На море в България 2019 г.! - 4

• 47 830
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Нашата почивка на Черно море свърши за съжаление.
Винаги сме били по Южното Черноморие, но този път решихме да отидем по на север. Търсих апартамент в Обзор за 2 възрастни и 3 деца, но не намерих нищо подходящо за нас в периода, в който исках и така се озовахме в гр. Бяла. Много малко, спокойно градче. Отседнахме в Апартаменти Морски Рай ( от Booking ). Апартаментите бяха в една тиха уличка, близо до главната. Главната улица вечер за разходка не е много дълга, има ресторанти, магазини, голям супер маркет, луна парк, но е нанадолнище и като стигнеш долу после обратното изкачване ме изморява, но е хубаво след ядене Simple Smile Simple Smile . Не сме яли в нито един от ресторантите по главната , харесахме си едно малко гръцко ресторантче "При Дифанакис"  и през половината ни престой главно там вечеряхме, но си запазвахме за вечерта маса, защото винаги се пълнеше. Иначе първият ден докато се ориентираме ядохме в ресторант "Панорама", също не беше лошо. Мисля, че персонала там беше от Русия. Много ми хареса сладоледа им, някакъв приготвен от тях.

Плажът на гр. Бяла не е лош, но както тук бяха казали...още на първата ми крачка и ставаше дълбоко. Иначе имаше достатъчно свободна зона. Плажувахме главно на южния плаж на Обзор, по точно по препоръка на съфорумки пред Marina Sands. Дълга плажна ивица свободна зона, морето не така дълбоко. Няколко пъти ходихме и до Камчийски пясъци. Тези 13 километра плажна ивица с дюните зад теб са невероятни. Децата харесваха много там, защото е и по-плитко в началото. По пътя за натам имаше частна зоологическа градина, виждах доста коли паркирани отпред, но така и не ни стигна времето да я посетим.

Надявах се вечерните разходки в ОБзор да са повече, но паркирането там беше кошмар, добре че една съфорумка ме ориентира къде има и платен паркинг. Има приятен парк за децата, а пък за нас барове - Бедрок така и все нямаше места като отидехме, но ни хареса Mystic.

Определено ще се върнем в този район отново.

# 211
  • София
В Константин и Елена през май се излъгахме да запазим апартамент в Естрея палас с ОИ - ужасно, ужасно беше. Добре, че беше аква комплексът (Aqua House или подобно), при плажа - заради който и се озовахме в Константин и Елена. Иначе просто щяхме да си тръгнем.

Естрея Резиденс също ли не става? Имаме опция да отидем там на лечение, има отделение по рехабилитация.

# 212
  • София
Buty, ако е за лечение, може и да си струва. Ние не сме ползвали тази услуга и не мога да преценя. Минусите - храната и вентилацията бяха отблъскващи. Почиващите - предимно много възрастни чужденци. Като в старчески дом. Естрея резиденс и палас ми се стори, че са заедно. Ако имате добра оферта за спане и рехабилитация, и ако можете да избегнете посещението на ресторанта, може би ще става. Не знам.

# 213
  • София
Благодаря !

# 214
  • София
За съжаление свърши и нашата почивка Disappointed Не си спомням от години да съм имала такава каръшка почивка.Още на 10 юли резервирах 7 дни в  къща за гости Ариана - Лозенец. На 05.08 в 6,00 часа натоварихме колата и с голям мерак тръгваме към Лозенец.Първа одисея - на магистралата катастрофа - 1.30 мин. никакво мърдане ( добре,че нямаше жертви ) ,но опашката от коли май стигаше до София .В 12.30 ч. вече сме в Къщата за гости каталясали от път и жега.Започва сагата идиотска почивка GrinningТъй нареченото студио е голяма стая със спалня и в ъгъла едно диванче .На пода мокет пълен с пясък. Спалнята само като седнеш и имаш чувството,че ще се отзовеш на земята.Решаваме да вземем душ - оле мале Grinning от слушалката не тече вода,а от шлауха надолу,а пък канала запушен и направо си плуваш в банята.ММ мълчи - платил е 70 лв. за паркинг( няма къде да се паркира ). Аз обаче яхам метлата и право при семейството ( мама,татко,баба - всичко е собственик на тази къща).Обяснявам като хората,че съм си предплатила една нощувка и на другия ден си искам останалите пари...напускам им панаира.Всички те направо ме нападат,че трябва да съм позитивна - олеле ,направо аз съм виновна,че не ги искам GrinningНамерих вечерта хотелче в Букинга и на другия ден хайде отново местене.Новото хотелче чистичко,спокойно,безплатен паркинг -абе чудо.Отиваме на плаж Корал - няколко семейства на плажа,водата кристал ( толкова чиста вода съм виждала в Гърция ). Отваряме чадър закупен от Джъмбо - няма я основната пръчка която се забива в пясъка Grinning.Към обяд вече ми се къса и горнището на банския - хайде в магазин,ще купувам няма начин. На излизане малко прагче - хоп и падам като първия идиот и изкълчвам глезен.От там в Царево на снимка - 25 лв.,че болницата е частна.От 7 дни само 3 на плаж....другите на терасата с превързан крак върху столче Grinning Яли сме само в ресторанчето Старата къща,защото се оказа най близо да дококукам до него.Но храната там страхотна и в голями порций.Така прекарах едно море,което чаках цяла година Grinning

# 215
Причинихме си подобен късен соц на Св. Константин и Елена преди време Grinning и честно казано избягвам и си предпочитам палатката пред подобни Grinning
Министерски съвет от реката обикновено има и комари в района.
Ескада бийч Ахтопол? Не се ориентирам обаче спрямо разстоянието до плажа и като цяло плажа на Ахтопол ок ли е. Били сме преди, но плажувахме на Синеморец с приятели.
Ами за този хотел години на ред имаше ужасни отзиви. Сега погледнах в Букинг нещата явно лека са се подобрили, но пак си има забележки. На мен примерно ми е достатъчно като прочета, че на закуска се предлагат имитиращи продукти, за да ме откажат от раз. Т.е. бюджетен, но много голям компромисен вариант. В отзивите пише ,че плажът е на 10 минути пеша, което значи поне 400 м. от плажа. Миналата година за първи и последен път посетих Ахтопол само за разходка и евентуално обяд. Ами нищо не ме грабна. Село от градски тип. Дори от обяда се отказахме. Пихме по едно кафе и си тръгнахме. Дори Китен и Приморско имат повече живот и приличат малко повече на курортно място.
Не бих отишла на почивка там. Това разбира се е мое лично виждане. На много други хора Ахтопол много им харесва.

# 216
  • Beyond the stars
Четох ги и тогава, ама си виках ние без друго само спим в хотела, чак толкоз чаршаф кокони не сме:grinning: Ми и за спане беше трудно, за соц строителство учудващо бяха спестили доста бетона, та беше доста шумно. Машина на времето, дори миришеше на соц. И наистина пред някои хотели - палатката ми е в пъти по-добра Grinning
Ахтопол и Синеморец си ги харесвам,именно защото все още не е такава лудница. За това и съм фен на севера всъщност - безкрайни плажове без навалица, царевица и сергии. Grinning
Сега загледах един, дето бяхме пред 2-3 години във Влас и като цена и хотел е супер ама плажът на Влас не ми е хич на сърце. Накрая ще направим една седмица във Вършец или Банско и ще решим дилемата:bowtie:

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 15:53 от Вълшебство

# 217
  • София
evolis съжалявам, знам какво ти е било, защото аз вече два пъти съм била на море с изкълчен глезен, но ти явно доста по-лошо си го изкълчила. Преди 4 години вечерта преди да тръгнем за Слънчев бряг докато оправях багажа...а тази година на Корфу, като слизах от колата стъпих на камък на криво...поне беше един ден преди да си тръгнем, така се поду.
Между другото тази  къща за гости Ариана ми хареса на снимки, но просто не ни побираше. Иначе на снимки наистина много добре изглежда.

# 218
  • София
evolis съжалявам, знам какво ти е било, защото аз вече два пъти съм била на море с изкълчен глезен, но ти явно доста по-лошо си го изкълчила. Преди 4 години вечерта преди да тръгнем за Слънчев бряг докато оправях багажа...а тази година на Корфу, като слизах от колата стъпих на камък на криво...поне беше един ден преди да си тръгнем, така се поду.
Между другото тази  къща за гости Ариана ми хареса на снимки, но просто не ни побираше. Иначе на снимки наистина много добре изглежда.
Снимките лъжат.Аз по снимките се подлъгах за студио Лавандула Grinning

# 219
За съжаление свърши и нашата почивка Disappointed Не си спомням от години да съм имала такава каръшка почивка.Още на 10 юли резервирах 7 дни в  къща за гости Ариана - Лозенец. На 05.08 в 6,00 часа натоварихме колата и с голям мерак тръгваме към Лозенец.Първа одисея - на магистралата катастрофа - 1.30 мин. никакво мърдане ( добре,че нямаше жертви ) ,но опашката от коли май стигаше до София .В 12.30 ч. вече сме в Къщата за гости каталясали от път и жега.Започва сагата идиотска почивка GrinningТъй нареченото студио е голяма стая със спалня и в ъгъла едно диванче .На пода мокет пълен с пясък. Спалнята само като седнеш и имаш чувството,че ще се отзовеш на земята.Решаваме да вземем душ - оле мале Grinning от слушалката не тече вода,а от шлауха надолу,а пък канала запушен и направо си плуваш в банята.ММ мълчи - платил е 70 лв. за паркинг( няма къде да се паркира ). Аз обаче яхам метлата и право при семейството ( мама,татко,баба - всичко е собственик на тази къща).Обяснявам като хората,че съм си предплатила една нощувка и на другия ден си искам останалите пари...напускам им панаира.Всички те направо ме нападат,че трябва да съм позитивна - олеле ,направо аз съм виновна,че не ги искам GrinningНамерих вечерта хотелче в Букинга и на другия ден хайде отново местене.Новото хотелче чистичко,спокойно,безплатен паркинг -абе чудо.Отиваме на плаж Корал - няколко семейства на плажа,водата кристал ( толкова чиста вода съм виждала в Гърция ). Отваряме чадър закупен от Джъмбо - няма я основната пръчка която се забива в пясъка Grinning.Към обяд вече ми се къса и горнището на банския - хайде в магазин,ще купувам няма начин. На излизане малко прагче - хоп и падам като първия идиот и изкълчвам глезен.От там в Царево на снимка - 25 лв.,че болницата е частна.От 7 дни само 3 на плаж....другите на терасата с превързан крак върху столче Grinning Яли сме само в ресторанчето Старата къща,защото се оказа най близо да дококукам до него.Но храната там страхотна и в голями порций.Така прекарах едно море,което чаках цяла година Grinning

Ужас! Съжалявам за случката, много неприятно. Оправяй се бързичко и мисли за другото моренце.

# 220
Дами, излезе ми непредвидено пътуване, днес се озовах в Созопол. На плаж Харманите морето е бурно и с вълни. Така ли е навсякъде? Примерно на Каваци? Благодаря!

# 221
  • София
В Аркутино, което е на десетина км южно, имаше големи вълни, но водата беше топла и децата подивяха Grinning

# 222
  • София
Чудя се и аз около 6ти септември на къде да отидем. Мога да си взема 1-2дни покрай самия празник.
Мнение за Гранд хотел Варна. Някаква оферта No Name ми е ок като цена. Около 500-600лв ми се иска за четири нощувки двама възрастни и две деца.

# 223
В Равда днес към 17,30 вдигнаха червения флаг и с право - много беше бурно морето.
Аз съм възхитена от почивката ни тук. Не очаквах толкова да ни хареса. Вероятно през септември ще повторим.
Плажът до огромния хотел "Емералд" най-много ни допадна.

# 224
Плажът на Ахтопол - много по-добре от Арапя. Близък хотел беше нещо от рода на Санта Мария.
Точно, гласувам с две ръце за този апартхотел има си всичко

Общи условия

Активация на акаунт