Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 75

• 46 237
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, имам въпрос. Днес ми се обадиха са ми кажат резултатите от изследването за имплантационен прозорец. Имам изместване един ден и другото, което ми казаха да ида на 7-8 ден от цикъла за прониква някаква и инжекция, но толкова бях ентусиаризана, че ми се обаждат най-накрая, че не разбрах инжекцията и пронивката за какво са. Може ли малко повече информация ако някой има представа.

# 571
Здравейте,
Все още не съм пациентка на никоя клиника, но след спонтанен аборт преди няколко месеца, обмислям консултацията с репродуктивен специалист.
В тази връзка, възможно ли е, по желание на пациента да се направи стимулация и замразяване на яйцеклетки или ембриони без последващо ин-витро?
Малко може би объркано го обясних, но говорейки с моя гинеколог, останах с впечатлението, че никое изследване не може да даде информация за качеството на яйцеклетките. Което само по себе си значи, че можем безсмислено да изгубим много време в естествени опити и инсеминации.
Много ли би намалял резерва при една такава процедура със стимулиране?
Оправдано ли е според вас да се направи подобно нещо с цел проверка на качеството и евентуално замразяване за бъдеща нужда?

# 572
  • София
Бих те посъветвала да направиш изследвания за Мико, Уреаплазми и Хламидии, също да изследваш пакет тромбофилии и при следващото спонтанно забременяване да следиш прогестерон и при нужда да приемаш допълнително. Обикновено това са възможните причини за спонтанен аборт. Ако е само един, не бих ти препоръчала да бързаш със стимулации.
При всяка бременност може да се случи да има проблем със сперматозоида или яйцеклетката и съответно ембриончето и тялото да го изхвърли. Това не означава, че при следваща бременност би имало проблем или че по принцип има проблем с качеството на яйцеклетките.

# 573
Благодаря за съветите, Зазу.
Някои от изследванията ги имаме, други чакаме резултати, а трети предстои да правим.
Просто ми се иска да имаме резервен план и готовност за в бъдеще.

# 574
Здравейте,
От последната ми неуспешна пункция пия агапурин, който ми изписа ха имунолозите, заради 12% нк клетки, казаха да го пия до следващ опит. Само че не попитах по време на МЦ да го пия ли, или да го спирам. Боря се за Я. на естествен цикъл.
Ако някой знае, моля да ми каже!

# 575
Аз също бях на агапурин от 400мг и правих пункция на естествен цикъл. Пих го без прекъсване. Ако си при доц. Балтаджиева може да звъннеш да попиташ. Има тел. за консултации, на който може да се звъни всеки ден между 12 и 13 ч. 
0882193978  доц. Балтаджиева за консултация между 12 и 13
Здравейте,
От последната ми неуспешна пункция пия агапурин, който ми изписа ха имунолозите, заради 12% нк клетки, казаха да го пия до следващ опит. Само че не попитах по време на МЦ да го пия ли, или да го спирам. Боря се за Я. на естествен цикъл.

# 576
Здравейте, имам въпрос. Днес ми се обадиха са ми кажат резултатите от изследването за имплантационен прозорец. Имам изместване един ден и другото, което ми казаха да ида на 7-8 ден от цикъла за прониква някаква и инжекция, но толкова бях ентусиаризана, че ми се обаждат най-накрая, че не разбрах инжекцията и пронивката за какво са. Може ли малко повече информация ако някой има представа.

Колко чакахте за резултат от биопсиятя? Аз правих преди месец и още нямам обаждане и вече се притеснявам.

# 577
    Pinko82, благодаря много, ще звънна да попитам.
author=pinko82 link=topic=1132724.msg39402879#msg39402879 date=1569916404]
Аз също бях на агапурин от 400мг и правих пункция на естествен цикъл. Пих го без прекъсване. Ако си при доц. Балтаджиева може да звъннеш да попиташ. Има тел. за консултации, на който може да се звъни всеки ден между 12 и 13 ч. 
0882193978  доц. Балтаджиева за консултация между 12 и 13
Здравейте,
[/quote]

# 578
Ами повече от месец, около 40 дни

# 579
Здравейте момичета,

ММ е с лоша СГ, реших да проуча клиниките за репродуктивно здраве.
Пуснах анкетата в сайта, за да ни скрийнат и да преценят за кой специалист сме.
Колко време се чака след анкетата?
Благодаря 😊

# 580
На нас ни звъннаха след два месеца и ни дадоха час за след още два. Брой ги 3-4 месеца поне Simple Smile

# 581
Здравейте, момичета.
Имам въпрос към тези с близнаци. Днес бях на ФМ 21+3 и доктора установи, че едното бебе изостава с 10тина дни. 390гр. е по-голямото, а другото 320гр. Всичко им е наред, но това че имат тази разлика не е добре. Преписаха ми Акард и след 4 седмици пак да отида. Доста съм обезпокоена, моля за мнения при момичета с близнаци, при вас как е било?

# 582
На нас ни звъннаха след два месеца и ни дадоха час за след още два. Брой ги 3-4 месеца поне Simple Smile

Много Sad Вие до къде сте я докарали?

# 583
Някой да знае резултатите от разширената биопсия дали вече ги качват в мобилното приложение, или продължават да са най-секретното нещо 😀

# 584
Вирусологичната и микробиологичната, ги качват, в приложението. Имунологичната биопсия и за имплантационния потенциал, само доктора ги вижда.

Общи условия

Активация на акаунт