функции. Но все пак всичко е от името на ...

Да не забравяме, че Елизабет подписва всички новоприети закони, т.е. ако иска, нЕма да ги подпише, т.е. ако не я кефят. Те влизат в сила с нейния подпис.

Ах, сега разбирам, какво имаш предвид, ant ... Имаш предвид отделните правителства на Шотландия, Ирландия и т.н. ли?

Това се нарича деволюция в английското право ... Но ще проверя, ако това имаш предвид.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 22:42 от Eleonora_27

# 1 366
  • София
Интересно кое не е подписала Кралицата? Така ще добием представа какво не одобрява и не харесва...за обувките с платформи и дънките стана ясно...друго?

ПП Срещите с МП са седмични...

...а и Бо Джо не е Уинстън Чърчил.

Да, не е Чърчил. С тази турска кръв, че и черкезка,  хич му нямам вяра на потомчето на  Али Кемал бей. Дори фамилията си сменили да не е турска, и взели тази,  по майчина линия. Не съм расистка, но нямам доверие.
Разяснение? Мерси!

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 22:27 от Lana

# 1 367
What is The Queen’s Privy Council, what does it do and can they suspend Parliament?

https://www.thesun.co.uk/news/9813592/what-queens-privy-council- … spend-parliament/

# 1 368
  • На топло
Прадядото на Борис Джонсън по бащина линия, Али Кемал е бил турски вътрешен министър при Османската Империя, през 1919г.
Има много интересна, атипична биография.
Спомням си, че има баба, която е незаконна дъщеря на някакъв аристократ 😅.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 22:44 от Hello♥J

# 1 369
  • Чужбина
Интересно кое не е подписала Кралицата? Така ще добием представа какво не одобрява и не харесва...за обувките с платформи и дънките стана ясно...друго?

ПП Срещите с МП са седмични...
Това, че нямаме инфо за нещо неподписано, не означава, че тя няма власт да го направи. Реално, тя е суверенът. А това да си суверен, не означава, че имаш декоративна власт. Властта й е напълно реална. Англия има парламент още от 13 в, между другото. И винаги действа от името на монарха.

Но ако се разрови човек, може и да намери повече инфо - мисля, че имаше нещо с войната в Ирак. Тя май не им бе разрешила. Но в момента говоря напълно наизуст.

Прадядото на Борис Джонсън по бащина линия, Али Кемал е бил турски вътрешен министър при Османската Империя, през 1919г.

Джонсън е изкупителната жертва в ситуацията. Той прави онова, което му кажат. Кукла на конци, за която някой си внушават, че бил вземал някакви решения.

# 1 370
  • София
Doesn't the Queen get a say?
She does, but it's limited. Technically, the government has to ask her for permission to suspend parliament.

This is normally a formality: the Queen keeps out of politics. If she refused the government's request, that would be unprecedented.

От ББC https://www.bbc.com/news/uk-49495757

Мисля че това е достатъчно по темата...не че не може, но ще бъде прецедент. Формална е дейността на Бабет, дори назначаването на министър-председателя не е нейно решение.
Властта ѝ е напълно нереална!

Hello♥J , благодаря! Ще прочета, за Борис - признавам си не ми е бил интересен.

ПП https://www.rd.com/culture/queen-elizabeth-governing-power/
"However, this power to reject laws is, to say the least, not something that comes into play very often. The last time a monarch didn’t grant royal assent was in 1708, when Queen Anne vetoed a measure that would’ve restored the Scottish militia."

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 22:55 от Lana

# 1 371
  • Чужбина
Мисля че това е достатъчно по темата...не че не може, но ще бъде прецедент. Формална е дейността на Бабет, дори назначаването на министър председателя не е нейно решение.
Искаш да кажеш, че Блеър подхвърли навремето за референдум и Брекзит, без, преди това, да се е "посъветвал" с Баба и нейните "съветници"?

И сега Боби Дж. ей така, без тя знае, е отишъл при нея да й поиска разрешение? Без предварителни уговорки и стратегия?

И това за британците? Онези британци, на които дори Хитлер се е възхищавал, как управляват цяла Индия с малобройен контингент англичани?

# 1 372
  • София
Мисля че това е достатъчно по темата...не че не може, но ще бъде прецедент. Формална е дейността на Бабет, дори назначаването на министър председателя не е нейно решение.
Искаш да кажеш, че Блеър подхвърли навремето за референдум и Брекзит, без, преди това, да се е "посъветвал" с Баба и нейните "съветници"?

И сега Боби Дж. ей така, без тя знае, е отишъл при нея да й поиска разрешение? Без предварителни уговорки и стратегия?

И това за британците? Онези британци, на които дори Хитлер се е възхищавал, как управляват цяла Индия с малобройен контингент англичани?

Сигурно я е известил предварително какво иска да прави....не вярвам да е цъфнал преди следобедния чай, директно от влака, и да ѝ е тикнал документа за подпис - сигурна съм че чете тук и знае за етикета Wink
Но вярвам че това са решения взети от Кабинета и управляващата партия - Бабет може да не подпише....но ако прочетеш статията от предния ми нейл, ще видиш кога за последно суверен не е подписал закон, не говорим за процедура, какъвто е случаят.
Щом е подписала - значи ли че е съгласна?

# 1 373
Кейт и Уилям са напуснали Балморал https://www.hellomagazine.com/royalty/2019082776981/kate-middlet … e-balmoral-plane/

Що се отнася до Брекзит, игрите и стратегиите са толкова задкулисни, че на нас ни остава само да гледаме какво ще стане и в какво ще се превърне тазгодишния Хелоуин

# 1 374
Спомням си, че има баба, която е незаконна дъщеря на някакъв аристократ 😅.

А майката на Али Кемал бей е черкезка.
Чудя се Бо Джо затова ли си го избраха, че са клекнали пред ислямизма.

Ох, някои девойки тук сте много лоши. Simple Smile Пак ме провокирахте и ме изби на история и политика и ще ми се скарат.

Аз много харесвам Грейс Кели  и си мисля, че тя направо е спасила Монако -  с такт и усет. Рение е бил доста рязък. Поне във филма така са представени нещата. Но децата й хич не ми допадат... Да бяха взели поне малко от майка си.

Не зная защо хората са така пощуряли по английската кралска фамилия. Немска работа. И те са си сменили фамилията на Уиндзор. Нещо май много често се поангличанчват там.
 Много повече ми харесва датската кралица Маргрете II, с нейната непринуденост и чар, с това, че се занимава професионално с дизайн, а в същото време е голям дипломат. И е много по-стилна от цялата английска фамилия, взети заедно. На всичко отгоре е от много много по-стар кралски род от Елизабет II.
https://www.vesti.bg/lyubopitno/edna-po-razlichna-vesela-kralica … ra-v-ryka-6094206

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 23:23 от Diorela

# 1 375
  • Чужбина
Кейт и Уилям са напуснали Балморал https://www.hellomagazine.com/royalty/2019082776981/kate-middlet … e-balmoral-plane/

Що се отнася до Брекзит, игрите и стратегиите са толкова задкулисни, че на нас ни остава само да гледаме какво ще стане и в какво ще се превърне тазгодишния Хелоуин

Категорично е така. Който е следял нещата още преди няколко години, може да го потвърди - игри, задкулисие, театър, драматичен театър.

Брекзит трябва да се случи, трябваше да се случи, и това е стратегия на ОК, както и на монарха отпреди много години.

Имаше коментатори в Германия, които предвиждаха Брекзит, още преди референдума, и дори обясняваха, каква е целта. Тия неща не са просто ей така от въздуха, т.е. не са гръм от ясно небе.

# 1 376
  • На топло
Джонсън няма нищо общо с ислямизма 😅....голяма логика, щом има турски корени, веднага прибързани изводи 😳.
Ексцентричен е, чешит е, но в същото време е с много солидно образование, в сравнение с наш Бойко, например🤣.
От дете е бил много начетен и погълнат от ученето.
Ако го сравним с Тръм например, няма мания за величие. Сега в Биаритц, го бяха избутали почти извън снимката и той си седетше там кротко, ако беше Тръмп щеше да ги вдигне във въздуха 😄.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 23:49 от Hello♥J

# 1 377
Hello♥J , моля те, чети внимателно, не прави погрешни изводи. Не съм казала, че той има общо с ислямизма, а че англичаните са клекнали пред ислямизма.
Цитат
"Чудя се Бо Джо затова ли си го избраха, че са клекнали пред ислямизма. "
Имах предвид, че направо има дискриминация към белите на някои места в Англия. Щом стигнаха до там, да си свалят собственото знаме, че обиждало обидчивите....

А колкото до него, не мога да зная, но съм скептична. Все пак кръвта вода не става, така са казали мъдрите хора. Той и прадядо му е бил начетен за времето си, но е бил супер консервативен и макар, че е живял в Англия, е бил против младотурците и кемалистите, които са искали по-светски тип държава.

Дай да си говорим за изискания вкус на датската кралица, че пак ще ми се скарат, че излизам извън темата.

# 1 378
  • Bristol
Камерън или Блеър... 🤔

# 1 379
  • София
Виктория

Общи условия

Активация на акаунт